Manga or Manhwa?

So People, whats is your fav… manga or manhwa ?
Es sāku lasīt tik pirms diviem mēnešiem, un gagaidām man vairāk iet pie sirds Manhwa (Korean manga)
un pirmo reizi kaut kam dodu 11/10 vērtējumu xD saucās ‘’ Solo Leveling ‘’
Bet kā ar jums ? kurš vairāk iet pie sirds un kādas ir jūsu mīļākie Manga vai Manhwa titli ?
image

1 Like

Pats nesen kazliet iedziļinātāk sāku lasīt mangu 5.2 days read(so yeah, pretry weak). Es palieku pie mangas, jo paskatoties, to ko es reading, completed, plan to read utt tur visi entry ir tikai mangas izņemot vienu un tā ir Manhua(chinese manga) saucas C.A.T. (pretty good), but still worst then some mangas I read. Mani favorīti ir Domestic na Kanojo, Kimetsu no Yaiba, Blame! and All you need Is kill.
Btw runājot par mangu, man patīk, ka tur most of the mainstream stuff ir actually good(neskairu shounenus garos), un neskaitu tos pašus mha, kas uzleca augšā dēļ adaptācijas parādīšanās.
Btw ir 3 manhwa’s ko gribu lasīt ir Solo Leveling, Bastard, The Breaker

Shuumatsu no Valkyrie, Baki duo ( kadus 3 gadus lasiju baki series fun stuff)

But what about Manhua?


Manga or Manhwa? … laikam jau ka labāk Manga.


Es īpaši nelasu Manhwas jeb drīzāk tos webtoonus. Man īpaši nepiesaista krāsainais korejiešu art style. Es labāk ko melnbaltu gribu redzēt. Un arī lielākai daļai tas art style liekas pilnīgi vienāds. Un arī mani neinteresē fantasy, isekai, gaming, romance un sazin kādas tās tēmas lielākoties ir tajos webtoonos.
Bet nav jau tā ka neesmu neko lasījis.

Došu divas atbildes:

  1. Webtoon stilā.

Laigan pirmīt minu, ka šis webtoonu art style nepiesaista īpaši, tomēr šis man patika. Man patika šajā esošā melodrāma. Vismaz kaut kas savādāks no ierastā action.
Stāsts par meiteni ar augšanas problēmām, kura izskatās kā 9 gadīga meitene, bet īstenībā ir 18 vai 19 gadīga un puisis kurš ir laikam 17 gadīgs, bet prātiņā kā bērns, jo viņam ir mentālas problēmas (nav kā pilnīgi pilnīgi bērns, bet nu jūs sapratāt.).

  1. Melnbaltais stils.

Vizuālais ir tik lielisks. Stāsts ar interesants, jo tiek izmantotas reālas vēsturiskas personas un izdomātas, kā Jack the Ripper, Sherlock Holmes, Nikola Tesla, Dr Jekyll and Mr Hyde, illuminati, etc. Supernatural stuff, nice action, reāli piedot tādu Hellsing vibe - beeeet, ir tikai 5 sējumi, beigās tiek parādīs kas wooow … un tad tas arī viss, ahhh, beigas norautas vai arī manhwa atcelta un nekā … sad, very sad.
Bet šim tik pirmos 2 sējumus atrast pirātiski, jo turpināts nav tulkot. Es pirku grāmatas, bet cik skatos, tad ir izgājušas ārpus aprites un nav vairs pieejamas, man paveicās.


Mangas … uhh, tās manā sarakstā ir dikti un daudz.
It kā tās visvairāk tīkamās ir - Gangsta. , Oyaji , Overbleed , Joshi Kausei , Love Calendar , Soredemo Boku wa Kimi ga Suki / Forget Me Not , Yotsuba! , un gan jau vēl kāda cita.
Tik ir pārāk baigi jādomā un jāuzmet acs visam un to mangu ir par daudz, un arī nedaudz ar laiku sāk jukt un mainīties domas, vai tā tomēr ir mīļākā vai tā cita tomēr.
Jo arī ļoti tīkami izbaudu citas mangas, kuras pašlaik lasu, jo sāku uzsēsties uz specifisku žanru un viedu mangām.
Savā ziņa varētu daudz ko stāstīt un par katru, bet tas jau būtu par daudz un nezinu kurā galā īsti ķerties. ;d


Topika nosaukumā nav un pats autors arī nav minējis, bet UselessSakura piemin, un man pašam ar jautājums, kā tad ar ķīniešu komiksiem jeb Manhua ?

Paskatot savu sarakstu tad ir jau pāris lasītas, kāda stāv pusceļā iesākta un pāris sarakstā kuras gribētu lasīt. Tik paskaitot bišk mazāk par Manhwām.
Iemesls tam gan jau tas pats kas ar Manhwām - ka liela daļa webtooni ar tiem konkrētajiem žanriem un tiem art style, utt. … Laigan populārākās ir tās melnbaltās, bet ar romance vai fantasy žanri it īpaši ar Ķīnas impērijas piesitieniem, vai kas no Ķīniešu mitaloģijas vai kā teikt.

Bet nu par tām kuras lasītas un mīļākās, tad Manhuām arī divos veidos:

  1. Kā webtoon.

Just some romance, slice of life, comedy stuff.

  1. Melnbalti.

Nice art style, nice action, interesting story, etc.


Tik papildus ko gribu piebilst.

Ka pārskatot savu “plant to read” sarakstu redzu ka ir vairākas Mahwas, bet nu tās ir melnbaltā un visas action tipa ;d

Un arī es tomēr nesaprotu kā vienkārši visās kissmangās un kur var tik viegli parādīties visas tas populārās Manhwas ar hentais piesitienu? … pat ne piesitiens, galvenā tēma pat ir sex, un katrai savā veidā, kādai sex saistīts ar maģiju, citai ar attiecībām citai kā savādāk.
Cik paskatās, tad tie webtooni ir ļoti populāri.
It kā ir sava veida cenzūra, bet krūtis un pozas un viss tik glīti uzzīmēts un pieejams redzēt tajās adresēs. Bet ja tas ir mangām, tad dažreiz var redzēt, ka kāda bilde ir izņemta, jo pārāk pikanta.
Reāli kā tos webtoonus neuztver kā reālu hentai, bet kādai baigi smagai ecchi mangai cenzē. … wtf?
Piemēram Nande Koko ni Sensei ga!? / Why the hell are you here, Teacher!? tika izņemtas pāris lapas, jo pārāk pikanti, laigan tur tikai plikumi redzami, nekāds interkors nenotiek, bet tajos webtoonos, gandrīz katrā chapterā kāds ņemas un neko nemēģina slēpt. … i really don’t get it.
Laigan jāiedot + , jo nu nevar jau noliegt, ka tie adult webtooni ir labi uzzīmēti :smirk:

1 Like

manga vairak jalasa, manwha vairak skaties kas bildites notiek :DDD

2 Likes

Lasu abus, kā kuro mēnesi, bet laikam teiktu, ka daudz. It kā bik vairāk mangas nekā manhwas. Bet viena raksturīga pazīme manhwām ir, ka sižeti parasti ir nopietnāki, smagāki, ar reālistiskākiem personāžiem nekā mangās, kas man ļoti patīk.

Manhwas/webtooni, kurus pēdējā laikā esmu lasījis:

  • Solo Leveling (ļoti patīk, domāju, ka tāpēc, ka RPG spēles ir mans mīļākais žanrs)
  • A Returner’s Magic Should Be Special
  • Tales of Demons and Gods
  • The Gamer
  • Hunter Age
  • Metropolitan System
    Un vēl šādi tādi no Toomics, kur man ir subscription, bet tur pārsvarā nekas ilgi nepaliek atmiņā, izņemot:
  • Delivery Knight
  • Monster Child
  • Asura
  • Shaman

Mangas, kuras esmu lasījis pēdējā mēneša laikā, neiešu uzskaitīt, to ir pārāk daudz un visas nemaz neatceros.

Izlasįju 3 dienās, lūdzu ieteikt , ko līdzīgu

Es sliecos uz manga pusi. Tam ko esmu lasījis no manhwa puses nav bijis tāds pats spēriens. Kā arī man simpatizē melnbalta palete. Nez kāpēc man vienmēr labāk patikuši melbalti komiksi, lai gan no monitora man personīgi tos ir grūtāk lasīt nekā krāsainos.