Ko Tu šodien darīji?

Parādījās iespēja, un interesanti, ka biļetes bija salīdzinoši lēti. Transavia Air piedāvā zemas cenas uz turieni, ja agri nopērc.
Bet jā - īsti plānu nebija un sapratu, ka gribu ko jēdzīgāku. 23.jūnijā pievienosies divas draudzenes no Latvijas, tad visi 3 dosimies piedzīvojumus. Bet, kā jau minēji, ka Nīderlande ir padārgāka (bet arī nav, ja zini kur lūkot), tad pagaidām pats mitinos hosteļos un pēc tam, kad atbrauks meitenes, esmu sarunājis palikt pie draugiem, kas te dzīvo, tādēļ izmaksas ļoti samazinām ar to visu.

Rīgu gan nezinu tik labi :sweat_smile: Bet Nīderlandes pilsētām galīgi nav problēmas. Aizbraukšu uz pilsētu, kur mācījos, tur vispār karti nevajag, lai zinātu, kur ietu.

1 Like

Un tikko viens nīderlandietis, aizkūpināja kāsīti, uzsēdās uz riteņa un aizlaida miera vējos :rofl:

1 Like

Vispār Nīderlandei ir tāda gaisotne. Tur ir kaut kas tāds nenospiedošs.

1 Like

Jā, bet es esmu tips kurš vazāsies pa muzejiem, izstādēm un kafūžiem. Principā tipisks pensionētais tūrists. Cipars lielais savāksies. Ar prāgu paveicās ka tur reāli dirt cheap viss ir.

Es apguvu vien atrāko maršrutu no uni uz kojām XD

1 Like

In other news…mums veļene devās uz citiem tīrīšanas laukiem :upside_down_face:

1 Like

Laba diena. Pamodos, samazgājos, izgāju no mājas.
Bija jādodās uz saulčiem kur brokastīs notiesāju lielu kebabu, pagulēju pie jūras saulītē un devos ievērtēt @5umm3r bizīti darbībā, kur arī satiku @Kuro.
Pēc tam sekoja vēl pasēdēšana, un tad vēl pasēdēšana, un nu pēdīgi laižu mājās.

3 Likes

Maybe lack of cars?

Infrastruktūra tur noteikti spēlē savu faktoru, kā arī tur var tālu izbraukt ar angļu valodu, kas ir patīkami. Banāli staigājot uz ielas man tur īsti nebija nekādu kulturšoku. Sajūta tāda, ka tur varētu braukt un dzīvot.

Piemēram, es ne tik sen biju Šveicē. Viss it kā kārtīgi, civilizēti un bagāti, bet kaut kas ķeras prātā ne tā kā Nīderlandē. Vaibs nav tas. :D Skatoties uz ekstrīmāku variantu, dienvidu zemes tevi iemet ar galvu pa priekšu mučelē ar aukstu ūdeni, taču kad tu pielāgojies ir ok. Siltums un saule ar baigi palīdz dzīvot. Pie dazām zemēm jāpielāgojas, citur ganrīz no pirmās dienas ir baigi ok.

1 Like

Siltums ta štrunts, bet tas dienvidnieku ultra-ekstravertums tas mani biedē vairāk. Viņus pat mans resting bitch face neaizbaidītu

Bet jā, cik nu es nedaudz esmu pabijis ārpus latvijas, nekur nav bijis tāds O jā te var dzīvot. Varētu būt pie vainas tas ka man ir nepieciešams Āgenskalna variants - ļoti zaļš, mierīgs un hipsterīgs rajons ļoti tuvu centram, kur tu jūties vairāk kā lauku pilsētelē nevis galvaspilsētā

2 Likes

Tas vairāk ir redzams pilsētās (jā, uz katra iedzīvotāja ir 2,5 riteņi). Tie ir visur un infrastruktūra ir iekārtota tā, ka mašīna īsti nav vajadzīga (izņemot ja brauc ārpus pilsētām uz kādiem pārgājieniem vai ko citu). Tas man arī ļoti patika, dzīvojot Nīderlandē. Riteņbraucējiem ir priekšroka uz ceļa (un vadītāji tos arī ciena).

Bet pagaidām viņiem arī ir sava “housing crisis”, īpaši lielpilsētās ar cilvēku lielo pieplūdumu. Bet viņi tāpat ir ļoti draudzīgi. Dzīvoju arī 2 gadus Dānijā, bet Nīderlandē ir iespiedusies sirdī vairāk. Dānijā bija tā vēsāk un dāņi turējās ar dāņiem. Bet holandieši tieši draudzējās gan ar holandiešiem, gan ārzemniekiem. Tādā veidā iepazinu “Dutch Indies” cilvēkus, kā arī Karību salas iedzīvotājus piknikos.

1 Like

Būtībā es tādā arī dzīvoju. Studēju Bredā (14 km no Beļģijas robežas). Blakus manai dzīvesvietai bija nacionālais dabas parks un pilsēta centrs ar riteni bija 10 min attālumā. Un pietiekami hipsterīgs - studentu pilsētiņa. Ja Rīgā mēdzu apmaldīties, jo nezināju kas ir kur, tad tur jutos kā zivs ūdenī.

1 Like

Šodien ravējot klaiņoja garām viens no vecākā gada gājuma kaimiņiem, izrādās šim izsšauts dzīvoklim drošinātājs. Mazliet bija jāparokas skapjos bet ar laiku atradām, un man pat laimīgā kārtā bija mājās lieki kūstošie kārtridži.
Pabeidzu ravēt dobes runājoties ar onku par māju un remontiem un pēc tam nodevos, domāju vasaras lielākajam mazohismam: notīrīt noņemtajam sadaleņu vākam 25 gadus eļļas un ceļa netīrumu.

Uzspiedu blīvējumu un saliku kopā, vēl izgriezu ar roku.
Rīt noķeršu kaimiņu un lūkosim drošā manierē piestartēt.

5 Likes

Vakar ar @celss un pāris citiem bijām uz dzejas pusnakti dārzā- lucavsalas kopienas dārziņos aizšāvuši.

Nu tas bija tāds vaibs. Sureālas performances, dzeja, proza, elektroniskā mūzika, un tas viss krūmāju ieskautā nekurienē, bezmaksas zupiņa un tējas( kur iespējams bij kkas pat klāt). Publika ar titīgi nice, studenti, intelektuāļi tvīda žaketēs, hipiji basām kājām un hennas tetovētām sejām un alt meičas, ādas jakās un fishnet zeķēs
Un tas milzīgais mēness kas visu pārraudzija.
Izvilkām līdz kādiem 4 līdz sāka dikti salt

6 Likes

Šodien ar @xHorrorGirlx bijām līdz saulkrastiem, apciemojām @5umm3r bodi un noprovējām preci( es griežot ruleti dabūju vēl vienu bezmaksas tēju) un pačilojām pie jūras. Kārtīgi izplunčājos pa viļņiem.

4 Likes

Pierādījums :D

10 Likes

Nja - sanāca tur būt 6 stundas. Priekš manis tas ir nenormāli daudz. Sapratu, ka šeit TIEŠĀM ir ko darīt veselu nedēļas nogali. Nu tik daudz aktivitātes.

Tomēr pirksti arī neizturēja un ko arī pats nopirku. Man nebija joprojām neviena Funko figūriņu. Vienā veikalā staigāju un redzu uz zemes 5€. Skatos, neviens ap piecīti nav. “Well, dont mind if I do”. Piecītis aizgāja Funko POP Himejima figūriņā. Nu nenormāli daudz tur to bija (pat figūriņas kas maksāja 425€), bet nevarēju atrast, kas pašam tik ļoti piesaistīja.

Bulbazaura plīša rotaļlietu ar ieķēru. Un draugam, pie kura šodien paliksim, Saitamas “Training plan” t-kreklu un 3D “cookie cutter”.

Jāsaka, ka es biju gaidījis ko “vietēju”. Nebiju gaidījis aktierus no seriāliem. Tur bija robotiņu klubs, kurš izveidoja robotus no Star Wars. Vaska figūru šausmu māja. Vesela zona priekš E-sporta (kur bija nīderlandiešu pro komandas), kur, interesanti, bija arī armija (Nīderlandes). Viņiem bija Boston Dynamics robots, kā arī - VR, un pat īpašas spēles, kur pārbaudīja kaut ko ar krāsām, refleksiem, ātrumu utt. Interesants un visnotaļ veids kā rekrūtēt jauniešus - un izmantot viņu geiminga “skills” kā daļu no armijas.

Tur bija arī retro & vintage stūrītis. Komiksi tajā plēvē, vecas galda spēles, figūriņas no Amerikas 70.gadiem.

Visādi īsti propi - Jurassic Park zona ar mašīnu, Ghostbusters ofiss. Milzīgs Star Wars lidaparāts.

Pamanīju, ka Hazbin Hotel lielā cieņā šeit. Kā arī - daudzi pirka Tengen Uzui figūriņas.

Nu šis tiešām bija lielākais cons kādā jelkad esmu bijis. Novembrī viņiem būs ziemas edition, ja nu kādam interesē. Es pat visu neizstāstīju, kas tur vēl bija (bet redzēju arī milzīgu Gundam kasti puse no mana auguma).

3 Likes

5 Likes

3 Likes

6 Likes

Omei šodien dzimene:

Mutere pasūtīja daudz par daudz pārtikas, apēdām labi ja 1/10 no šī visa, vairākām lietām pat nepieskārāmies… Mēs esam 6 cilvēki, 2 no tiem knapi jebko ēd.
Un es vēl dzērienus piepirku - kvasu, limonādi, alvejas dzērienu, un divus alus - Užavas gaišo un kkādu Valmiermuižas plūškoka frišu eksperimenta pēc. Tante vēl atveda upeņu vīnu, to viņas ar muteri divatā pļumpēja, no maniem dzērieniem aizgāja tikai kvass, pārējais palika neatvērts pagaidām. Es gan aizgāju ap astoņiem, moš tagad jau ir kaut kas atkorķēts, but w/e.

Pie manis pagalmā krievu kaimiņi jau kuro stundu blasto krievu šlāgerus kkādus sūdīgus - pa VISU pagalmu. Un strīdās/bļaustas non-stop tikpat ilgi. Urlas jobanie…

Edit: un tagad viņiem skan Tatu - нас не догонишь :sweat_smile:

Meanwhile es lūstu nost, jo iepriekšējā naktī pagulēju labi ja 1.5h caurumaina miega (ilgi nevarēju aizmigt, tad modinātājs purgāja miegu, “vajadzēja” celties, bet beigās bez rezultātiem, būtu labāk izgulējies…), un šonakt nezināmu iemeslu pēc pamodos pēc ~5h miega šķietami bez iemesla. Vārtījos gultā vēl 2h, miegs nevienā acī :face_with_symbols_over_mouth:

Karoč arlabunakti. Zinu, ka Līgo naktī ticējums vēsta, ka slikti gulēt, bet neko nevaru un negribu padarīt.

2 Likes