@salkineksa, ja jūs interesē kaste, es varu atsūtīt tev detaļu sarakstu, ko domāju likt savas mazās māsas datorā. Man tur galvenais uzstādījums no senčiem bija, lai tas būtu budžeta, bet ne draņķīgs. :D Arī varu mēģināt vispirms salikt to datoru māsai un tad paskatīties kā strādā tās lietas, kas jūs interesē.
Tad kad tu esi uz budžeta. Nekas, pagaidīsi renderu mazliet ilgāk. Reāli cilvēki to laiž uz Steam Deck un ir ok. Neviens nesaka, ka kaut kas glauns, bet ir ok. Arī pa 300 EUR tu vari dabūt ļoti daudz datora.
“It’s not so different from my desktop – an Intel i9100f and an RX 570”
Tad gan pa taisno lietotais tirgus. Apskatīties, protams, var, bet ar to kaut ko konkrēti ieteikt grūti. Gan jau kaut ko pēc iespējas jaunāku 500€ budžetā.
Piekritīšu ka tas nav lightweight ! varbūt viņam nav lielas prasības lai palaistu piemēram blenderim 3D modelu veidošanā bet lai ar viņu strādātu bez matu raustīšanas no galvas bišku vaig ko spēcīgāku …
Uzmetot ātru aci tirgum, neko labāku par RTX 3050 500 EUR kategorijā neredzu. Kas nav nekas spīdoš, jo jaunu var paķert pa 650 EUR. Citi vēl GTX 1050 tirgo pa to pašu summu. :D Sekojot līdzi sludinājumiem un uzreiz ķerot ciet, varētu būt, ka var noraut kādu RTX 3060 modeli.
Mani tik māc tādas lielas šaubas, ka @salkineksa un čalim nebūs lielas iedvesmas katru dienu skatīties sludinājumus, filtrēt krāpniekus, kaulēties un operatīvi pirkt labu variantu. Šā vai tā tas ir drusku čakars.
Taču viss lietots Jūs te tādi buržuji nolasījušies, lol. Es savu kasti pa 200 paņēmu.
Laptopus vnk neatbalstu, ja ir raizes par budžetu. Draudzenei vienai savu laiku to pašu teicu, lai ņem stacionāro, bet atrunājās: “ja nu man kaut kur jāpaņem līdzi?” …jām, reizi gadā aizbrauc uz laukiem kur kinda forši ka ir. Tagad knapi varam kopā paspēlēt kādu spēli, lago, bet nauda iztērēta liela.
Tas gan ļoti atkarīgs no use-case.
Ja runa primāri būs par gaming, laptops viennozīmīgi būs pēdējā vietā.
Bet, ja tas nav vienīgais, kam dators tiek izmantots un tas aizņem tikai minimālu daļu un pārējais būs mazāk intensīvi taski, tad laptopu es liktu latiņu augstāk par stacionāro.
Bet nu šajā jautājumā es laikam esmu biased, jo neesmu bijis stacionārā datora īpašnieks nu jau kādus 15 gadus
Laptops problemo ir ar ventilāciju, vairāk jauda lielāks karstums. Musdienas tehnoloğijas cenšas apiet šo problēmu, kas ir impressive. Padarot jaudu mazāku, bet atrums tāds pats.
Kaut gan modernajās pārnēsājamajās ierīcēs ir novērojams trends, kur ar tranzistoru blīvumu iegūtā lietderība tiek atsvērta ar daudzumu un kopējo patēriņu rezultējoties ar lielāku jaudu pie tāda paša patēriņa, bet ne mazāka patēriņa ar tādu pašu jaudu…
200 EUR arī labs budžets, priecāsies par jebko ko nopirksi. :D Ap to budžetu pat var dabūt daudz datora. Skatos, ka jau var noraut 6 kodolu Ryzen 1600.