Jūsu galdaspēles

Esmu gatavs ziemas nometnei. 3 dienas tikai un vienīgi galda spēles.

7 Likes

Vakar beidzot saņēmu savu galda spēi

Vienīgais iepakojums tads pusplests bija bet labi ka šajā reizē viņu nevajag

8 Likes

Nometnes kopsavilkums:

3 Likes

Kā tev SETI?

Ļoti patika! Tā ir eleganti dizainēta spēle, nav pat īsti kur piesieties kā vien tikai izmēram uz galda - vajag daudz vietas, bet visādi citādi super.

Pirmo reizi mācījos un spēlēju, un izdevās uzvarēt ar 191 punktiem. Biju beidzamais spēlētājs 4 cilvēku spēlē un šie visi sameta zondes uz zemes pirmajos gājienos. Es izdomāju, ka darīšu pretējo un visu spēli sūtīšu signālus.

Beigās tikai uz vienas planētas mēneša nosēdos, kur varēja dabūt divas brūnās ripas priekš alien setu scorēšanas spēles beigās un to pašu man ļāva darīt alien kārts, jo tehnoloģiju man uz to nebija vispār. Sākumā tikai violetās tehnoloģijas attīstīju, pēcāk arī visas zilās izdevās dabūt. Daudzas ar 3 punktu bonusiem, jo pārējie devās primāri planētu kolonizēšanā.

2 Likes

Pasūtīju Wondrous Creatures. Spēcīgi apsveru Galactic Cruise - pēc mehānikām izklausās pēc visa, kas man patīk spēlēs, bet sālīti no izdevēja pirkt pa taisno un retail vēl nav.

Kurjers atnesa zvērus.

8 Likes

kaste vien izskatās superīgi

lots of friend shaped critters

3 Likes

Gatavojos Gone Cardboard pasākumam Priekuļos.

10 Likes

Gone Cardboard kopsavilkums:

Wondrous Creatures bija lielā cieņā, divreiz izspēlēju pats, un meitenes vēl aizņēmās uz pāris partijām. Biju arī patīkami pārsteigts par savu impulsīvo Galactic Cruise pirkumu, ko arī izspēlēju divreiz - tematiski un mehāniski spēcīga spēle. Vienīgais mīnuss, ka aizņem nekaunīgi daudz vietas uz galda.

3 Likes

Skatos, ka Tev vispār ir ļoti feina galda spēļu kolekcija (viscaur gadiem sakrāta). Kur Tu meklē iedvesmu jaunākajām, ko vēlētos iegādāties?

Un, vai varbūt ir kāda, ko pats personīgi iesaki (un iekļauj kāda miniatūras)? Es gribētu tādu arī nākotnē pats nopirkt.

Paldies! Bet lielākā daļu spēļu iepirktas pēdējā gada laikā, pirms tam man bija tikai kādas 5 spēles, lai gan spēlēju semi-regulāri kādus gadus 17. Man labam draugam ir 200+ spēles, pārsvarā pie viņa spēlēju un Jelgavas galda spēļu klubiņā. Bet beidzot arī uznāca iedvesma pašam savas iegādāties.

Pārsvarā skatos https://boardgamegeek.com/ top 100 spēles kā arī spēles, kas pašreiz ir “The Hotness” sadaļā. Galvenais, lai nav spēlēta iepriekš, un/vai regulāri neapgrozas Jelgavas klubiņa pasākumos. Pārsvarā skatos uz “worker placement”, “tableau building”, “hand management” tipa spēlēm.

Preference man spēcīgi ir uz Eurogame tipa spēlēm, nevis Ameritrash, kas ir divas lielās kategorijas.

Ar figūrām būs pārsvarā area control konflikta spēles. No tām varētu ieteikt Kemet un Blood Rage (alternatīvi Rising Sun no tā paša dizainera, bet man Blood Rage personīgi labāk patīk mehāniski. Figūru ziņā Rising Sun gan varētu būt interesantāks), varbūt Wonderland’s War ja saistoši liekas “push your luck tipa” mehānika, bet to var dabūt tikai no izdevēja allplay.com Deluxe versiju, kas ar sūtīšanu un VAT būs sālīti.

Ja gribās Romu nokrāsot, tad Foundations of Rome ir lieliska “tile placement” un “auction” spēle, bet Deluxe versija ar figūrām kartona vietā būs ļoti dārga, kaut kas ap $300 ja pareizi atceros.

Kā sociālam cilvēkam tev varētu interesēt Nemesis spēļu sērija, kas pamatā ir Aliens filmas galda spēļu formātā, bet bez Aliens zīmola. Sadarbības spēle ar slēptiem mērķiem, kur jāizbēg no svešo infestēta kosmosa kuģa, bet kādam varbūt ir uzdevums slepeni nogalināt kādu citu komandas biedru, vai vienam uzdevums aizlidot uz Marsu, kamēr citam uz Zemi, bet visiem jānodrošina, lai kuģis pirms tam neuzsprāgst. DND vaibs bez GM, spēles mehānikas ik pa laikam laiž svešos iekšā atkarībā no spēlētāja darbībām, kam ir savs “AI”. Ir skaistas figūras arī. Jaunākā spēle laikam ir Nemesis: Lockdown.

Neesmu spēlējis, bet ļoti daudz laba dzirdēts par Cthulhu: Death May Die sēriju, kam ir skaistas figūras. Co-op, kur jātiek galā ar H.P. Lovecraft monstriem.

Un tad, protams, ir vesela wargames kategorija ar augstas sarežģītības un ilguma spēlēm, kur bieži vien ir daudz figūru, piemēram, Dune: War of Arrakis.

1 Like

Oo wow! Tad jau viņam labi daudz telpas, kur tās visas nolikt! Darbā tieši runāju ar biroja vadītāju, kura ar vīru iet pie kaimiņiem spēlēt galda spēles katru otro nedēļu. Viņam uztaisīti speciāli plauktiņi rokas stiepienā uz augšu, lai galda spēles nemētātos kur pagadās. Bet, kā saka - visas istabas pilnas.

Šis gan superīgi - un sanāk arī piesaistīt jaunus biedrus? Vai tomēr fokuss saglabāt pamatkodolu?

Paldies par fenomenālajiem ieteikumiem - apskatījos, ka Rising Sun tiešām ir skaistas miniatūras / kā arī ļoti acīs iekrita Nemesis. Paldies - šīs noteikti izskatīšu padziļinātāk.

Augstie griesti dzīvoklī, viena siena pilna ar spēlēm.

Semi regulāri atnāk jauniņie, daži uz vienu reizi, citi uz palikšanu. Cilvēki pat no Salaspils kādas 4 reizes atbrauca, bet tad atkal nozuda. Vakaros ir vidēji ap 12-18 spēlētāju.

Sākumā katrs nosauc savu vārdu un pastāsta kādas spēles ir vai nav līdzi. Ir gan regulārie spēlētāji, kas nes spēļu somas, un ir arī regulārie bez spēlēm.

Tad ir spēļu tirgus - kurš pirmais piesakās, tas tiek pie spēlēšanas konkrētajai spēlei. Iepriekš sarunāts parasti nekas netiek, secīgi grupas arī katru reizi citādākas. Kad visi sadalījušies, pārliecināmies, ka visiem ir kur spēlēt, ja nē tad varbūt pārdalās, vai paņem spēli, kurā ir vairāk spēlētāju.

Par mērķiem man grūti spriest, jo neesmu valdē, bet mums ir regulārais kodols, kas turās stabili. Kolektīvi klubam tagad varētu būt kādas 1500 spēles jau.

Nākamie vakari notiek šo un arī nākamo ceturtdien. Parasti ir katru otro nedēļu no 19:00 līdz 22:30, ierašanās no 18:00. Vajag būt laicīgi, citādi var palikt bez spēles, mums cieņā vidēja smaguma spēles, ko var paspēt izspēlēt šādā vakarā un var būt jebkur no 1.5-3h.

:+1:

3 Likes

Šodien piekārtoju plauktu lai jaunajām galda spēlēm ir vieta :D

10 Likes

lookin neat :clap::clap::clap:

1 Like

Tas pagaidām kamēr atkal būs čupu jaunu spēļu kam nebūs vietu xD

1 Like

Paskatoties uz @xHorrorGirlx spēlēm sakārtoju un pašķiroju arī savu spēļu paluktiņu. Daudzas spēles pat izņēmu ārā, atdošu skolai vai bibliotēkai. Un kaste labi palīdz samest visas sīkās spēles tā ka nemaz netraucē plauktā :D

5 Likes

ticket to ride, cik atceros bija forša spēle!

Skatos, ka labi daudz klasikas Tev ir :eyes: