Ko tu dari pēc tam kad tu nogreb nost pildspalvas kontūru? Zīmē jaunu?
tad kad jāņem liels daudzums materiāla nost citā dimensijā tad jā, iezīmēju aprises
Kāds ir bijis uz deadpool filmu jauno? Varu piedāvāt šodien vienu biļeti.
Sagrābām sabirušos ābolus, pēc kā nopļāvu zāli, sazāģējām malkai nolūzušos ozola zarus un tiku pielikts pie ķirbju plača ravēšanas. Produktīva diena bet esmu kudi saskrāpēts mēģinot izpļaut zem smagajiem, ābolu pārpilnajiem ābeļu zariem
Biju uz Gātciemu, Mārupes novadā aiz Jūrmalas - uz saimniecību “Dzelmes”. Tur pārdod Latvijas audzētus arbūzus un melones. Saimnieks ļoti jautrs kungs savos pensijas gados. Prasīju jautājumus par arbūziem un melonēm. Nopirku 3 melones un 2 arbūzus (arbūzs svēra savus 10kg). Samaksāju par visiem tikpat daudz cik maksātu par vienu arbūzu pie tirdziņa Rimi
Fenomenāli.
Parunāju ar saimnieku un pastāstīju, ka no melonēm aukstās zupas var taisīt. Un arbūzu mizas var marinēt kā gurķus. Saimniece stāstīja, kā no arbūziem var arī ievārījumu uztaisīt. Visu izmēģināšu nākamnedēļ. Saimniekam tik ļoti patika saruna, ka prasīja, vai negribu atbraukt vienu dienu un no viņa melonēm pagatavot ko garšīgu (gluži kā mājas kafejnīcā), ko piedāvāt klientiem. Teicu, ka esmu ar mieru - aiznākamnedēļ šaušu ciemos.
Es reāli apbrīnoju tavu spēju šitā vnk sabazarēt ar cilvēkiem
Pateicos, bet jāsaka, ka tas priekš manis ir limitētos apstākļos. Ir daudzi “pre-requisites”, kuras jāsasniedz, pirms varu ar cilvēkiem uzsist klaču
Jo vairāk man patīk būt klusam. No zila gaisa par jebkādu tēmu uz sitiena būs grūti uzsākt sarunu.
- Atkarīgs no dienas (tiešām
). Ir tādas, kur negribu baigi papildus enerģiju izsviest. Un ir tādas, kur pagriežu “radio slēdzi” un sāku runāties ar visiem, kas nāk. Dienas beigās varu būt tikai sociāli izlādēts; - Es parasti pagaidu, kad lielākā daļa cilvēku pazūd, pirms sāku sist klaču, jo man gribās, lai var pajokot un padalīties pieredzēs;
- Es to nosaku arī no ķermeņu valodas un cilvēka ārienes (emocijām), vai ir vērts iet klāt un sākt sarunu;
- Atkarīgs no tēmas. Tās, kuras man patīk - ja ir kopīgas, tad ir vieglāk uzsākt (piemēram šodien bija arbūzi un melones. Ēdiens - tātad pieredze no manas puses un aidā
)
Pa brīvdienām biju laukos apskatīt tantes “jauno”, pašvaldības piešķirto dzīvokli. Izkārtojums labs, BET - PELĒJUMS VISĀS TELPĀS, visi griesti vienā pelējumā. Tas ir pēdējais stāvs, tāpēc esmu diezgan pārliecināts, ka problēma ir jumtā. Aizgājām pirmdien no rīta uz domi un uzrakstījām iesniegumu, ka šitā nevar. Domē teica, ka kaut kāds mērglis esot “atzinis dzīvokli par apmierinošu”. My ass, chop those hands off! Tiklīdz es tur iegāju, tā uzreiz sākās huiņa ar degunu. Diemžēl tantei līdz gada beigām jāizvācas no tagadējā dzīvokļa, tāpēc viņa pasteidzās un nevienam neko neprasot pieņēma to pelējuma kambari…
Sestdien uzkāpu vietējā ūdenstornī/skatu tornī; skats pretty meh tbh, bet diena bija saulaina, un maksāja tikai 1.5€, it was fine.
Tāpat sestdien piedalījos zeltīšanas darbnīcā, kur apzeltīju pāris zīmējumus ar zelta foliju. It was nice, jauna pieredze, ļoti mierīgi, gandrīz meditatīvi. Vēlāk moš ielikšu kādu bildi šeit, feisbukā jau ir arī video, bildēs tā spīguļošana īsti nav tas, bet forumā video uploadot nevar.
“Šodien” bijām ar omi un abām māsīcām uz grāmatnīcu, nopirku viņām sauju ar grāmatām un pāris galda spēles, un sev vienu baigi smuku Alphonse Mucha “The Seasons” (1900) Metallic puzli un četras mazas galda spēles (Just Wild + 3x Black Stories).
Pēc tam aizbraucām uz Brain Games, kur vecākā māsīca nopirka nopirka sev vēl kkādu vienu galda spēli (gribēja vēl vienu specifisku Monopoly, bet tas bija izpirkts), un es paņēmu sev tādu kārtīgu frisbiju (virsū pat rakstīts “Latvijas frisbija federācija”, laikam tjip oficiālais standarts).
Atpakaļceļā iegājām kūku studijā Fika, apēdām pāris kūciņas (brownie with ice cream for me - it was good -, viņām kkāds Pavlovs - esot bijis “pārāk” salds).
Vēl vēlāk mums piebiedrojās vecākās māsīcas puisis, aizbraucām uz Pepsi Centru un uzspēlējām līdz slēgšanai (~1.5h) boulingu, tad pastaigājāmies pa jauno Uzvaras parku, aizbraucām uz Vecrīgu, restorānā Ogle paēdām kārtīgas vakariņas (jēra gaļas steiks @ medium - too chewy for me, žļembāju pusstundu, toties garšīgs, lai gan garša pārsvarā no mērces), un braucām mājup. Ā, un vēl Doma laukumā pašūpojos šūpolēs, tur tāda interesanta instalācija tagad.
All in all, a rarely entertaining day, worth it. Pat tā īsti neviens nestrīdējās!
Tur gaisa sausinātājs nevarētu līdzēt? Vismaz lai ierobežotu izplatīšanos?
Ar tai kvadratūrai paredzētu sausinātāju gan jau varēs izžāvēt dzīvokli. Es gan nezinu cik daudz tas līdzēs gaisa kvalitātei, ja tur tiešām viss ir tik slikti. Pa labam gan jau jāņem nost apmetums cik sanāk, viss jāapstrādā ar pretpelējuma līdzekļiem, jāliek jauns apmetums un pēc tam reliģiski jālieto sausinātājs.
Protams, ja variantu galīgi nav, var mēģināt apstrādāt pelējumu ar līdzekļiem kā tas tagad tur ir un nolikt lielu sausinātaju. Sliktāk noteikti nebūs, tur var tikai labāk palikt. ![]()
Nu vismaz tas iebremzētu pelējuma izplatīšanos jo sporām vajag mitrumu lai tās attīstītos
Tur visu vajag nahrenizēt, bet primāri vajag saprast, kas darās ar griestiem/jumtu, jo ja tur pa ziemu atkal aizies pelējums pēc remonta… Nu tad būs dirsa, tad es tur iešu, meklēšu to “apmierinošo” atbildīgo un atpizģīšu.
Vismaz grīda izskatās visai labi.
That’s the joke - grīda vienīgā izskatās labi ![]()
No paša rīta secināju, ka man pa lielam sadzīves ķīmija izbeigusies. Šitā nodzīvoties. Biiki vēlāk no rīta, jau esot darbā apsekoju daļu, no “kipa pabeigtām” nopļautām teritorijām. Pupuks tāds, divus palielus poligonus, kas skaidri un gaiši bija norādīti līgumā aizmirsis nopļaut, un arī no nopļautās teritorijas diezgan pavirši savācis nopļauto zāli un niedres. Manāmi sapīku, un vēl vietējiem nācas taisnoties, kas un kāpēc notiek. Garu, un detalizētu vēstuli aizsūtīju, lai ķēms pabeidz līdz galam. Tad ar priekšniecei gājām runāt pie galvenās juristes, pa vienu jau sen sasāpējušu tēmu, kur vien kapitālsabiedrība, tiepjas, kā mazs bērns un rada vienas vienīgas galvassāpes.
Tagad rakstu atbildes uz murganām vēstulēm, un brutāli cīnos ar miegu
Pilnīgi nejauši šķirstot FB marketplace udzdūros indivīdam ar maniem abiem vārdiem, manā vecumā, un vēl labāk, no kaimiņu ciema. Un kas draudzējas ar maniem bijušajiem klasesbiedriem. vienkārši What??
ne jau pārsteigums par viņa eksistenci, bet gan par to ka neviens mani netika viņu ne salīdzinājis ne pieminējis,
You’re getting replaced
@Shadowrise Might as well be.