Izspēlējot Mass Effect triloģiju pagājušo gadu, un saprotot, kāpēc cilvēkiem tā tik ļoti patīk, iesāku Mass Effect Andromeda. Zināju, ka daudziem tā nebija tik labā līmenī kā triloģija, un jau pēc pirmās planētas arī pats saprotu, kāpēc. Nevarētu teikt, ka tēli ir atmiņā paliekoši, nedaudz sauss stāsts un man ne visai patīk, ka nav iekļauti vairāk citplanētiešu, ņemot vērā, ka šī ir jauna galaktika.
Vajadzēja viņiem palikt ar Unreal Engine nevis lietot Frostbite, bet hei - gameplay ir jautrs, cenšos izspiest visas stāsta detaļas ko varu un runājos ar visiem, ar kuriem vien varu.
Un pēc šī visa aizdomājos - vai kādreiz cilvēces vēsture būs tā, ka spēsim mērot ceļu pāri kosmosam un iepazīt citplanētiešus?
Tie kas ir spēlējuši Mass Effect, ar kuru tēlu jūs sagājāt kopā? Man tā bija Tali.
Vismaz divas reizes esmu izspēlējis visu triloģiju, bet joprojām nav izdevies piedzīvot dažus labākos ME3 DLC, jo pašas beigas(pirms labojumiem) atstāja sliktu pēcgaršu. Bet plānā ir izkapāt Legendary edition kaut kad drīzumā, kur jau viss integrēts.
Andromeda sucks, jo viņi to iedeva pavisam jaunai studijai, kam prakstiski nav nekāda sakara ar orģinālajiem autoriem. Spēle ilgus gadus bija iestigusi izstrādes ellē, kur viņi prototipēja procedurālas planētas, bet tas neizdevās. Tad viņiem piegrieza skābekli no EA vadības un esošā spēle tapa mazāk kā divu gadu laikā, secīgi ar rezultāts tāds nekāds.
Un pēdējo gadu laikā visi Bioware veterāni tāpat atlaisti no darba, tā kā no jaunā ME neko negaidu.
Par laimi ME galvenais rakstnieks strādā pie jauna projekta, kas izskatās visai daudzsološi. Not enough aliens though.
Liara all the way every playthrough! Iesāku Andromeda pirms kādiem 2 gadiem tā arī tālāk par kādām pirmajām 4h netiku, tik boring, nestāv līdzās Shepard trilogy.
Garrus best boy. The only good boy, in fact.
Es Andromedu pat nemēģināju pēc tās sūdu lavīnas kas bija pie iznākšanas, tas engine, visas memes un tās sasodītās sejas neļāva to spēli uztvert nopietni jau no paša sākuma.
Always remember kids- EA: Not Even Once
Par cik spēlēju Femshep man Tali nespīdēja kaut gan pavisam noteikti ir best girl. Sākumā man bija Liara un pēc tam paņēmu Garrus, kaut gan vislabāk man patīk doma par Femshep kopā ar Garrus un Tali vienlaicīgi kamēr viņi abi arī ir kopā. (Citadeles DLC trešajā spēlē ir line no Tali kad viņa ir piedzērusies, ka viņa nebūtu pret būt kopā ar viņiem abiem vienlaicīgi tāpēc tas nav tik ļoti tālu no kanona)
Andromēdu izspēlēju bet reāli šķita tāda diezgan jēla tā spēle. Baigi besīja, ka mašīnai nebija ieroču kā Mako. To var apskaidrot no stāsta viedokļa bet tas ka nav pat upgrade vēlāk spēlē baigi nosit spēles kvalitāti, ja pie katras mazās Ketu nometnes tev ir jākāpj ārā un viņi jāšauj nost.
Vispār kura no triloğijas spēlēm tev pašam visvairāk patika?
Vo man laikam paveicās tieši ar to, jo pirmo reizi visu triloģiju izmēģināju, kad nopirku Legendary Edition. Tad sāku pamanīt, ka laiks kaut kā baigi ātri pagāja tās spēlējot, jo man nenormāli patika runāties ar visiem tēliem. Un es nekad nebiju spēlējis spēli, kur Tavas izvēles ietekmē NĀKOTNES daļas. Tas bija nu fenomenāli. Bet, arī, protams saprotu - pirms gāju beidzamās misijas, izgāju to Citadel DLC - un tas bija viens no maniem mīļākajiem DLC ever - ar humoru, ar papildus pievienotu stāstu un tāds kā jauks nobeigums visam.
Šis ir žēl - bet, laikam no EA arī nevar sagaidīt kaut ko citādāku. Mass Effect ir/vai bija drīzāk, viņu pašu Star Wars/ Star Trek - viņi varēja radīt pasaules un tēlus, kā paši gribēja, bet tam ļāva vienkārši izkūpēt. Es zinu, ka viņi grib arī veidot Mass Effect TV seriālu, bet, ņemot vērā, ka režisors ir no Fast & Furios, cerības īsti neviļ.
Ooo! Apskatījos, ka arī ir īss gameplay materiāls. Ja godīgi, noteikti izskatās kā es iztēlojos nākotnes Mass Effect. Cik saprotu, tur lielu lomu spēlēs Matthew McConaughey tēls - un, arī šajā spēlē būs ieintegrētas Tavas izdarītās izvēles! Noteikti ar vērīgu aci šim sekošu. Paldies.
Redzu līdzību - un jāsaka, ka pilnībā saprotu Garrus man bija līdzi katrā misijā, jo man patika viņa humors. Un par Tali - jā, cik vienreiz skatījos, tad, ja spēlētājs neaplido viņu, tad viņa saies kopā ar Garrus (ko var redzēt dzinējtelpā).
Jāsaka, ka šis man arī nedaudz kaitina - un, papildus tam, ka nevari saviem komandas biedriem piešķirt noteiktas bruņas un ieročus (vai es arī vienkārši tādu opciju neredzu vēl). Man nepatīk balsis pāris tēliem un, domāju ka turianus varēja labāk - Andromedā viņiem kājas kaut kā pārlieku izgrieztas.
Man ir noteikti dalīti - man patika 2.daļa kā arī 3.daļa. 2.daļa primāri dēļ tā, cik liela bija komanda un tas, cik spēle palika dinamiskāka. Pēc katras misijas gāju pie katra tēla un vienmēr aprunājos.
Bet - man 3.spēle laikam iekrita sirdī visvairāk, jo, visas līdz šim izdarītās izvēlēs gan pirmajā, gan otrajā, gan arī trešajā - pēkšņi sāk parādīties. Es nevienā spēlē īsti nevaru notēlot “slikto tēlu” - tādēļ pirmajā daļā es gāju līdz ar nagiem, lai izglābtu un nenošautu Wrex, kā arī - lai izglābtu gan geth, gan quarian Mass Effect 3.
Man tomēr vislabāk patīk pirmā daļa stāsta un nobeiguma dēļ. Pirmajā ir visvairāk RPG elementi un man patika tas cosmic horror piesitiens, kas pārējās spēlēs vairs nebija.
Varbūt man otrā būtu patikusi labāk ja nebūtu tā padarīšana ar Cerberus tā pasniegta, jo tā pilnīgi atmet to kā viņi tika pasniegti pirmajā spēlē un trešajā spēlē tāpat viņi atkal ir sliktie.
Trešajā man baigi nepatika, ka tika atmestas neitrālās dialoga opcijas.
Neskatoties uz to, ka man kaut kur bibliotēkās (laikam Origin - nezinu vai dzīvs) ir ME, tomēr nav sanācis viņu uzspēlēt. Pa savam nav interese tai pat laikā ir.
Spēlējot pirmo daļu, neatminos, kas tieši, bet bija kaut kas tas, kas nepatika…
Pēc tam atminos ME3 bija iespēja uzspēlēt demo - patika diezgan. Tomēr atkal saprotot, ka tur ir lielz stāsts utt., kaut kā negribējās tajā visā lekt iekšā…
lai gan esmu daudz video pārskatījis savulaik par romantisko attiecību līnijām XD
Un RPG žanrs kopumā nav īsti mans žanrs laikam…
Vrb kādu dienu izspēlēšu…
P.S. Andromedu vien zinu, ka tur izstrādātājiem vismaz startā sanāca kļūdas ar sejas animāciju un cik koppainā saprotu arī kvesti un galvenais sižets ir nu tā - novēl labāko…
OK, šajā gadījumā noteikti piekrītu. No pirmās daļas atceros pāris lietas:
Man ļoti patika meteorītu misijas, kur braukāji ar Mako un viss bija tumšs, pelēks (viena lieta, ko Andromeda izdarīja pareizi, ko gribēju ME1, bija sarunas mašīnā).
Atceros Saren transformāciju un beigu misiju Creepy as hell
Man patika, kā tika iepazīstināti “Reapers” - pilnībā pa kluso;
Bija tā planēta, kur bija tas prātu kontrolējošais radījums - un vienmēr gribējās atgriezties uz tās planētas citās spēlēs (vienīgais, kas bija atgādinājums, bija tā zaļā asari sieviete, kuru izglābi, ja nenošāvi)
Un arī Arachnids misija - tās bija super, jo bija interesanti, kā Tev vajadzēja iet līkumus caur laboratorijām.
Savā ziņā noteikti šo saprotu, jo ir trīs lietas, kuras patika vēlākās spēlēs:
Uz Kroganu planētas Tuchankas, kad bija jāiet cauri tumšajiem tuneļiem, lai dzītos pakaļ Thresher Maw karalienei. Domāju, ka viņi tur varēja vēl vairāk to horror ielikt, ņemot vērā viņu vēsturi
Šis tā no zila gaisa (un kā DLC), bet tā okeānu planēta, kur tika iepazīstināti “Leviathians” - gribēju uzzināt vairāk par tiem.
Arachnid karalienes misija, kad bija jāiet iekšā ar Gruntu.
Zin, es biju domājis šo pašu. Es biju dzirdējis par Mass Effect jau senajā 2008.gadā, bet kaut kā to ignorēju, jo spēlējot demo, man nepatika gameplay. Bet, nu kļūstot vecākam, mani ieinteresēja tas sci-fi stāsts un gameplay pat ļoti iepatikās! Tad nu nopirku to Legendary Edition uzreiz. Spēle pa ilgiem laikiem, kas spēja paķert manu uzmanību un interesi.
Šī triloģija ir tā vērta - it īpaši tā “Legendary Edition”, ja ir iespējams.
Tehniski tur vairāk nebūtu bijis ko darīt jo Thorian jau bija nogalināts. Patiesībā labi vien ir kā tā bija tik viena misija un vairāk tur neatgriezās. Tas stāsts tur tika pabeigts.
Pats koncepts viņiem pats pa sevi nav slikts, pat nedaudz atsit Thorian no pirmās spēles, bet visā kontekstā ir diezgan trash. Iedodot Reapers jebkādu izcelsmes stāstu daudzas stāsta daļas sāk ciest. It īpaši, jo Reapers orğināli kā pretspēks ir nācis ar diezgan stiprām saknēm cosmic horror žanrā.
Laikam būs nepopulārs viedoklis, bet man pirmajā ļoti patika tā šaušanas mehānika, tas kā overheat darbojās pārlādēšanas vietā un dažādie maināmie munīcijas tipi (uranium cube, my beloved) otrajā bija baigi žēl ka viņi aizgāja uz more or less generic FPS.