Kur mēs glabājam datus? HDD, LTO-6 kasetes, varbūt pat mākonī?

Tur jau pat daļēji lietoti diski ir 200€x16=3200€.

1 Like

Tur tev ar taisnība. Jau vien diski nav budžeta variants. :D

Ak Dievs, protams nē.
Fotogrāfijas, video un šo to vēl, tur no vecajām vhs vēl video kādreiz pārrakstīju, glabāju visu 3 kopijās dažādos hdd, negribētos, lai pazustu. Nav tik dārgi HDD, pāris 4Tb var mierīgi paņemt, lai jau ir, atmiņa ilgtermiņam, ko tur niekoties ar maziem HDD. Nu vecajam laptopam kādreiz bija 500Gb, upgreidoju uz 1TB, palika tie 500gb utt. no visādiem laikiem pielasījušies tur nelieli hdd, kopā salasās. Nu 2Tb var nomīnosot, pareizi, man tur sens viens 2TB ar bad sektoriem metājas mirst nost, tas jau neskaitās īstenībā.
Vecajā laptopā tā tik ieliku klāt 240gb ssd, veco 1tb hdd atstāju iekšā, jau vecu HDD jaunā nepārliksi, loģiski, ka jau ko modernāku nvme gen 4 ieliksi :D. Veco uzinstalēju rezerveri lai stāv, kādreiz var i aizdot kādam. vecs vecais ir beigs, tik tur stāv viens 500gb.
Jaunajam vienkārši bija 500gb, kas maz. Ieliku 2TB, lai spēlēm pietiek ko lādet, nu vēl vecais viens bija SSD 1TB piemetu to klāt.

2 Likes

Privāti mājās tik daudz atmiņas? :open_mouth: Vai tas ir darbā serverī?
Privātpersonai šitāds apjoms izklausās kaut kā pa daudz :D

image
This is all I have. No backups, relatively new SSD, not used for anything except storage, should be fine until upgrade.

1 Like

Man galvā sēž doma, ja es pirktu jaunu datoru, veco varētu pārvērst par ļoti ok datu serveri, nu vai arī pārcelt dzīvot pie televizora kā mēdijas patēriņa ierīci. Vai man to vajag? Nē, bet nu tas idejai netraucē. :D

Mani arī moka tādas domas. :D Ir bijušas domas arī par raspberry pie, nezinu kam man to vajag, tāpēc jāmēģina atturēties no šīm domām. :D

2 Likes

Jums abiem no tām domām nevajadzētu atturēties. Var iemācīties daudz ko jaunu uzstādot to visu.

Tas, protams. Man lielāka škrobe par visu to naudu kas aizies. :stuck_out_tongue_closed_eyes: Eh, žēl, ka no darba neko nevar iznest, jo visas serveru fermas ir tālās zemēs. Man komandas biedri ir sev nesuši ārā norakstītus Netflix kešinga serverus. :D Es tik nezinu ar cietajiem diskiem vai bez.

Jāmeklē jauns darbs ar telpām tepat uz vietas. :D

Tas kā kurā darbā. Man darbā šeit uz vietas, tā pat neļauj neko nest ārā :disappointed_relieved:.

Var sākt ar maziņu NUCu pa 100€ no Aliexpress.

Eh, tur tā pat baigi jābūt pareizā vietā un pareizā laikā. Jābūt tam cilvēkam vai arī jāpazīst tas, kura darbs ir utilizēt vecu ekipējumu. Domāju atmiņas nesēji tā pat var nespīdēt.

Pie mums man viena HR meitene stāstīja kā viņa ir atbildīga par iepirkumiem un inventāru, tā nu viņa daudz nodarbojās ar nešanu ārā un resursu izmantošanu, bet nu tas ir baigi pa melno un neprofesionālo.

Eh, neveicas. Viņi tik uzmanīgi seko līdzi norakstītās tehnikas utilizācijai? Vai arī tas tiek kaut kur pārdots, izlikts izsolē?

Man jau ne pirmo reizi ir bijušas tādas ķecerīgas domas. :D

Vienmēr ir kāds svarīgāks cits kuram to vajag.

1 Like

Mana problēma būtu, ka man patīk mācīties, bet neesmu atradis gana labu pielietojumu tam ko es varētu izveidot. Tīri mācīšanās pēc arī īsti negribas pirkt visu pēc kārtas kas mani interesē. :D

Sava mājaslapa, personīgais failu serveris - nextcloud, plex media serveris, HomeAssistant gudrā māja - “Hey google, turn on lights” un visas gaismas ieslēdzās.

Nezinu kā akitsu bet mums pat beigtas datorpeles ir jānoraksta ar officiālu dokumentu

Mums visticamāk arī līdzīgi, bet neesmu ar to saskāries.

Kā vispār var nobeigt datorpeli? Neesmu tādas gandrīz nekad redzējis.

Datorkaķis nomedīja. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

image

3 Likes

14 posts were split to a new topic: Kā un kāpēc ierīkot gudro māju / gudro dzīvokli?