Squid Game seriāls

“Squid game” ir battle royale tipa seriāls, kur 456 dalībnieki piedalās spēlē, lai laimētu lielu naudas balvu. Kas visiem dalībniekiem ir kopīgs? Viņi visi ir nenormālos parādos. Viss ir it kā viegli, jo jāspēlē bērnību laiku spēles, kā “zaļā gaisma”, “sarkanā gaisma” (vadītājs saka “zaļā gaisma” tad tu vari iet, ja vadītājs saka “sarkanā gaisma”, tad nedrīkst kustēties). Kā jau minēju it kā viegli noteikumi, beeeet… ja noteikumus neizpildi, tas prasīs tavu dzīvību… huhu ;D

Vai kāds jau ir noskatījies, skatās?
Kādas domas?

4 Likes

Pagājušo nedēļ līdz manai ausij nonāca ažiotāža ap šo. Pagaidām paspēju noskatīties tikai daļēji pirmo epizodi.

Arī daļēji pirmo epizodi sāku, bet domāju ka kkad nobingošu, saka, ka binge ir way way more enjoyable

Man palika vēl 2 sērijas. Tā kā esmu liels survival/battle royale type šovu un anime cienītājs, šis man ļoti patīk. No kurienes random seriālam tāds hype ir uzradies gan nezinu :grin:

Noskatījos. Sākums un beigas ir ievilkts, bet nu pēc otrās epizodes un līdz 8.ep visai skatāms gabals pārējās pēdējo sēriju jāskatās ķeksīša pēc.

Noskatījos dienas laikā. Bija diezgan interesants seriāls. Kaut kad drīzumā gatavošu squid game cepumus :grinning_face_with_smiling_eyes:

interesanti ir tas, ka youtube tagad nu toč kā savulaik AmongUs, viss “trending page” tikai par un ap Squid Game, visi recreating Squid Game or playing Squid Game or reacting to Squid Game memes etc etc ;D
Nu seriāls ir just my type, people dying, people surviving, no sugar coating. ;D
Beigas lika manīt, ka varētu būt arī vēl kāda sezona, we will see.

2 Likes

tu par to sugar game domā, kur viņi ar adatu ķeksēja, vai tev tur artistic cookie baking inspo? ;D

Jap. Tā saldā spēle. Gribu redzēt vai izgrebtu

Jā, seriāls uzsprāga. Aizvien grūtāk paliek eksistēt un neuzzināt seriāla pavērsienus, kamēr tas nav noskatīts. :D Steidzamā kārtā jāskatās.

Kā reiz šodien nosakatījos :D Mani mīļākie tēli ir Ji-yeong, Abdul Ali, Kang Sae-byeok, Han Mi-nyeo :3 Nepatika galvenais varonis sākumā patika, bet jo tālāk esi seriālā, jo vairāk sāc apšaubīt viņa labestību? dunno :D un meh bez pēdējās epizodes varēja iztikt vienīgais labs tur bija ka brālim atrada mājas un iedeva naudu, bet bruhhhh… ko čalis iedomājas kad tiks atpakaļ spēlē? Nedomāju ka uzvarēs, tfu… father of the year :put_litter_in_its_place:

1 Like

Bija oke, nekā īpaša.

vēl ir variants “izlaizīt, nevis izgrebt” ;DD

2 Likes

vakar tiktokā @xHorrorGirlx atsūtīja vienu teoriju, ka Squid Games ir ne tikai korejā, bet visā pasaulē un Hunger Games un japāņu seriāls Alice in Borderland ir sasaistīti un tur ir tie VIPs kas skatās un liek likmes ;D

1 Like

Vai tad tas nebija cannon? Jo tie milijonāri teica ka interesanti ka šoreiz korejā vai kaut kas tāds, jo tas kas hosto tas arī izdomā kādas spēles būs utt

1 Like

Noskatījos Squid Game. Labākais ko esmu pieredzējis pēdējā laikā seriālu ziņā, it īpaši no Korejas. Pirmās epizodes sākumam bija grūti tikt pāri, jo tas neaizķēra, taču kolīdz seriāls uzņēma apgriezienus bija viegli skatīties. Sižetiski varbūt ne tas bagātākais un sarežģītākais seriāls, taču gaisotne un vizuālā valoda pa manam ieturēta labi.

Ne tas sarežģītākais seriāls, jo spēles pamatojums bija “man bija daudz naudas un garlaicīgi”. Spēlētāju motivācija - alkatība un izmisums. Neteiktu, ka tas ir slikti - labai izdzīvošanas spēlei pa lielam neko vairāk arī nevajag.
Spēlētāju sakarā tas pat rada interesanti, neviennozīmīgi attieksmi. No vienas puses viņi ir nabadziņi un viņus slaktē, taču no otras viņi paši uz to pieteicās.

3 Likes

Uhh, noskatījos tikko esošo šedevru, kamēr visā pasaulē karaliskās spēles pārstājušas strādāt, korejiešiem sanācis teorijā restartēt šo žanru. No vienas puses apsveicams. No otras puses, tas trakums, kas notiek gar seriālu ir pārāk skaļš un nepelnīts. Vairums blogeru i vispār, neko nav redzējuši no esošā darba, tomēr HypeTrain ir ceļā un tas jāķer.
Seriāla kvalitāte pa savam ir laba. Nav slikta. Ņemot vērā dažus, maigi sakot, sižeta caurumus, nesasietus galus un vispār atvērtas, iesāktas un nenoslēgtas sižeta līnijas, kopumā ir labs. Ideja, par to ko gatavi cilvēki darīt naudas dēļ nav jauna, tomēr, pati ideja par bērnu “nenaivīgām” rotaļām ir interesanta un tāpēc varētu teikt atdzīvina mirušu žanru.
Aktieru spēle arī laba, patiesi laba. Nav dažādu jokainu izgājienu vai teatrālas emocijas, protams ir, tomēr nekrīt tik ļoti acīs. Var izjust noteiktu simpātiju vai pretēji pret daudziem. Tomēr neviens netiek saudzēts. Pat šķietami nozīmīgi tēli, tiek veiksmīgi izslēgti no spēles - visejādā ziņā. Katram sava labā motiviācija un viņa strādā.
Tai pat laikā ir daži negaidīti un “negaidīti” šizeta pavērsieni. Pirmie - teiksim tā, ja esi zināms ar āzijas kino, tu nojautīsi, kur, kas un kad notiks. Arī nereti šie momenti, tu saproti, ka viņi notiks, tomēr viņi tiek vilkti garumā, kā rezultātā intriga pa savam paspēj noplakt. Otrie - kā to pateikt, tu saproti, ka viņi būs, garantēti un no tiem nesprukt, tomēr autori uzskata, ka viņi pasniegs kaut ko negaidītu… ziniet, to momentu, kad iztēlojies, kā būs, taču patiesībā ir savādāk - lūk ar šiem pašiem

Bet atkal - viņi varbūt vien liek nolaist cerību latiņu, tomēr kopumā nemaitā atmosfēru. Par pašu pasaules un organizācijas uzbūvi nerunāšu - pārāk daudz jautājumu, zemūdens akmeņu un caurumu Mēness krāteru lielumā. Tomēr ok - PlayStation hearhija strādā pa savam.

Momenti, kas man ļoti nepatika, centīšos bez spoleriem:

1. Šižeta līnija ar policistu, tās nobeigums un “flashback / mirāža”. Ideja interesanta, labi pasniegts. Par kulminācijas elementiem saprašana miglaina nāk salīdzinoši ātri. Tomēr viss tiek novests kaut kādā lētā drāmā. Un pārāk dziļi saraka organizācijas pamatus, parādot, bet nedodot. Labi - uzskatīsim par “mistifikāciju” kura neprasa skaidrojumus.
  2. Faktiski ievielkts sākums - Varētu sižetiski startēt uzreiz no 2-3 sērijas un neko nepauzdētu, tikai iegūtu vairāk, iespējams.
  3. Nobeigums - būtu nogriezuši beigās sekundes 15. Sanāktu pa savam šedevrs. Tas atstātu skatītāju pārdomās un ļautu pašam izdomāt, kas pie kā, orientējoties uz personāža raksturu, darbībām un emocijām. JĀ, ES SAPROTU, KA JĀPALAIŽ TĀLĀK TURPINĀJUMS UN IR JĀIzDOMĀ TIZLS VEIDS KĀ TO IZDARĪT. Tomēr $#*@, kāpēc jāsabojā tāds spēcīgs moments, kad varoni noliek nozīmīgas izvēles priekšā? Es saprotu, ka skatītāji ir slinki banānrijoši kakšu metēji, tomēr ne tik lielā mērā!! fuuu… ieelpa. Izelpa. Piedega man…
  4. Spēļu rīkošanas organizācija un tās būtībā - gaidīju tiešām ko vairāk. Piedodiet atvainojot, bet ja es redzu bagātnieku BDSM/slave-master instalācijas kā to iztēlojas nabagie - piedodiet atvainojiet - pirms tam rādot tuvu reālismam notiekošo, galīgi jau nepas. Un brieža maska… :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: pats neveiklākais ko vien esmu redzējis. Viņš ar tiem ragiem neķeras nekur. Un c’mon - vispār, tajās maskās kā tiek dzerti šotiņi ir vispār humors. Kurš to izdomāja? Patiesi - bagātnieku dzīve, kā to iztēlojas nabagais.
  5. Nobeigums starp abiem draugiem - mazliet ievielkts un samāksolts. Jūtsa, ka autori gribēja iesēt gudru domu, bet izskatās pārāk jau naivi.
    Nu ok - BDSM anturāža bija interesanta. Bada Spēles ar savu dizainu atpūšas. Šeit resns +.
  6. Centās pacelt sociālo tēmu - šur un tur, par finanšu situāciju valstī. Nesanācā un galīgi N E I N T E R E S Ē !

Pārējais - viss labi. Viss labi.
Vooot, kaaaroč - seriālu var skatīties. Gatavojieties stulbiem un neveikliem, paredzamiem momentiem. Asiņu un gaļas pietiek, tālū līdz Dievu Spēlēm tomēr ir pietiekami, ir tādi sava veida sāpīgie momenti.
Savus 7 cukura cepumus noteikta nopelnta.
Visu labu!

1 Like