Straume - jauna pilmetrāžas animācijas filma bez dialoga

Vieni redz tikai izmisušus dzīvnieciņu un izpalīdzību, citi saskata mūsdienu Eiropu ar bēgļiem un ļaundariem, kā arī līdzību ar Noasa šķirstu.
maziem bērniem šo filmu jārāda ar lielu piesardzību, jo tajā esot “iekodēts evanģēlijs”.

tas jā es nenoliedzu,ka tā ir. Es vairāk par šo tekstu rakstā kapēc ir tāds iemesls šim.Ir vnk muļķīgs

Nav ne jausmas par evanģēliju, jo neesmu to lasījis, un dziļi pie kājas, neko reliģisku tur nesaskatīju, izņemot varbūt to putna “augšāmcelšanos”, bet ja atmet reliģiju, tad to var elementāri paskaidrot kā “moving to a higher plane of existence”.

Kad es skatījos, auditorijā bija daudz bērnu, un kaut kā diži netrokšņoja iirc. Vai arī jaucu ar kādu citu filmu.

Mani uzjautrina fakts ka filma ir piekaisīta ar centrālamerikas motīviem un tā pat kāds savilks paralēli ar bībeliskajiem plūdiem un augšāmcelšanos.
What is this, a crossover episode?

Zinu, ka bija arī citu kultūru elementi, bet staba galā tomēr bija Atzteku vai Maiju iedvesmota piktogramma.

2 Likes

o! straume parādījās torentos. jānokačā nākotnes paaudzēm vai ģimenes kinovakaram.

2 Likes
3 Likes

Man visvairāk patīk tas ka kapibaras balss patiesībā nebija ierakstīta no kapibaras, bet gan no kamielēna. Režisori teica ka kapibara kviec tik spalgi ka neder nosvērtajam multenes tēlam.

1 Like

Vajadzēja jūrascūciņas ierakstīt un uzlikt kādu dobjāku skaņu pāri :sweat_smile:

2 Likes
2 Likes

Rekur es biju sen rakstījis, ka kamielēns.

Līdz 28.janvārim LNMM var klātienē apskatīties globusu :smiling_face_with_three_hearts:

Es tiešām nezinu, kādu viņu biju iedomājusies, bet dzīvē ir citādāks :joy:

8 Likes

Mjā, pēc bildes spriežot, nav baigi detalizēts…

1 Like

Nu ko, 15.30 izziņos Oskara nominantus. Turam īkšķus!

3 Likes

yooo, Straume tika gan animācijas filmas, gan ārzemju kino kategorijā!!!

7 Likes