Ko Tu šodien darīji?

Jaunais SSD ir ielikts kompī, jaunais monitors piekabināts klāt:

Krāsas kaifīgas, iebūvētie skaļruņi arī pārsteidzoši labi skan.

Te es mēģināju nofočēt to, kā, nofokusējoties uz loga vienā monitorā, otrā monitorā krāsas paliek kaut kādas dīvainas, ne tādas. Ne pārāk sanāca, jo kamera diemžēl, kā izskatās, nesaprot HDR, rāda kaut kādas baigi pārsātinātas krāsas, IRL viss ir ļoti skaisti.
Nu un, protams, šīs bildes uz ne-HDR ekrāna arī neko īsti nepateiks.

BET tā, kā tas nebūs mans main monitors dēļ OLED burn-in riska, tad izslēdzu. Main monitors kkāda velna pēc ik pēc kāda laiciņa nomirkšķina un parāda porta un izšķirtspējas info, tā, it kā būtu nogļukojis signāls… Pagaidām tas ir noticis tikai 3 reizes, cerams, ka neatkārtosies.

Also, goddayum the power brick is THICC and CHUNKY!

~22x12x4cm

9 Likes

OLED ir skaists, bet kaprīzs radījums. Bet nu parūpējoties par dažiem preventatīviem pasākumiem var tīri labi izvairīties no burn-in. Ieslēdz Pixel Shift, auto-hide toolbar, un mainīgu background un kādam laikam vajadzētu būt ok.

Kā Tev tie monitori ir pieslēgti - daisy chained vai katrs atsevišķi?

1 Like

Done.

Pretty sure that’s built in because it’s OLED? Or maybe not.
https://www.reddit.com/r/OLED/comments/ffavoi/pixel_shift_annoyance/

Uzliku Windows Spotlight, kurš it kā maina bildi reizi dienā.

Who the fuck daisy-chains monitors?
DiosMio
Katrs savā DP portā.

Samsung monitoriem vajadzētu būt atsevišķam settingam zem General & Privacy → Panel Care, doubble checko vai ir ieslēgts

Un par to efektivitāti protams cilvēki strīdās, bet gan jau tomēr ir kāds labums, ja jau vairāk recomended nekā nē

Es neesmu Tower PC izmantojis nu jau kādus 15 gadus, un efektivitātei uz laptop daisy chain ir tieši laikā. Diemžēl tā kā darbs ir uz MacBook tad tā opcija vairs nav aktuāla

1 Like

Ieslēgts by default, as expected.

DiosMio

Drīzāk tāpēc, ka vnk mazāk kabeļu un laptopiem ir maz portu.

To arī šajā gadījumā pieskaitu pie efektivitātes :grin:

Pēdējā gada laikā es esmu vairākkārt apsvēris iespēju uzbuildot sev PC, bet galu galā vienmēr atduros pie jautājuma: “Vai ir tā vērts?” un atbilde vienmēr ir: “Not really”

Gamingam es vairāk esmu handheld piekritējs, un ja vēlos kaut ko nedaudz prasīgāku, tam man ir Xbox. Tā kā nespēlēju shooterus m+kb man baigi nepietrūkst un pēc max FPS ar baigi nedzenos.

Hobijiem un darbam laptops pilnībā apmierina visas manas vajadzības + neesmu nekad piesiets vienam galdam.

Man atkal baigi nepatīk laptopa formāts principā, jo ekrāns ir ļoti zemu, tas ir neergonomiski, un man vispār ir ļoti lielas aizdomas, ka tieši tāpēc, ka darbā visu laiku rukāju uz Makbuka, skatoties uz leju (because I’m fkn tall), man tās acis tik strauji aizgāja šreijā. Jo pirms šī darba man nekādu būtisku problēmu nebija, viss aizgāja šķērsām tieši šajā darbā.

Nu jā, darbam ar datoru ergonomikai ir liela nozīme.

Es par laimi neesmu baigi garšs un tad man tik nedaudz galva uz leju jāpaliec, lai strādātu uz laptopa ekrānu + darba vajadzībām ir 2 external monitori (nu jau sāk prasīties 3, bet Apple visā savā neizmērojamā gudrībā ir papūlējušies šo procesu uztaisīt pietiekami piņķerīgu / dārgu, lai baigi negribētos ar to perties)

es ar laptopu pa lielam guļu gultā vnk

1 Like

Es lūkoju savas mapes un atradu receptes, kuras kādreiz izsūtīja caur pastu. Tādas kā brošūras. Nezināmi, bet vai kādam tādas nemētātos mājās un nevēlaties no tām atbrīvoties? Es labprāt paņemtu - ja nepieciešams kādu kapeiku (vai šokolādi, vai čipšu paku uzsaukt) iedot.

4 Likes

Ūuuu es šos atceros, aizmirsu kuram žurnālam tas bija, bet man pat savulaik bija speciāla kaste kur tās glabāt. Vienīgais pedēja atmiņa par to atrašanās vietu ir no kāda 2012 gada…

Vakar ar @Kuro un co. bijām mazliet paspēlēt biljardu

8 Likes

eh, ar gribētos biliardu uzlaist. ne reizi nav sanācis spēlēt

atkarībā kā nobalsosies boulings, pēc tam ir visas iespējas arī tuvumā biljardu padauzīt

1 Like

Mūs kaut kad jau labu laiku atpakaļ vienā no mītiņiem @Sargengelis.kedaas aizveda uz purvčika biljarda klubu bija interesanti saspēlēt

1 Like

oooo es šīs arī atceros, tikai nezinu vai ir saglabātas, kad būs brīvāks laiks būs jāpameklē o.o

1 Like

Nezinu no kurienes, bet man liekas, ka kopā ar kaut kādu žurnāli vaitml tika sūtīts, vai bija abonoments. Man vecmammai tādas bija. Joprojām kaut kur atrodas :D

1 Like

Tavs nabaga kakls…

Man senčiem ir vesela mape ar šitiem, cik atceros. Vai vismaz bija. Vēl bija kaut kāda cita tēma, bet tāds pats monthly subscription (before it was cool) formāts.

Aiaiai, kurš tad tik nesmuki izsita?

Kaut šovakar. I’m always down for some pool.

O’Learys biljards ir kinda meh. Tiesa, Pepsi Centrā ir vēl 2x sliktāk…