The Murderbot Diaries - labs gabals, ja vēlies iemērkt pirkstus izklaidējošā sci-fi

Pēdējā laikā esmu sācis mazliet vairāk pieķerties grāmatām un viens no šādiem darbiem ir The Murderbot Diaries. jeb Slepkav-bota Dienasgrāmata. Kopā darbs sastāv no 7 grāmtām un es esmu ticis šobrīd līdz piektajai, kas ir pirmā sērijas pilnā novele. Lielākā daļa sērijas gan sastāv no īsākām novelēm, angliski to sauc par novella. Pēc sajūtas es tās nosauktu kā 1/3 vai 1/4 no pilnas noveles.

Varu ieteikt šo sēriju kādam kam prasās mazliet Sci-Fi viegli patērejamā formā. Grāmatas ir mazas, visums ir nopietns, taču tiek pasniegts pakāpeniski mazos kumosos un tā vēstītājs ir ļoti satīriski noskaņots kiborgs. Veidojas labs kombo, kurā ir daudz joku, taču tas neskādē kopējai stāsta līnijai.

Tā kā neesmu ticis cauri visai sērijai, vēl nevaru dod gala slēdzonu. Labākais ir sākums, taču arī pēc tam sērija turas labi kopā. Reāli es šobrīd iestrēgu tikai pie piektās, pirmās lielās noveles. Tai pat laikā tai ir augstākais vērtējums visā sērijā, kas man dod cerību, ka gabals sāks uzņemt apgriezienus. Paķert un izmēģināt izlasīt vai noklausīties pirmo grāmata gan droši iesaku visiem. Gabals ir izklaidējošs un īss.

Starp citu, šai sērijai arī drīzumā gaidāma ekranizācija, taču es prognozēju, ka tai būs maz kā kopīga ar novelēm. Šī sērija ļoti smagi balstās uz galvenā varoņa iekšējo monologu. Ekranizācijai turpetim būs jāpavēsta šis stāsts no malas.

Iedomājieties nākotni, kurā cilvēki pēta kosmosu un nolīgst robotu apsardzes vienības SecUnits savai aizsardzībai. Mūsu galvenais varonis ir viena no šiem SecUnits, klonētas gaļas un mehānisku detaļu hibrīdu, taču ar mazu atšķirību savā konfigurācijā. Tas slepeni ir uzlauzusis savu programmēšanu, kas nozīmē, ka tas var domāt pats un tam nav jāpakļaujas pavēlēm. Šis SecUnit, kas sevi sauc par “Slepkav-botu,” galvenokārt vēlas, lai to atstāj mierā un tas varētu skatīties savus iecienītākos futūristiskos izklaides šovus. Tomēr tas nepārtraukti iekļūst situācijās, kurās ir spiests, riskējot ar savu ādu, aizsargāt savus klientus. Stāsti notiek uz dažādām planētām un kosmosa stacijām šajā tālajā kosmosu apgūstošajā nākotnē.

3 Likes