Mūsu pieredze ar Windows versijām

Man ir apdeiti tagad pieejami, bet joprojām neesmu redzējis 24H2. Vells viņ zin kā tā, čomam jau labi sen ir 24H2 un visādas problēmas (tiesa, viņam Windows kā tāds ir problēma, visādas it kā basic lietas nesaprot vai viņu kaitina, lai gan viņam ir kaudze Windows datoru).

1 Like

My bad. Tikko iečekoju rāda 23H2, nevis 24H2. Visi updeiti ir up to date, bet nekādu 24H2 nepiedāvā

1 Like

Ja tu gribi window 24h2 update, vecakiem pc kā manajem bija pilnīgi reğistrā jaieraksta 24h2 value savadāk nesagaidīsi. Kinda var ar full reinstall windowu ar 24h2 ar.

3 Likes

Kas ir “vecāks PC”? :smiley:
Man ir Ryzen 3900X + RTX 3090 + Asus ROG Strix X570-E Gaming, ja tas tagad skaitās vecāks PC, nu tad pizģec.

2 Likes

Sorry i lied, i did the registry thingy but it had no effect for me. So i followed this guy guide:

1 Like

Meh, I’ll pass, especially on a whopping 24 minute video of this. IDGAF about the 24H2 features really.

1 Like

Nav arī ko iespringt, Windows 11 Home and Pro, Version 23H2 end of servicing November 11, 2025

1 Like

Joprojām sēžu uz W10 un nekur negrasos tīties un arī nav jēgad dižas man. Kompis diezgan pavecs . Sistēma knapi it kā ierakstās minimālajos.

Un tāpat, jūtu, ja pāriešu, tad pēc gada būs, rekur jaunais Windows, bet šis mirst nost. Lai gan atminos, ka par W10 gāja runas, ka šī nu ir tā sistēma, kuru apaudzēs un uzturēs ļoti ilgstoši.

Zinu, ka adaudziem nepatika W8, bet man godīgi sakot patika tās flīzītes, neizmantoju nēkadus pa virsu modus XD kad bija jāpāriet uz w10 nu jau piespiedu kārtā, man bija super neireasti, ķipa viņas bija iekš start, bet tomēr…

Savulaik portatīvo, pirmais kompis, kas man bija, tika man nopirkts ar Vista uz borta. Nu bija mocīšanās - to ar laiku sapratu. Kad jau virsū uzlēju W7, kompis pat ieguva mazliet otro dzīvību :D

1 Like

Zin kā. Vienkārši jau pagāja ļoti daudz laika. xD

4 Likes

Šams sāk palikt agresīvs; es kādu nedēļu pusotru esmu atteicies restartēt kompi, un šams no šodienas pat vairs nepiedāvā vienkārši shutdown/restart. Nekad agrāk tādu prikolu nebiju redzējis, bet nu es arī parasti gandrīz uzreiz apdeitojos.

1 Like

Man vispatīkamākā pieredze bija ar Windows XP un 7. 7 it īpaši man patikās savas stabilitātes dēļ, 8 bija meh un patīkamāk bija lietot 8.1, un arī bija zolīda Windows OS, bet bija savas lietas, kas tracināja. Uz planšetdatora, savukārt 8.1 bija ļoti forši strādāt. Win 10 ir ok. Nav tā stabilākā pieredze, bet ir ok ar savām fīčām, bet dizaina ziņā man ne sevišķi patīk. Dizaina ziņā man visvairāk patikās Vista. Viņas problēmas noliekot pie malas, dizains Vistai bija tik patīkams un forš. Dievināju ikonas un krāsas un citus elementus, kas bija ļoti patīkami acīm. Pagaidām Win 11 vēl nebija pieredzes pamēģināt, bet cik saprotu, lielas atšķirības no 10 nav, bet bija atsauksmes par viņas stabilitātes problēmām. Tā kā nezinu. Man agru vai vēlu nāksies pāriet uz 11, kas mani īpaši nesajūsmina, bet ko lai dara…

1 Like

Jā, vizuāli man visvairāk patika XP, followed by Vista, followed by 7/10/11.
Tehniski man ne ar vienu Windows versiju nav bijušas baigās problēmas, nesaprotu, kāpēc cilvēkiem ir visādas problēmas, ja nu vienīgi tāpēc, ka laptopi visādi.
Ko vispār nozīmē “windows stabilitātes problēmas”, kā tas izpaužās?

Kā tas izpaužas? Vienkarši window pasaka fuck you. Tāpat kā linux. Atsķirìba windows biežāk crasho nekā linux. Linux nav over engineered.

1 Like

Tas neko neizsaka. Ko nozīmē “Windows pasaka fuck you”? Kā tas izpaužas tehniski?
Man Windows ir nokrešojis labi ja reizes 5 mūžā. Vienkārši, ieinstalējot datoru, es sainstalēju visus draiverus, neoverclockoju neko, un BIOSā uzlieku pareizo RAM XMP/EXPO settingu.
Un kompim vienmēr pērku tādu dzesi, ar kuru noteikti nepārkarsīs, un BIOSā pieregulēju fan speed curve, lai ir maksimāli klusi on basic usage.

1 Like

Blue screen… linuxam nav blue screen… linuxam ir vienkarši text output on screen saying system has been corrupted cant locate boot.ini kautkas tāds. Windowam vienu dienu iet otru nē dēl tiem fucking auto updeitiem. Linux 90% izmanto manual updeit. Kas garentē stabilitāti.

LOL @ BSOD. Same difference.
Automatic updates vienmēr var izslēgt!

Nu windows grib lai tu neslēdz arā… window update serviss running still after window auto update izslēgts.

1 Like

1 Like

Servisus var izslēgt :smiley: services.msc > Windows Update > Right-click > Properties > Startup type=Disabled.

Ok, that’s weird, maybe he started it manually?

But in any case, you always set your updates to:
image
Because obviously. What kind of crazy person would allow their device to randomly restart on its own?

Cik sapratu redditeri saka kad zem windows update service ir velviens service window pc health service…

1 Like