Malace
Biju pie psihiatra. Man potenciāli ir ADHD Visp nebiju iedomājusies, ka kaut kas tāds man ir. Par šo nosaukumu dzirdējusi esmu tikai mentaly fake TikTok fīdos, bet tas īstenībā ir tracinošs disorder, ar kuru jāiemācas sadzīvot…welp, šeit sāksies mans mentālais ceļojums :D
ADHD jau bija kaut kādas zāles, ne?
Yup…Dārzenis nebūšu. Zāles domātas lai pašai ir vieglāk. Bet nu redzēsim
Vismaz labi ka aizgāji. Latviešiem, mani ieskaitot, iešana pie psihiatra nav visai raksturīga lieta
Wat? Pilns internets par šo tēmu.
Ar tām zālēm ir tā, ka var backfirot, kā jau ar visām tamlīdzīgām. IMO ar ADHD ir labāk iemācīties sadzīvot, nevis mēģināt to noslāpēt. Tas nav kkas, kas ir izārstējams, it’s literally who you are.
I see…nevarētu teikt ka esmu zāļu eksperts jo nekas vairāk par ibumentīnu un sorbeksu zāļu skapītī nav xd
Labāk bez, ja var ar coping techniques, terapiju, plānošanu utt
Gribu piebilst, ka simptomus var ļoti pasliktināt dzīvesveids, tāpēc daļēji ārstējams
Nu dzīvesveids var pasliktināt dzīvi in general, tā kā…
Cik dzirdēts par tām zālēm, tas ir ļoti atkarīgs no cilvēka. Ir kuri var iztikt bez, bet ir kuriem nelietojot, simptomi pasliktinās un pazemina dzīves kvalitāti.
Nu jebkurā gadījumā labāk sākt ar problēmu definēšanu un mazāk invazīvām risinājumu metodēm
Izgāju OVP darbā.
Es: vispār tīri patīkama sajūta. Kā masāža.
Neiroloģe, kas dauza man ar āmuru pa locītavām: daudz kas profesijā dzirdēts, bet šis pirmo reizi
Kur tu atradi jēdzīgu psihiatru šim? Mana psiholoģe kādreiz ieteica aiziet pārbaudīties uz ADHD, bet īsti nav veicies atrast psihiatru, kas šo uztvertu nopietni.
Matīss Pudāns. Man ļoti patika. Tiešs un precīzs. Nebija lieku jautājumu. Dažās lietās arī bija skarbs, bet tas palīdzēja sasist kaut kādu mentālo barjeru, kas man patika.
Bet viņš nav lēts, samaksāju 58 eur…
Gribēju ieiet blakus darba mini rimi kko paņemt saspēlei. Kamer biju veikalā kāds bij mēģinājis zagt. Durvis momentā ciet visus pārbauda vadītāja. Beigās zagli atrada, bet tāpat bij jāgaida kamēr apsardze ieradās. Nebija diži omulīgi
Tas bija Rīgā vai Jelgavā? Skatos, ka abās pilsētās strādā.
Ja apdrošināšanas polisi pieņem, vispār būtu šiki :D
Mani gandrīz aizsūtīja, kad aizgāju, tikai iedeva brošūru, caur kuru atradu terapiju… pēc gada