Vocaloid ir kompānijas Yamaha programma, kas ir singing voice synthesizer, t.i. ļauj radīt dziesmu vokālus, izmantojot balss bibliotēkas jeb “dziedātājus”. Katram šim “dziedātājam” ir savs tēls, vispazīstamākā no tiem ir Hatsune Miku.
Ja kādam ir pacietība, te ir visi Vocaloid tēli un viņu balsis līdz 2014. gadam:
Tagad Vocaloid ir izveidojies kā milzīgs fandom, kurai ir savas dziesmas, stāsti, anime un viss iespējamais
Tātad šajā tēmā liekams viss par un ap Vocaloid, dziesmas, dziesmu covers, bildes, stāsti uun es nezin .
Laikam šeit var likt arī Utauloidus (Utau ir ļoti līdzīga programma Vocaloid, tikai ir bezmaksas un ļauj veidot pašiem savas balss bibliotēkas un tēlus. Līdz ar to Utauloidi ir vairāk, bet nekvalitatīvāki. Populārākā Utauloid - Kasane Teto).
Tāā, lai aizsāktu šo tēmu, pāris jautājumi:
Kurš/uri ir tavi mīļākie Vocaloīdi?
Mīļākā/ās Vocaloid dziesma/s?
Katru gadu iznak ar vien jauni tely…zinu ka pagasgad man skiet iznaca special valentine days dvini or somethin bet visvairak man pagaidam patik pedejais izlaistais chars…vins ir tads biski gorish izskats plus vins vel ar zakiti nak complekta…lovely lol xD