Kā lēti salikt pirmo desktop datoru?

Ah yes, Roblox, the prime e-sports title.
Mana māsīca arī šamo dragā, viņu vislaik bano :smiley:

Neko vairāk no dzīves arī nevajag. Weeb shit, a hood classic and wanabe hood classic

How? :dizzy_face:

For some reason she is VERY racist and extremely rude.
Man tādas aizdomas, ka tas viņai no klasesbiedriem. Nu un “rožainie” dzīves apstākļi viņu padara tikai vēl īgnāku.

You might think it’s because of me, bet es ar viņu esmu kontaktā tikai pēdējo gadu pusotru, bet viņa tāda bija vēl pirms manis.

Ar to es iztēlojos cilvēkus, kas uzauga dzīvojot Call of Duty lobijos, kur bija no mercy čats. :D Tagad tajā pašā lolā vairs neko nevar teikt, draud ar baniem pat par jokiem. :(

Tur ir čempions Veigar, kas ir viens no neskaitāmiem yordle rases pārstāvjiem (īsi pundurīši) un es čātā pateicu, lai komanda palīdz mūsu midžetam. Dabūju chat ban. :( Kopš tā vairs neuzdrīkstos neko rakstīt, bail, ka iemetīs perma ban. xd

Psc.

Man i7-6700k un laikam Asus Z170 Deluxe plate lieka, ja interesē par brīvu Jelgavas centrā. Bet nu, kaut kas svaigāks droši vien būs perspektīvāks domājot par nākotni. Un neatceros vai bija kāda problēma, iespējams onboard audio-chips nestrādā un dzīvoju tīri no USB audio perifērijas, kam onboard audio chipu nevajag. Bet tas varbūt ar bija iepriekšējais dators pirms tā. Atmiņa tik tālu nevelk.

EDIT: Arī ir Corsair ūdens dzese, 140x140mm radiators. h90 laikam, kas der tham i7.

Es savu datoru liku, palūdzot palīdzību kaut kādā datoru komplektēšanas forumā, kurā cilvēki tik vien to dara, ka palīdz viens otram atrast lētākus, bet labākus variantus, vadoties pēc principa “More bang for your buck”.

Protams, forums bija amerikāņu, un viņi sākumā sasvieda daž ne dažādus savējos izplatītāju/tirgotāju/veikalu linkus, kas kārtējo reizi iedragāja manu patriotismu, jo pie viņiem komplektējošās (komponentes) bija lētākas(!!!), nekā pie mums … bet anyway, es pateicu, ka esmu no Latvijas un iemetu dažus mūsu izplatītājus/tirgotājus/veikalus - un cilvēki reāli salika no mūsu veikaliem (beigu beigās praktiski visu sūtīju no 1a).

Iesaku izlikties par pilnīgu nezinīti un pajautāt kādā “specializētā” forumā. Tiešām neatceros foruma nosaukumu, bet pieņemu, ka var saguglot dažādus.

Manā gadījumā cilvēki reāli sāka savstarpēji strīdēties, likt kaut kādu testu salīdzinājumus, likt rakstus, apspriest to, vai tiešām kādam vajadzīgi tie neskaitāmie gb operatīvās atmiņas, video kartes atmiņas, cieto disku atmiņas u.tml.

Anyway, tas tā, stāsts un ieteikums vienkārši for fun. Varbūt tur Tev ieteiks ko tādu, par ko pats nebiji nemaz iedomājies.

P.S. Tavā vietā es vislielāko piķi veltītu procesoram >>> mātesplatei >>>> dzesēšanas sistēmai. Jo šīm štellēm jākalpo ilgi un tās arī tehniski var kalpot ilgi. Pārējais ir pie vienas vietas. T.i. ar šo es domāju - ietaupi uz citām lietām, lai izvliktu šīs.

RAM ir super lēts, viegli papildināms pēc vajadzības un es reāli nevaru iedomāties kāpēc māsai vajadzētu tonnas operatīvās atmiņas, ja vien viņa tev nenodarbojas ar 1000+efektu un 10stundu ilgu video renderingu (renderēšanu?).

Apsēstība ar GPU nāk no pagātnes - visu to labāko no gaming pasaules velk tīri labi arī vidējās kartes. Jautājums par to veiktspēju sāk pacelties tikai tad, ja Tu esi no cilvēkiem, kuri uzskata, ka spēlējot ir ļoti liela nozīme tam vai var "redzēt personāža krītošās skropstiņas ēnas spoguļattēlu ūdenī no 200 m attāluma". My point is - “super ultra” iestatījumi, kas nepamatoti noslogo gan CPU, gan GPU nav nepieciešami 99,99% spēlēs. Līdz ar to nav nepieciešamības arī pēc super puper video kartes.

PSU - galvenais, lai visu velk. Pārējais pie vienas vietas.

HDD - iemāci māsai vismaz minimālu kārtības uzturēšanu datorā un ar 500GB viņai pietiks līdz sirmam vecumam. Sliktākajā gadījumā - ir ārējie citie visādiem niekiem.Tajā pašā laikā šeit jāatzīmē, ka cenas atšķirība starp 500gb un 1TB ir praktiski neeksistējoša, līdz ar to lēmums ir par to vai nepieciešams taupīt kādu divdesmitnieku…

Wrong. PSU ir super svarīgs, jo sūdīgs PSU var nosvilināt visas pārējās komponentes.

In order of importance to the whole system:
PSU > mobo > RAM > CPU, GPU, SSD

Bad PSU + power surge = everything could be fried.
Bad mobo = things just don’t work right, BIOS updates, compatibility issues, time wasted on troubleshooting.
RAM = important in the sense that it needs to be supported by the motherboard, but other than that just don’t forget to set the right memory speed in BIOS. Ir potenciāls izraisīt problēmas ar sistēmas stabilitāti, ja kkas nav saštellēts pareizi vai mātesplate neatbalsta, tāpēc ir svarīgi bik pačekot šo.
CPU, GPU, SSD - whatever. Mūsdienās šīs komponentes ir pietiekami advancētas, ka par to kvalitāti un drošību diži nav jēgas uztraukties, it īpaši CPU. SSD vienīgi nevajadzētu ņemt no pilnīga noname brenda, obviously. Un noteikti M.2 NVMe, because fuck them cables, ain’t worth it. Pie tam NVMe SSD var nopirkt ārējo USB keisu.

2 Likes

Ar “lai visu velk” jau arī bija domāts, ka lai nenosvilina :smile:

Nu, es to tā neuztvēru. Manā izpratnē “visu velk” - pietiek vatu.

1 Like

Ne nu… kāpēc ne :sweat_smile:

1 Like

Ja dod, es jau paķeršu, paskatīšos vai iet un kā iet. Ja māsai galīgi nederēs, taisīšu lokālu serveri, kas automātiski veidos backup visiem foruma datiem vai ko tamlīdzīgu. :D

Sure thing, jāizrok no skapja un jānotīra. Vai tev arī interesē Carbide Series™ Air 540 High Airflow ATX Cube Case baltā krāsā ar dažām švīkām uz sānu loga? Mobo kaste sen jau likvidēta un plate ar CPU un dzesi vēl ir tajā korpusā.

:o Interesē. Korpuss noteikti noderēs saimniecībā.

Dayum, tas tak it kā labs keiss!

Ir labs, kamēr nav straujas temperatūras maiņas, jo tad sāk krakšķēt. Plastikāta logs tieši pirms stikls kļuva par standartu. Un aizņem super daudz vietas.

Plastika ar augstām temperaturām, nekad man galvā kopa nav gājis.