Pats arī beidzot šodien pabeidzu Mass Effect: Andromeda. Protams, esmu vīlies, ka spēlei nekad neiznāca DLC par 3 tēmām:
Quarian Ark
The Benefactor
Kett Civil war
Gameplay spēlei bija samērā jautrs un ar to problēmas īsti nebija. Man patika lielākā daļa no komandas biedriem (lai gan, Drack būs mans izteikti favorīts. Krogan ir vispār viena no maniem favorītu citplanētiešiem. Wrex - jautrais tēvocis, Grunt - mīļais bet apnicīgais mazais brālis, Drack - ietiepīgais vectēvs). Un arī patika “loyalty missions” un mazās runas, braucot mašīnā. Stāsts un kādā veidā tiek iepazīstinātas planētas, citplanētieši bija lielākā vilšanās. Manas lielākās piekasīšanās:
Tikai 3 jaunas rases, un viens no tiem ir tie apnicīgie roboti, ka sāka jau tiešām no sirds apnikt tās “vaults”;
Daudz planētas, bet gribējās kaut uz vairākām no tām būtu varējuši nolaisties + liekas ka katrā no planētām, ienaidnieku tipi (un pat fauna, bija viena un tā pati). Nīstākā planēta - Havarl, primāri tikai dēļ tā, ka Tev uzbrūk konstanti, skrienot pa džungļiem.
Ieroči - vai tie būtu Remnant vai Heleus, man to dizains vispār neizrāva un nekad tā arī nepamēģināju. Bruņām bija tas pats. Izmanotju tikai 3 variantus un ar to pietika.
Orģinālajā triloģijā man patika lasīt visu informāciju par visām rasēm un vienkārši ar visiem runāt. Šeit - ehhh, kaut kā negribēju lasīt tos datapads un arī ar visiem runāt, jo vienkārši neaizrāva.
Spēlei dodu kādu 6.5/10 - bija kaut cik jautra, bet neredzu, ka to gribētu spēlēt vēlreiz.
Es tagad tikai ceru, ka kaut kādā veidā, kad pēc 10 gadiem iznāks nākošais Mass Effect, viņi spēs apvienot vismaz orģinālās triloģijas stāstu kopā ar Andromeda piedzīvoto.
Es neliktu cerības ka Bioware vispār vēl būs pēc 10 gadiem, īpaši pēc tās katastrofas kas bija jaunais Dragon Age.
Mass Effect nav tik liela sērija lai EA dancinātu reanimētu līķi tā kā ar Sims.
yeap, AAA cikls ir nobeidzis Bioware un lielu daļu prestižo studiju in general secīgi ar interese par to tirgus daļu ir izzudusi ar dažiem izņēmumiem. Lielākā daļa veterānu vairs tajās studijās nav, jo atlaisti īstermiņa peļņas nolūkos vai izdeguši no live-service prasībām no vadības un studiju pametuši.
Šeit noteikti varu tik piekrist. Varbūt mans zināmais naivums un cerībā: “A ja nu pēkšņi? Varbūt kāds izmet kādu, ja ne zelta gabaliņu, tad vismaz kādu bronzu?” Protams, es šo sēriju izspēlēju gada laikā, tā kā esmu salīdzinoši svaigs un jauns Mass Effect pasaulē. Bet, redzot, kas notiek ar citām, kādreiz man iemīļotām franšīzēm, tad jau taisnība vien ir - cerības nelolot. Jāskatās, vai Mass Effect tādā gadījumā nav kādas labas grāmatas, ko palasīt.
Un lūkošu ar piesardzīgu acu skatu to EXODUS spēli, ko minēji. Varbūt savu SCI-FI vēmi varēšu remdēt ar to.
Es skatījos beidzamās epizodes iekš’ Amazon Secret Levels un biju padomājis - bāc, kaut kur tas EXODUS epizode liekās pazīstama Tad atcerējos, ka šī tieši ir tā pati spēle, kuru Tu biji minējis. Tas koncepts jau izskatās vienreizējs un esmu ieintriģēts redzēt, kādu lomu spēlēs “laiks”.
Exodus gameplay treilerītis man tiešām iedod to Mass Effect sajūtu:
Biju dzirdējis par Secret Levels, bet baigi neiedziļinājos kādi universi tur reprezentēti. Atminos laikam kaut ko par Halo? Īsti tas nesaistīja, bet Exodus noteikti vēlos redzēt.
Jaunais gameplay treileris ar saistošs, jāpiekrīt par ME sajūtām un beidzot var arī vairāk no citplanētiešiem redzēt, ne tikai cilvēkus pašus. Praktiski vienīgā spēle, ko patiešām gaidu no AAA.
Tik jācer, ka gala produkts vilks līdzi haipam. Gameplay treileris vizuāli iespaidīgs, bet arī neizskatās pēc īstās spēles - viss tāds super iestudēts, noslīpēts un visai saraustīts starp scēnām, kas ātri pārlec un varētu būt veidotas tikai treilera nolūkiem, kas pats par sevi nav slikti, bet bieži vien treileri melo un gala produkts izskatās pavisam citādāks. Ubisoft ar to slaveni.
Spēle gan laikam ir Wizards of the Coast paspārnē un neko daudz par viņu video spēļu vēsturi nezinu. Tik to, ka Baldurs Gate 3 veidotāji vairs ar viņiem negrib strādāt kopā, jo cilvēki ar ko viņi sadarbojās D&D kontekstā visu laiku tika atlaisti īstermiņa peļņas nolūkos.
Pagaidām esmu optimistiski noskaņots sakarā ar cilvēkiem, kas iesaistīti no orģinālā ME.
Mass Effect triloģija ir mana mīļākā spēļu triloģija, vai vismaz viena no mīļākajām. Sākumā sagāju kopā ar Liara, bet ja godīgi man no paša sākuma interesēja Tali, bet pirmajā spēlē neļāva man viņu izvēlēties. Tāpēc sākot no otrās es ar viņu biju kopā.
Bet runājot par Andromedu. Man pašam viņa patikās. Bija interesanta un aizraujoša. Man nebija nekādas sliktas pēcgaršas pēc ceturtās spēles kā citiem. Godīgi sakot, es īsti nesaprotu, kāpēc citiem šī spēle nepatīk.
Šaujamais labāks, bet tēli un stāsts vājāki. Man primāri nepatika, jo ir jauna galaktika, bet nožēlojami maz jaunu citplanētiešu tajā un jaunās rases mani īpaši nesaistīja. Pretinieki ar tādi knockoff collectors. Turklāt quarians vispār nav un Tali ir best girl. Kā var izdot Mass Effect bez quarians.
Andromedu taisīja pavisam jauna studija bez orģinālā rakstnieka un citiem veterāniem, ko var just gandrīz visos spēles aspektos, izņemot šaušanu, ko viņi patiešām uzlaboja. Un pēc 5-6 gadu pauzes cilvēki gaidīja vismaz kaut ko tikpat labu, cik orģinālā triloģija, kas nepiepildijās.