Tās nav ne lēnas, ne pakāpeniskas, tur jau tā problēma.
Klimata cilvēki vienmēr ceļ paniku, kas ir daļa no problēmas, jo liela daļa cilvēku uzreiz atslēdzās, kad viņiem sejā met apokalipsi, ko viņi personīgi nevar ietekmēt.
A ko citu viņiem darīt, ja viņi redz sūdus?
Reālie sūdi ir simtu gadu tālā nākotnē, viņi ceļ paniku, jo problēmu ir jārisina tagad, bet to nevar risināt ar tehnoloģisku regresīvumu. Atbilde ir vairāk tehnoloģija, nevis mazāk.
Es nekur neesmu redzējis, ka viņš teiktu, ka jāregresē. Viņš posto par to, ka ir sūdi ar klimatu, un ka kaut kas ir jādara, bet nekas būtisks netiek darīts, jo rekordi joprojām tiek pārsisti.
Es vienkārši tev parādīju, ka tavs uzskats par to, ka klimata izmaiņas ir lēnas un pakāpeniskas, ir aplams, tam ir kaudze pierādījumu. +7°C rekords viena gada laikā absolūti nav nosaucams par pakāpenisku.
Viena mēneša anomālija nenosaka kopējo situāciju. Klimata izmaiņas izvērtē dekāžu, nevis mēneša skatījumā. Un anomālijas ir eksistējušas vienmēr.
Nav nekāda garanta, ka šī ir tendence, kas turpināsies nākamgad. Klimatu iespaido dažādi faktori, tostarp dabīgas variācijas.
Nu tak paskrullē to tviteri un paskaties, cik tādu “viena mēneša anomāliju” notiek katru mēnesi visās pasaules malās ento mēnešu/gadu garumā…
Vajag skatīties uz globāliem grafikiem, nevis skaļiem tviteristiem:
Yeeeeeeah… Vajag lasīt visu rakstu, nevis tikai virsrakstu.
Also, global average doesn’t mean much when we talk about individual countries.
Es nekur nenoliedzu klimata izmaiņas… Obviously, the most recent year is the hottest.
Tas, ko es saku, ir ka ekoapokalipse nenotiks nākamgad vai arī pēc 40 gadiem.
Tevis paša iepostotie linki parāda temperatūras tendenci.
Ehh, izmainīji tekstu… tsk tsk.
Sen sen bija viena filma, kur arī to darīja. Šī:
Vairāk par 100 māksliniekiem, kuri pārzināja Van Gogh mākslas stilu. Cik noprotu, prasīja vairāk par 8 gadiem, lai to izveidotu.
Welp, gotta watch that one, that’s for sure!
Also, 6 years ago, so clearly not AI-generated.
Šis nav AI. Šī studija patiesi zīmē katru kadru ar eļļas krāsām. Cita filma ko viņi veidoja bija Loving Vincent:
Šādi izskatījās Loving Vincent filmas izstrādes laikā.
Par AI mākslu runājot, pirmais kritīs lētais mākslas gals. Ja mēs esam godīgi, par kuru neviens no mums diži nefano, jo tur tā pat galvenais uzsvars ir uz lētumu nevis labumu. No pozitīvās puses progresē rīki ko izmanto mākslinieki un tie var strādāt ātrāk. Grūti spriest kad un vai mēs nonāksim līdz situācijai, kurā viens no labākajiem sezonas anime būs pilnībā AI ģenerēts, bet nu šis pat ne tuvu vēl nav noticis.
Ar tulkošanu pa savam ir līdzīgi, sist naglas tulku zārkā vēl par agru, jo nevajag novērtēt par zemu cik tieši sarežģīta ir tulkošana. Mēs pats pa sevi redzēsim aizvien vairāk un vairāk AI tulkojumu, taču tas tā pat būs situācijās, kur no sākta gala industrija ne diži vēlējās maksāt par tulkošanu. Tieši šobrīd cerēt uz “ideālu” tulkojumu šķiet naivi, mēs varam bīties no “gana laba” tulkojuma, kuru ar entuziasmu mums sadomās barot iekšā kompānijas. Valoda tomēr ir ļoti kontekstuāla - tev abās valodās jābūt gana vēsturiski kulturālām zināšanām un konkrētās situācijas konteksta izpratnei, lai kaut ko labi iztulkotu - nemaz nerunājot par rakstnieka iemaņām.
Ja tu ar “lētais” domā “neprofesionālais”, tad es domāju tieši pretēji. Ja tu domā “profesionālais, bet pa lēto”, tad piekrītu. Bet neapšaubāmi arī “profesionālais, bet pa dārgo” noteikti jau izmanto AI asistenci kaut kādā mērogā, un tas tikai augs, IMO neizbēgami.
This could happen today actually. Tehnoloģiski vairs nekas tam neliedz pastāvēt.
Problēma ir tikai tajā, ka cilvēki, ko tādu ieraugot, automātiski mestos full-on cancel culture reidžā, jo, redz, “atņēma reālajiem animatoriem darbu”.
P.S. I think the word anime
is feminine But that’s debatable and not within the scope of this discussion.
Es domāju profesionālo. Neprofesionālo galu pēc savas būtības krietni mazāk ietekmē monetārie apsvērumi. Ja tu jau tā pat radi kaut ko bez maksas, liela šķirba, ka to kāds var izražot lētāk. :D
Hm, tu saki. Uz ko tieši tas būtu bāzēts? Es tajā visā neesmu diži iekšā, taču visi demo ko es esmu redzējis vēl nav tādā līmenī, lai patstāvīgi izdzemdētu tiešām sakarīgu seriālu.
Es nedomāju to tā, ka tu apraksti stāstu un AI uzģenerē pilnīgi visu animāciju, es domāju ar cilvēka asistenci (vai otrādāk), koriģēšanu.