Ko Tu šodien darīji?

Karoč līdz 11tiem ņēmos, kaut kādus settingus pamainīju, restartēju entās reizes, līdz beidzot kaut kas nostrādāja, it kā pašlaik iet.
Bet vienalga absolūta nulle skaidrības, kāpēc tāda problēma vispār uzradās, kas viņu izraisa, kā atrisināt tās cēloni…
Pats labākais, ka pat tas čalis, kas to serveri uzčinīja, atbildēja, ka nevarot palīdzēt, neesot ar tādu problēmu saskāries. RIP.

Uff, es pieņemu jums tur servera setup nav labvēlīgs ašajai migrācijai uz svaigu serveri? Ja galīgi nav skaidrs no kurienes kļūdai aug kājas un nez ko darīt, es gan jau mēģinātu migrēt uz svaigu instalāciju.

Galīgi nav, viss ir ļoti slikti. Faktiski viss kritiskais atrodas vienā instancē, kas ir FUBAR, staging/test/dev tas der, bet ne production.
Es arī ļoti labprāt tā izdarītu, bet tad būtu jāsaštellē vispirms jaunu serveri tā pareizi un droši, ko es nemāku, cuz I fkn hate linux administration stuff, max ko es mācētu ir uzlikt tupa mariadb/apache2/nginx/php-fpm, bet par drošību es tur neko vispār nezinu, not my field of expertise at all.
Un otrkārt, failus daudz jāpārnes būtu, kādi pārdesmit gigabaiti it kā, un kā to izdarīt AWS vidē no vienas instances uz otru… ja nu vienīgi saštellēt SSH starp abiem serveriem un scp.

šodien turpinu ēst akniņas ;DD

2 Likes

Man viena pazīstamā ap akniņām aplika bekonu vēl. Ja nu vajag izmaiņas.

Ēd ceptas akniņas, ar aknu salātiem un uzsmērē aknu pastētes maizīti ko piegrauzt :smiley:

3 Likes

Izklausās pēc specifiskas diētas or smth. Are you the next Liver King? :smiley:

2 Likes

Vēl tik trūkst 10 000 mēnesī steroīdiem un varēs sākt tirgot savu fitnesa programmu “Tikai akniņas”. :D

4 Likes

Es joprojām te čakarējos, lai saprastu, kura kompānija var atbraukt un nogriezt veco telefonu vadu no elektrības staba :sweat_smile: Sākumā biju domājis, ka “Sadales tīkls”, bet viņi šajā teritorijā nedarbojās - teica, lai meklēju kādus ss.lv gandrīz :rofl: Kas pa huiņ*m? Pašam jālien stabā un jāgriež nost, vai?

@H_Hercogs - zinu, ka Tev pavisam cits departaments un nozare, bet nezini kura vēl kompānija strādā ar elektrības stabiem (to bojājumiem)?

1 Like

Varbūt, kā variants vari mājas apsaimniekotājam pajautāt, kas apsaimnieko jūsu galā stabus? Kaut kāda cerība ir, ka tur kāds zinās.

Esmu privātmājas teritorijā, tādēļ, diemžēl, šeit nebūs kam prasīt atsevišķi :sweat_smile: Bet tā jau būtu laba ideja

1 Like

Tas sarežģī situāciju. Nez maz vai jāvēršas pie attiecīgās pašvaldības. :thinking: Viņiem tak kaut kas būtu jāzin, ja tev tur tie nav kaut kādi kreisie, privātie stabi. :D

Nu it kā nav - visi smuki salikti rindiņā uz ielas. Bet dīvaini - nebiju iedomājies, ka tāds čakars būtu atrast kompāniju, kas šo pārrauga (jo tad domāju - aa ko darīt, ja ir bojājumi?). Protams, var atstāt uz ielas, lai vietējie dzērāji paši rāpjās un kniebj nost - metāla nodošanai :sweat_smile: Bet paldies - pamēģināšu šamējiem vēl uzrakstīt.

Hmmm…Latvenergo mosk?

Vēl jau ir Rīgas gaismai vari pamēģināt uzrakstīt. kaut kādus stabus šie uztur, bet nezinu vai telefona vadus

Bet nu no pašvaldības tu ilgi gaidīsi atbildi, it īapši ja ne tam departamentam uzrakstīsi, futbolēs tik ilgi, ka čist alkāni jau savākts

Tie nav tie paši “Sadales tīkls”? Jo cik redzu, pēc logo vieni un tie paši. Tik nosaukums citādāks.

Vēl kāds ieteica TET, jo kādreiz bijušie Lattelecom.

Bet paldies par ieteikumu - mēģināšu visus kantorus apzvanīt.

sadales tīkls ir latvenergo meitas uzņēmums

2 Likes

Mūžu dzīvo… mūžu mācies, es vienkarši datubazi nokofigurēt tā lai ir localhost un neviens no arpuses piekļūt nevar block port.
Par slegšanos arā hvz. Pieņemu serveris uz debian vai šitas te FreeBSD runo. Liela nozimē uz kā tev runno, katram sava nianse. Vai nu ar šo lsb_release -a vai apskaties failu ar cat programmu:

Gan jau noderēs links: https://help.dreamhost.com/hc/en-us/articles/360059767631-Viewing-your-server-s-software-versions

šodien ēdu home-made aknu pastēti ;DD
nu man hemoglobīns par zemu un lasīju, ka aknas un pupas ir laba manta, lai to paceltu

3 Likes

Teamvājā mēģināju nopīkstināt darba durvju čipu e-talona vietā

Big brain moment

1 Like

Šodien izdaríju “rookie move” un pieņēmu ka troksnis ir no rotora jo ārējam klucim ir 9+mm
Redz tomēr iekšējais pilnībā izdilis un rīt uz darbu ar kājām.

3 Likes

Ohh boy. Bet arī labi vienmēr ir nomainīt klučus, jo savādāk vecie var sabojāt jaunā diska virsmu. Manai mašīnai tā nedarīju un tagad diskiem rūsas līnijas.

1 Like