Tieši tā ;)
Stalozaidimai ir mans iecienītākais galda spēļu veikals, shipping par brīvu, ja pārsit konkrētu summu un atsūta bieži vien pāris dienu laikā, bet izrādās viņiem arī ir krāsas! Un pie tam visi jaunākie komplekti gan no Army Painter, gan Vallejo par labām cenām: Dažymo priemonės Archives - Stalo Žaidimai EU
Turpinot krāsot savu 40k armiju sāku domāt par spēles reljefa izveidi un mani ļoti mulsināja tas, ka patiesībā liela daļa kara spēļu reljefa elementu neatbilst mērogam.
Izrādās, ka tā ir normāla kara spēļu parādība, jo ja viss tiktu mērogots reālistiski, tad pašā spēles telpā nepietiktu vietas spēles laukumam. Reljefa elementu mērogošana nenotiek lineāri, bet gan logaritmiski (miniatūru pasaulē to sauc par abstrakto mērogu), jeb lieli elementi mērogošanas rezultātā strauji zaudē savus izmērus. Un tas ir OK, jo galvenais, ka celtnēm un citiem spēles elementiem kuriem notiek saskarsme ar miniatūrām ir pareizi mērogi. Sekojoši, ja celtne tiek dramatiski mērogota, tad tās durvīm un logiem gan ir jābūt mērogotām tā, lai miniatūras varētu mierīgi tikt tām cauri vai tās izmantot.
uuuu, no kā taisīji? un plaisas vienkārši iegriezi materiālā, ja?
Veidoju no siltinājuma putuplasta plāksnes pēc šī video:
Materiāls bija pārsteidzoši lēts - kādi 3eur/m2.
Padarbojos vakar ar statisko zāli. Izrādās aparāts ir jātur kādus 2 centimetrus no virsmas un ir jāuzklāj labi daudz zāles. Tad ir pilnīgāks efekts. Te es testēju to stepes zāli kas bija mītiņā, miksli no stepes un ķīniešu zāles, un vienkārši ķīniešu zāli.
Šis ir stipri labāk nekā vienkārši uzmestā veidā pielīmēta zāle. Tas ko gribētos ir nedaudz lielāka dažādība - statiskā zāle ir pieejama dažādos garumos un domāju šāda lielāka daudzveidība izskatītos interesanti.
Njā, te tev nekāds bioloģiski vērtīgs zālājs nesanāks XD
Vienīgi tā stepes zāle ir ok ar daudzveidību salīdzinot ar reālo mantu :D
Netīšām sanāca kastīti paņemt BrainGames veikalā Pamēģināšu nokrāsot tās miniatūras, kas ir man jau pieejamas.
Oho, šoreiz komplektā ir arī miniatūra. Un pat greedy gold krāsa (krāsa ko izmanto 40k space marines). Kad es pirmo reizi pirku komplektu, tad man bija šāds (ar iepriekšējās paaudzes krāsām):
Bet neskatoties uz to ka hobbysetā bija vairāk rīku, tavā komplektā ir lielās krāsu pudelītes. Vienīgais kas tev varētu trūkt ir ādas krāsa. Bet nu varbūt ar leather brown varētu iztikt
Gaidīšu izkrāsotas miniatūras bildi te
Būs man indiešu kareivji! Haha. Bet apskatīšos, ko varu izkrāsot ar to, kas ir. Un tad aiziešu uz BrainGames un nopirkšu atsevišķi krāsas. Redzēju, ka nenormāli daudz šamējie pārdod.
Izkrāsoju! Phew. Šoreiz nesteidzīgi un lēnām. Iemēģināju vairāk roku. Uzliku uz maza koka sprunguļa, ko atradu garāžā - uzreiz vieglāk arī palika krāsot. Vienā momentā nedaudz aizskatījos un novilku sarkanu līniju uz ķiveres, bet apskatījos no tāluma, neizskatījās tik slikti, tādēļ atstāju
Ok, vakar naktī turpināju ar otras figūriņas krāsošanu Iegāju nedaudz azartā.
Gribēju saprast, kādos krāsas toņos viens konkrēts tēls ir. Meklēju to spēli “Crowfal” un atradu, ka tēlu sauc “elken”.
Kaut kas uz to pusi velk
Aa @Onii_chan , par Warhammer runājot - vai Tu kolekcionē no katras “faction” pa miniatūrām? Vai tomēr ir izteikti favorīti?
Un, vai pašu Warhammer arī māki spēlēt?
Gadu atpakaļ iegādājos Leviathan kasti Warhammer 40k 10th edition. Bija baigi izdevīgs piedāvājums - pa 200Eur dabūt visas tās miniatūras + lielu grāmatu ar visu ko. Tā nu es līdz pat šim brīdim to visu pamazām krāsoju. Tas aizņem diezgan daudz laika. Nemaz vēl nerunājot par to ka jāizveido smuks reljefs uz kura spēlēt. Varbūt pēc gada varēšu pamēģināt izspēlēt savu pirmo spēli .
Es jau labprāt, tik šis esošais jāpabeidz. Gribētu nokrāsotu Adepta Sororitas un Adeptus Mechanicus kādus reliģiskākus elementus. Gribētu arī nokrāsot kādu Drukhari armiju. Astra Militarum armijas arī izskatās brīnišķīgi.
Varbūt tev pašam jau rodas vēlme nokrāsot kādu no 40k armijām?
Nu jā, ticu. It īpaši, ja tomēr uz vienu figūriņu aiziet savas 4-6 stundas, ja ir smalkas detaļas? Tad to relfeju veidotu pats vai jau pasūtītu kaut kādu sagatavi?
Bet visus noteikumus zini? Cik noprotu, katrai frakcijai ir savi + un - . Man noteikti vēl daudz laikam jāpaiet, lai izprastu “lore”.
Šie izskatās nudien detalizēti - pašām smalkākajām otiņām jābūt, ne? Es nopirku “character brush”, jo zināju, ka otiņa, kas nāk kopā ar krāsām vienkārši nederēs vienā momentā
Šī gluži kā tāda WW2 zaldātiņu armija, tikai “sci-fi”-jota.
Es noteikti gribētu. Biju skatījies uz World Eaters, jo man patīk tās mazās detaļas uz tiem. Būtībā kā kanibālistiski Space Marines (ar nelielu piedevas “Predator” sajūtu).