Vakar vakarā un pa nakti 6+h laboju kolēģa paveikto jaunai fīčai, kuru tjipa šodien jāpalaiž.
Nebija vispār uztaisīts desktop dizains, mobilais izstiepts pa visu ekrānu looked like ass, un visādi nesmuki sīkumi, vienkārši kaudze.
Šodien piecēlos, dizaina čatā man rej virsū, ka viņiem kaut kas nepatīk, par vienu pogu, kura nu reāli viņu versijā izskatās absolūti debīli (un es neesmu vienīgais, kas tā domā), un odziņa pa virsu visam - kolēģis izdomāja pa kluso, neko man nesakot, izdzēst vairākus manus kommitus un vēl citiem maniem kommitiem pa vidu iesnīkot savas izmaiņas (bez kommita, vnk rebase procesā “pielabot” manas izmaiņas). Es mēģināju cherry-pickot viņa izmaiņas, kam parasti būtu jābūt 1 sekundes jautājumam, bet man rāda merge conflicts visiem viņa jaunajiem kommitiem. Nesapratu, kā tā vispār var būt, un tad atklājās…
Jesus fucking christ kā es gribu viņam rokas nocirst par tādu bezkaunību!
Drusku nesapratu, kādeļ tev vispār ir jāsēz nakts un jālabo cita cilvēka darbs? Tu esi atbildīgs pa to fīču un kolēģi?
Fīču bija jāpalaiž šodien (tikko palaidām), un tas salaga nebija uztaisījis līdz galam. Viņš vispār uzpušoja savu vienīgo kommitu piektdienas vakarā, un sestdien/svētdien neko nedarīja.
Viņš ir mans padotais, tehniski. Un viņš te strādā tikai otro mēnesi.
Un tad viņam vēl pietika iekšu rakstīt kaut ko šādu:
Imagine the gall and disrespect!
lasu, un aboslūti nesaprotu neko no tā, tikai to ka šis ne to sadarījis XD
Tehniskās detaļas nav būtiskas, lai saprastu, ka tur iet vaļā programmētāju drāma. :D Īsumā viņi tur viens otra darbu vairākas reizes pārraksta pa virsu.
He’s committed taboo things in programming.
Veica izmaiņas manās izmaiņās, t.i. faktiski nomaskējot savas izmaiņas kā manējās, man par to neko nesakot (lai gan es tāpat viņam uzdirstu, kā viņš kaut iedomājās kaut ko tādu darīt), un visam pa virsu vēl uzdrīkstējās man kā direct superior (un cilvēkam ar lielāku pieredzi) pateikt, ka viņam, redz, nevajadzēja daļu manu izmaiņu.
Normāls programmētājs taisītu jaunus kommitus pa virsu esošajiem, ar tām izmaiņām, ko viņš vēlas. Tas ir vienīgais pieņemamais veids, kā to darīt. Bet ka ņem un pārraksta cita programmētāja izmaiņas ar savām, bet atstāj oriģinālo autoru un kommita nosaukumu… Pizģec bezkaunība.
Es viņa kodu nepārrakstīju (tādā ziņā, ka kommitus nemainīju), es veicu izmaiņas pa virsu esošajam.
Tas jau ir vēl viens slānis pa virsu. Tu pārrakstīji viņa kodu un viņš pārrakstīja koda izmaiņu vēsturi. xD
Izklausās, ka kāds neizdzīvos pārbaudes laiku.
Es jau savam priekšniekam vairākkārt esmu teicis, ka viņš nav lietaskoks, bet šams: “nu dosim viņam iespēju”… Man baigās aizdomas, ka viņš tur kādam ir draugs vai radinieks, citādāk šito nevar izskaidrot. Viņš jau no paša sākuma SMAGI lažojās, taisīja tīri vizuālus labojumus vienā lapā veselu nedēļu, jo “nesaprata esošo kodu” (khm khm, 10 gadu pieredze frontendā…), un pārrakstīja visu lapas kodu, tā vietā, lai pielabotu dažas rindiņas esošā plain CSS.
Man un Tev, Alski, man un Tev. Bet galvenais saprast - ka runa iet par programmēšanas valodām . Es pats reiz paprasīju saviem IT draugiem parādīt, ko viņi dara sistēmā - it kā to basic konceptu sapratu, bet kad bija jāmaina kādi dizaina uzstādījumi lapā (vai kā tiek uzskaitītas impresijas - I was out, yo, haha. Atstāju profesionāļu rokās).
@jurchiks - vai Tavā darbā ir vairāki klienti, kurus apkalpojat, vai ir jau viens konkrēts klients, zem kura strādā?
Skaidrs viens, kauna nav, vai tas kas slikts vai labs subjektīvi. Full IT field ar tadiem. Tapēc daudzi prefer work alone. Tāds ir tas fields, tapat kā skolā vai tev patika kopā pildīt majas darbus ar citiem? Lielakoties nē, tu ieslēdzies un lock in. Or maybe, its monday case anyway dont take personal take it as expierence. Bad but still expierence. Same as he said he has 20 year expierence in field… being shitty one.
It’s called in-house development - kompānija taisa pati savu(s) produktu(s). It’s how I highly prefer to work, because working for clients mostly sucks.
Maaan, I never wanted this kind of shit experience! Unsend!
Man to enjoy good stuff first need experience bad stuff…like said you must be as non personal as it gets being professional is your goal nothing else matters. Getting triggered only worst it.
Dwellings of Eldervale strādā tīri labi arī divatā. Un beidzot izdevās dabūt visas iespējamās ekspansijas, ieskaitot figūras standee vietā. Sound bases gan ir super gimicky - kā noliec figūru, monstrs bļauj ļoti skaļi… pārāk skaļi. Droši vien atkārtotās saspēlēs atstāšu kastē.
tas bija vakar, bet nu jā - kādu laiku atpakaļ uzsāku grāmatvedību mācīties, mācījos taisīt virsgrāmatu. dear lord, have mercy… ;_; te vispār kāds ir grāmatvedis?
Grāmatveži ir galvenais iemesls kāpēc darbā neesmu aizgājis pa pieskari, jo par jebko kas ir advancētāks par pāris ciparu saskaitīšanu es eju pie viņiem ar lielu “PAĻĪGĀ” sejasizteikti XD
Es piecelos no gultas.
vairāk vakar un šodien:
bijām ar @akitsu Cēsīs, tur bija eglītes iedegšanas pasākums:
Ziemassvētku tirdziņš ar piparkūkām, turpat bija arī salavecītis, dabūju karsto smiltsērkšķu dzērienu. tad aizbraucām paēst uz paēdnīcu, tad palikām pa nakti viesnīciņā ar brokastīm. tad aizbraucām nu jau šodien no rīta uz dzirnavām:
secināju, ka labāk eglītes iedegšanu skatīties citā pilsētā, ne Rīgā, jo nav tādi cilvēku pūļi un nekādas grūstīšanās vai overprices gardumi. piemēram, tas karstais dzēriens maksāja 1,50 eur, so yeah - great success ;D