Sounds logical, bet jā, interesanti, ka tādi pigoriņi. But in any case, es neesmu ieinteresēts slēgt ārā Windows Update, es vienmēr visu cenšos turēt up to date, lai gan ne regulāri (e.g. telefonā aplikācijas apdeitoju reizi kādās pāris nedēļās, bet ja iznāk Android update, tad tajā pašā dienā).
Problema ir necieņa pret lietotāju… anti consumer practise… piem windows ļoti lielā kaifā par šo:
BET Linux sen jau 10x labāk ir izveidojis šo principu, i cant trust windowam sorrry…
Honestly, I wouldn’t trust users either. I know enough about people. Bet, protams, power userim tas ir aizvainojoši, un tas ir pašsaprotami.
I’m simply next level, es saprotu, ka apdeiti ir nepieciešami drošībai + bagfiksi, es saprotu, ka reizēm kāds apdeits var kaut ko salauzt, because nothing is 100% guaranteed (I would know, I’m a developer), tāpēc es tos ne vienmēr instalēju uzreiz, it īpaši Windows gadījumā, jo cilvēkiem ir bijusi visāda pieredze, un, attiecīgi, mani tas neaizvaino.
Praktiski, apdeitu jautājumā, priekš manis, Windows vs Linux vs Mac vs Android nav atšķirības, es jebkurā gadījumā instalēju apdeitus tikai tad, kad es to izvēlos, ne automātiski.
Bet tavam skrīnam nav nekādas saistības ar Windows apdeitiem.
W7 bija laba OS. Bet kā tu viņu lietoji, ja Chrome support dropoja sākot ar 2023, Firefox man liekas līdz 2024 pavilka. Steam arī dropoja sākot ar 2024, diskords. Un viss kas cits dropoja.
Viss strādāja tāpat, izņemot Chrome, kuru es tāpat nelietoju. Brave kas uz chromium būvēts gan strādāja. Nu diskords bik gļukoja, nevarēja strīmus redzēt un dažreiz UI čakarējās, that’s about it.
Steam taisīja baigo brēku ka supports beigsies, bet viss gāja kā parasti, tikai augšā bija sarkans banneris ka supports beidzies
Jaunajām spēlēm pēc kāda 23. gada vajadzēja pačakarēties lai palaistu, bet bija dažādi workarounds, ieskaitot extended kernel. Vienīgais kas man tā arī neaizgāja cik atceros bija Elden Ring, un jaunais CSGO.
Es pārgāju tikai tāpēc ka kad genshins nomainīja launcheri, updates sāka gļukot un negribēja lādēties. (Bet zenless un Starrail vilka bez problēmām :/ )
Nē, nu tādas mocības un čakarēšanās ar outdated OS, dēļ kam?
Vārēji jau uzreiz pāriet no W7 uz w11 :D
Tāpēc ka es spītīgs radījums un man fucking besī 10tais, bet 11tais besīs vēl vairāk, jo tur vēl mazāk kontroles, un pat ar enterprise versiju gan jau būtu vēl lielāks čakars lai aizbāztu viņam muti.
Sākot no plakanā dizaina un beidzot ar visām figņām- Cortana, copilot, un vēl nez kas ko tu ar mokām izsper ārā lai pēc tam pie kāda update viņš mēģinātu uzinstalēt tev atpakaļ.
Tagad arī ir mērena interese cik ilgi es vispār izvilkšu ar 10to
I’m staying on Windows 10 till they kick me out with force
Nu es W7 arī lietoju līdz pēdējam, bet nu ne jau tik ilgi, kad jau visi dropoja, kādu laiku vēl pēc W7 EOL uz mājas kompja palietoju. Man 10 besīja tīra vizuāla dēļ, grūti ir pāriet kad ir smuks dizains uz kaut kādu w10 flat nesmuku dizainu.
W11 man gan patīk, kā pārgāju uz W11, w10 pat redzēt vairs negribu. Dizainiski smuks, ērtas fīčas, nekādu baigo problēmu nav, viss iet.
Noinstalē visas figņas ko nevajag un viss, nekas tur forced neinstalējas atpakaļ, ko tur stāsti.
Saņemies un pārej uz w11, palietosi pierādīsi, iepatiksies vairāk un aizmirsi par w10.
Varbūt kaut kad tālā nākotnē
I swear on me mum, kad versija mainījās, man liekas uz 22h2, visa figņa mistiskā kārtā atnāca atpakaļ, kaut man viņa iepriekš bija izsviesta gan caur group policy, gan caur reģistru.
Vīram atkal vecajā datorā ik pa laikam windows pats no sevis mēģināja atkal un atkal iebāzt skaipu, bet nu tur bija home edition kas nāca reizē ar kompi.
Neko nez man ir win11 un viss patīk
Es nesen noupdeitoju w11 uz 24H2, un nekādas figņas atpakaļ neieinstalējas
W10 gan ir redzēs, ka kaut kas ko noņemi parādās atpakaļ cik atceros, bet tur 3min jautājums novākt.
2 gadi+ lietoju W11
win 11 is cursed… its shitty bloat.
Wat whyyy : /
Nē
Šajā diskusijā, varu iecitēt pats sevi
Visiem ir limits. Arī tie kas raud, beigās izdomā pamest. es to izdariju kad windows 10 paradijās un man pc kļuva 2x lenāks. Es aizgāju uz linux.