Levs Grosmans Burvju tiloģija.
Latviski iztulkotas 1. un 2.daļa, bet domāju, ka drīzumā arī iztulkos 3.grāmatu.
Apraksts uz grāmatas
Kventina Koldvotera dzīve šķietami nejauša notikuma rezultātā izmainās uz visiem laikiem: viņš ierodas uz uzņemšanas interviju Prinstonā un atrod intervētāju mirušu – bet savādā aploksne, uz kuras uzrakstīts Kventina vārds, aizved viņu pa citādu dzīves taku, nekā viņš jebkad būtu iedomājies.
Aploksne un tās saturs, noslēpumainais manuskripts, ieved viņu slepenu apsēstību un privilēģiju, brīvības un varas pasaulē, un uz brīdi tā šķietami piepilda visus Kventina sapņus. Tomēr idille neilgst mūžīgi, un, kad tā visbeidzot grūst, Kventins tiek ierauts notikumos, kas ir daudz bīstamāki, nekā viņš jebkad būt gaidījis…
Manas domas
Grāmatas mani pārsteidza nesagatavotu. Kaut arī ideja nav pilnīgi oriģināla, bet tas viss tiek pasniegts tā it kā tas pat īsti neatgādina neko iepriekš lasītu, ja vien neesi fantasy žanra eksperts. Man ļoti patika, ka tiek pasniegts arī tas, kas notiek, kad burvji pabeidz skolu un var darīt jebko, ko grib.
Varu tikai teikt, ka šī grāmata nebija tas, ko es gaidīju no stāsta, bet pēc 1.grāmatas, stāsts jau sāk palikt tuvāks, bet joprojām ir grūti uzminēt kas notiks tālāk.
Ir pieejama šo grāmatu ekranizācija The Magicians tv series. Bet noskatoties 2 sezonas, varu teikt, ka seriāls pamatīgi nogāja no grāmatas stāsta.
1. un 2.daļai dodu vērtējumu 9/10, bet, lasot komentārus par nākamo grāmatu, spriežu, ka 3.daļa varētu būt labāka.