Kitchen life hack jeb ķēķa gudrības

Vai arī var izlaist gaisu, ieliekot nazi zem vāka

3 Likes

Priekš kam bojāt nazi? Vienkārši uzsit pa vāciņu.

2 Likes

Ir tāda figņa, lai nečakarētos ar nažiem un dakšām.

Strādā 110%. Saķer un taka saspied. Ja nevar pirkstus saķert tad vienkarsi saspied. Ātri, ērti, droši un bez piepūles. Pluss, ja ir padomā izmantot nākotnē vāciņu, tas netiek deformēts, ar sišanu vai bakstīšanu deformējas kante vai vītne.

4 Likes

Nu saspiest vajag spēku, meitenēm varētu nepietikt. Vienkārši uzsist ar jebko pa vāku - spēku nevajag.
Tā deformācija ir tiny dent, sīkums. Nav jau obligāti ar kko spicu jāuzsit, vnk ar jebko, kaut ar dūri, jo ideja tāda, ka burkas saturs palecas burkā, un ar to gaisu, kas ir virs satura, momentāni uzspiež pa vāku, tādējādi to “atslēdzot”.

Nevajag daudz spēka saspiest, mātei parādīju un tagad tikai tā ver vaļļā. Citiem esmu rādījis un pašlaik ar nesūdzās. (Šo ideju pats biju noskatījis)
Uzsitot var gadīties, ka burka var saplīst, pašam tā gadījies un esmu redzējis, kā tas notiek.
Katram sava metodika, protams, tikai šo es atrodu, kā super universālu, ka nekādus “instrumentus” tev nevajag.
Es zinu to joku, ka ar plaukstu pa burkas apkašu uzsit, bet šeit var ar slikti gadīties: burka var islīdēt vai saplīst no tā paša spiediena.

2 Likes

Vispār interesanti kādas izredzes ir fiziski aktīvai meitenei pret aktīvu geimeri. :D

5 Likes

Tev jātaisa “5min craft” video, will go viral :ok_hand:

3 Likes

Nu ok, lielākām burkām moš kkas tāds arī var notikt, bet ~500ml burkām nekad nekas tāds nav bijis.
Es pats situ ar vnk ar dūri, instrumentus nevajag, bet ja maiga dūre (i.e. meitene), tad tāds variants var nederēt, tāpēc iesaku alternatīvas. Obviously burku jātur gaisā, nevis uz galda un tad vēl virsū sist, tā jau jebko var sasist.

Kad būs kāda burka jāatver nākošreiz, pamēģināšu saspiest, bet nu es parasti to uzsišanu tā tīri profilaksei taisu, lai nav jāiespringst. Ja labi gribētu, varētu tāpat atskrūvēt, bet priekš kam mocīties, y’kno.

Tādas ir mazākums.

parast burkas ar vākiem nevajag taupīt, ta mans go-to ir karote zem vāka. Bet šito īstenībā ir gana kārdinoši vsm izmēģināt ;D

Bet runājot par kitchen hacks, kko nesen tiktokā redzēju, kur tirzāja, kā Howl ar vienu roku olas crack’o vaļā :D tgd es eksperts ar abām rokām :D nebūšu labākais skolotājs, bet apmēram - olai augšu saķer ar rādītāj un vidējo pirkstu, apakšu ar pārējiem trim, crack in the middle un tos 3 un 2 pirkstus pretēji pavelc ;D small thing, bet reaally satisfying :D

1 Like

Man kā cilvēkam, kas gatavo dažādus ziemīšus, burkas ar vākiem ir svarīgi saglabāt nereti. :grin:

2 Likes

Ir profisionāli, kas to dara. Netraucēšu viņiem darbu. :rofl:

Tā ir manas ģimenes tradīcija!

Bet vispār zinu vēl vienu metodi - paripināt burku, tā vāks arī deformēsies

1 Like

Nu laiks no tās tradīcijas atteikties, tas reāli bojā nazi. Tagad, kad ir zināmas labākas alternatīvas, you have no excuses.

vislabāk ir ar nazi iedurt vākā! :smiling_imp: :hocho: man galvenais iedurt no sirds, feels good, huhu

2 Likes

Ja jā, tā es vienu nazi uz pusēm salauzu.

Vai geimerim nevarētu būt uzkačāti pirksti? :thinking: :D

1 Like

:scream::scream::scream:

2 Likes

Ne pārāk, man liekas tu tur vairāk audzē karpālo tuneli nevis ķērienu.

Skaidra lieta, ka čalim ar interneta pieslēgumu labai rokai un varbūt pat kreisai ir trenēts ķēriens. :D

2 Likes