Grāmatas ko šobrīd lasu

Es tik pirmo nodaļu izlasīju, bet no tās nodaļas bija Mačeks :D kaķis kas tumsā spīdēja :D
Bet es laikam esmu kaķu vecene jo es daudzus lasīju un jau zināju par viņiem, tikai tagad es vienkārši uzzināju kā tos kaķus sauc :D

2 Likes

Kā arī viņa ir maza un kompakta :D

Un vai tie tiešām būtu stāsti, kas ir patiesi, vai tomēr izdomājumi? Vai tas bija Teslas kaķis?

Idk man, es šo grāmatu lasu tikai dēļ kaķiem, bet man šķiet ka tie bija reālie stāsti :D

Aha, Teslas kaķis :D Viņš tur jau spīdēja no tās uzlādes pēc zibens šāviena ja pareizi atceros :D

2 Likes

suuuper cute tā kaķu grāmata, now i want it too ><

Noklausījos 20h garo Dan Brown grāmatu ‘’ The lost symbol’'. Ja nemaldos, 3. grāmata tajā sāgā.

Tā jau interesanti, protams, plot twists diezgan negaidīts, bet ja ir lasītas iepriekšējās daļas, tad jau var diezgan ātri uztvert to formulu visam pasākumam. Roberts Lengdons laikam ir visu laiku nenovērtētākais supervaronis ‘‘normāla’’ cilvēka ādā.

2 iepriekšējās daļas aizgāja kaut kā vieglāk. Te jau uz beigām tiešām likās, ka ir par garu. Bet nu tā jau tīri interesanti uzzināt kaut ko par to meisonu sistēmu.

2 Likes

1 Like

nesen noskatījos filmu ‘‘me before you’’ un vēlāk uzzināju, ka tā ir veidota balstotires uz grāmatu.

Pašlaik klausos audiogāmatu un īstenībā kino adaptācija bija diezgan precīza(vismaz līdz šim). Iesaku.

Ātrā sinopsīte- jauna sieviete nespēj atrast darbu, līdz brīdim, kad parādās vakance strādāt par palīgu/atbalstu vīrietim, kurš pirms 2 gadiem satiksmes negadījumā zaudēja visas kustības un nokļuva motorizētā ratiņkrēslā.

1 Like

ah tā bija tā filma ar Emilia Clarke, vai ne?

1 Like

aizdomīgi skan pēc šī

1 Like

Tā gan, jā.

Koncepts aptuveni līdzīgs, jā. Intouchables pašam visu laiku miļākā filma, bet nu tas vairāk tāds stāsts par draudzību. Me Before You tomēr ir ar romantisku uzsvaru.xd

4 noveļu un 4 īso stāstu kopums.

5 Likes

Omnibus, omnibus
Iebrauc manā dārzā kluss
Izbraukā man tomātus
Redīsus un burkānus
Un aizbrauc nezināmā virzienā

(Labvēlīgā tipa dziesma)

3 Likes

Ar warhammer grāmatzīmi :grin:. Laiks uzzināt kā Hors ieguva visus 40’000 kara āmurus.

6 Likes

Pabeidzu lasīt Saulesrakstu - politiski filozofisku trilleri kura darbība norisinās neilgi pēc pirmā pasaules kara. Grāmatai ir divas galvenās sižeta līnijas kas īsti nepārklājas bet neizbēgami ietekmē viena otru. Pirmā sižeta līnija seko igauņu spēka sievai Lilī un tam kā dzīves līkloči viņu no mazas knapi funcionējošas cirkus trupas aizveda uz sieviešu sumo pasauli, pa ceļm krustojot ceļus gan ar aristokrātiem, gan jakuzām gan šintoistu priesteriem. Ar šintoismu ir saistīta arī otra sižeta līnija - par valodnieku amatieri un šinto priestera dēlu Cuneo kurš dodas iekšā padomijā izliekoties par ķīniešu komunistu meklējot braļa kapu un vienu vācu valodnieku pa ceļam ietinoties pamatīgās politiskās intrigās. Highly recommend this one

5 Likes

Pašlaik lasu Patrika Zīskinda “Parfīmu” un Italo Kalvīno “Neredzamās pilsētas.”

Parfīms sākumā bija baigi laba un aizraujoša grāmata, bet tagad pa vidu kaut kā vairs nav tik interesanti, sižets ļoti minimāls.

Kalvīno – sižeta nekāda, bet Marko Polo kaut kādam grandiozam imperatoram stāsta par saviem ceļojumiem un pilsētām, ko redzējis (vai iespējams izdomājis, šeit teoriju ir daudz). Katrai pilsētai veltītas tikai max 1-2 lpp., kas šajā gadījumā ir ļoti labi, jo nepaliek garlaicīgi. Katra pilsēta ir nereāli savdabīga un lasot rodas efekts, ka tādas vispār nevarētu eksistēt, bet forši iztēloties līdzi.

Paņēmu arī Hermaņa Heses “Siddharta” un “Stepes vilks”, ko sākšu pavisam drīz.

3 Likes

Pabeidzu The Hobbit. Riktīgi laba manta. Galīgi ne Holivudas adaptācija. :D Hobitā man patika tas cik viegli tas lasījās, īsāks un vieglprātīgāks gabals, lai gan notikumi tajā ir gana drūmi. Šķiet tur ideja ir tāda, ka tas ir sarakstīts no hobita jeb Bilbo skata leņķa. Kā jau zināms, hobiti ir visai saviesīgi radījumi. Būs arī kaut kad jāiziet atkal cauri Gredzenu pavēlniekam - man tas prātā ir aizķēries kā nopietnāk uzrakstīts gabals.

6 Likes

Neaizmirsti Silmarillion.

Uh, Silmarilions būs izaicinājums. :D Ar auss gaļu esmu dzirdējis, ka ir publicēti īsāki stāstiņi, stāstu izgriezumi no Tolkīna krājumiem. To gan varētu ievērtēt.

1 Like

Kauns.

Jā , šīs vēl ir iepakojumā, plānoju lasīt tad, kad aiziešu no darba.

4 Likes