Straume - jauna pilmetrāžas animācijas filma bez dialoga

Pagājušo nedēļ veiksmīgi izdevās pašam tikt uz šo jauno filmu Straume jeb angliski Flow, kuru ir režisējis latviešu filmu veidotājs Gints Zilbalodis un ja var ticēt tam kas rakstīts internetā, filma tapusi četru ar pus gadu laikā un to radījušas trīs studijas latviešu
Dream Well Studio, franču Sacrebleu Production un beļģu Take Five. Kā arī tirtos redzēju veselu lērumu ar dažādiem sadarbības partneriem un atbalstītājiem.

Pēc sajūtas šī ir visai populāra filma mūsu galā. Daudz reklāmu, tauta runā un kino zālēs vēl projām var manīt cilvēkus. Pagājušo nedēļ manīju, ka Forum Cinemans atlaižu dienā teju tik savākta puss zāle cilvēku. Tā kā saietos man apkārtējie forumieši stāstīja, ka ir laba manta, bija jādodas skatīties.

Ir labs! Sasodīti labi animēts un ieskaņots gabals ar super kadru izvēli. Un pats labākais, manuprāt, tā kā tā ir mazāka animācijas filma, tā nedevās ļoti ezotēriskā ceļojumā, kas manuprāt ir risks šādiem gabaliem. Savā ziņā pats stāsts ir tāds kā izdzīvošanas un personīgās izaugsmes piedzīvojums. Varabūt arī kas cits, katrs var traktēt to kā vēlas.

Vienīgais filmas grēks no mana skata leņķa ir tas, ka tomēr veidotāji nenoturējās ielikt tur abstrakti ezotērisku stāsta scēnu, kas ir pilna ar gaismu, gravitācijas trūkumu un iespēja uzdot sev dziļdomīgus jautājumus. :D Diez vai tas ir liels grēks, taču līdz šim brīdim es ļoti izbaudīju filmas zināmu piezemētību.

Tagad atlicis tik redzēt vai šī filma pēc kino izrādes pazudīs nebūtībā vai tomēr mums būs kāds veids kā pie tās tikt. Varbūt to paķers kāds no vietējiem straumēšanas servisiem kā Go3 vai Tet.

3 Likes

Čārlijs sajūsmā par Straumi :sweat_smile: :smiling_face_with_three_hearts:

6 Likes

Man ir reāls prieks ka Straume ir veiksmīgi izgājusi arī plašākā pasaulē

2 Likes

Vau, ta jau filma tiešām ir izgājusi pasaulē, ja nonāca līdz pat biklajam jūtūberim. :D

Intereses pēc iemetu aci interneta dzīlēs, tur var atrast web-rip, man tik nav skaidrs kur to straumē. Ja apkārt staigā faili, sanāk tā filma kaut kur ir pieejama.

ba dum tssss

4 Likes

Jup, nez kur Straumi straumē.

Un jāatcerās, ka šī filma tiek izskatīta uz Oskara nomināciju. Tas būtu kaut kas, ja mazā multenīte no Latvijas iesit kurvīti Disnejam

1 Like

Oooh, I don’t know, Dune 2 was massive! Gladiator 2 bija politiskais komentārs, tas, iespējams, šo pacels.

Man likās, ka Oskari ir sadalīti pa kategorijām un galīgi nepārklāsies ar Kāpu vai Gladiatoru.

5 Likes

The Wild Robot ir viens no sāncenšiem, gan jau tas ar paķers uzvaru.

1 Like

Tas gan.

Ir jāatgādina, ka Straume ies zem kategorijas Labākā ārzemju filma. Un tur viņai ir visas iespējas.

1 Like
1 Like

Un runājot par abalvojumiem

3 Likes

Nez vai pa TV pa TV3 ziņām arī par to runāja!? :thinking:

2 Likes

Tante tikko atsūtīja.

Esmu pat drusku pārsteigts, ka tas video ir TV3 ziņu līmeņa notikums. :D

2 Likes

https://www.youtube.com/live/NnloovrNlKo?si=Yp_sEodcki0r2i5M&t=484

8:04 Zelta Globusam arī jau nominēta :partying_face:

5 Likes