Neko nezinu, man ir 240Hz monitors (Gigabyte M27Q X). Vairums cilvēku var komfortabli pateikt atšķirību starp 60 un 120, ja saturs ir 120fps, jo tas plūdenums ir ļoti izteikts. Starp 120 un 240 jau jā, varētu būt grūtāk, bet es gribēju vērā ņemamu apgreidu, nevis vnk jaunāku monitoru ar tiem pašiem sūda 60Hz, it īpaši tāpēc, ka tobrīd jau malā stāvēja RTX 3090, un ar tādu karti spēlēt uz 60Hz monitora būtu vnk kauns un izsmiekls.
Pats izveidosi saspēles tēmu, vai arī man veidot? :D
Hm… Esi skatījies iestatījumus datorā un monitorā? Jeb vai visur ir ieslēgti tie 165Hz.
Laužot kaut ko ļoti Ray Tracing smagu varētu arī būt ok. xD
V-Sync ON ![]()
Nē nu, baigi izklausās pēc 60Hz lock. :D Vai arī tas ir kaut kāds baigi nepareizais 165Hz. xD Neesmu pētījis, bet kaut ko miglaini atceros, ka ne visi augstas atsvaidzes intensitātes monitori ir radīt vienlīdzīgi.
Nē, nav nēkadi ierobežojumi uzlikti. Tas ir laptopa displejs Acet Nitro 2022 gada, 1920x1080 165hz.
Ierobežojumi nav jāuzliek, ierobežojumi ir jānoņem.
https://www.google.com/search?q=how+to+check+your+monitor+refresh+rate
Es pamēģināju dažādus random fps test online, tik kaut kā visiem sadalīds 80fps vs 165fps. Ja kādu minuti skatās un ļoti ļoti koncentrējas, var nedaudz saskatīt, ka 165 ir plūstošāk, bet tas ir tik minimāli. Spēlē ikdienā skraidot neko tādu neieraudzīsi, jo īpaši, ja slēgalā uz vienu uz otru. Ja divus monitorus noliktu blakus uz viena 120 uz otra 60, un vienādās vietās kustētos un ļoti uzmanīgi vēroti, pieļauju jā.
Nu tad acīmredzot tev nebija jēgas pirkt 165Hz monitoru. BET tā ir tava subjektīvā pieredze; apgalvot, ka tāpēc, ka TU neredzi atšķirību, tāpēc neviens cits arī neredz, ir garām.
Es nekur neapgalvoju ka nevienam nevajag vai neviens neredz, tik uzdevu jautājumu cik ta lielu to fps reāli vajag. Man tāds pārsteigums bija ka kādam 60 fps liekas slikti. ![]()
Jālasa uzmanīgāk ![]()
Tāds displejs bija laptopā, tagad visos gaming laptopos liek 144hz vai 165hz.
Bet nu tādas baigi grafiski smagās spēles uz hight setingiem vidējais gaming laptops uz 120 arī nepavilks. Uz 120 var uzlikt mazāk smagas spēles. Bet nu tam nav nekādas vajadzības, ne jēgas.
Kā tad tu spēlē spēlēs kuras ir tikai 60 fps? Ir tādas kur max ko vari uzlikt ir 60 fps.
Tev jāveido, tu mums te galvenais taču :D
Tās vairs nebūs fast paced action spēles. Piemēram Path of Exile vispār nevar paspēlēt zem 100fps.
Kaut kādu witcher 3 varētu arī uz 60 spēlēt, jo viņu spēlēju story dēļ un action nav tik izteikts kā citās spēlēs.
League of legends zem 100fps arī liekās nespēlējams.
Varēt var mierīgi, man mans 240Hz monitors ir tikai gadu, pirms tam spēlēju PoE un bija ok (protams, ar 240Hz moni un atbilstošu GPU būtu bijis labāk). Es gan nebiju baigi augstu uzkačājies, max līmenis bija iirc ~90, story tikai izgāju un mazbik kartes sāku iet, tad apnika.
Šo var uztvert kā vispārīgu apgalvojumu, ne tikai par sevi.
Nu tjipa tad jau nevajag… You know?
Bet nu tas ir nitpicking ofc.
Tas atkarīgs no cilvēka un spēles/softa, kuram vajag tos FPS. Pat pārlūks var smagi ielagot, ka palaiž kkādu līku lapu uz švakāka PC. Es teiktu, ka normālai, komfortablai pieredzei (UX) ir vajadzīgi minimums 60 FPS. 40 FPS aktīvākās spēlēs var labi izjust, ka pietrūkst. Starp citu, biju izbrīnīts, kad atvēru Dateks monitoru lapu un sakārtoju pēc cenas augošā secībā - visi lētākie monitori bija 75Hz. Pat zem 100€.
Izlepuši snobi, ko citu var teikt ![]()
Pa manam 30 fps ir izdzīvojami, 60 fps ir ļoti normāl un 120 fps jau pa grezno. Es galvenokārt vienkārši negribu tērēt naudu augstajiem fps.
E-sporta spēlēs spiež maksimumu ko tik var izspiest. Tas lai tu savu CS:GO ar 240 fps varētu palaist uz 120hz monitora. :D
There is merit in that tho. Less/no stutter.
Arī teorētiski spēles reakcijas laiks ir ātrāks, pat ja tavs monitors nevar parādīt visus ekstra kadrus. Vismaz tā apgalvoja viens video, ko es skatījos. Profiņi liekas nespēlē e-sporta spēles ar ieslēgtu v-sync.
Protams, fuck V-Sync. Tagad visa sāls ir G-Sync/Freesync. Should have been that way from the start tbh.
Nu labi, pārvarēšu slinkumu un izveidošu :D