Ētika ap dzīvnieku izcelsmes produktiem

Vegan makaroni ļoooti garšīgi (fussili pilngraudu makaroni, cepti baklažāni, tomāti, burkāns, sīploli, ķiploki, anniņas garšvielas, lociņi, tomātu mērce)

Lai nu kā veljoprojām esmu pescetarian (vnk liekas nereāli izglābt zivis :disappointed_relieved: jo viņas tāpat apēdīs lielākas zivis u_u bet nu es vel apdomāšu) un tapēc kūpināts lasis

4 Likes

Es jau neko, bet tas notiek viscaur dzīvnieku pasaulei. Tāpat kā vienu zivi apēd cita zivs tā vienu putnu appēd cits putns un vienu zīdītāju cits zīdītājs. Pat tipiski zālēdāji kā aitas mēdz pagrauzt gaļu.

Video par šo visu

4 Likes

Ir arī cilvēki kas ēd cilvēkus :D

8 Likes

Bet būtu baigi smieklīgi ja govis un zirgi sāktu spļaut ārā nejauši apēstās vardes un gliemežus :thinking:

2 Likes

Hmm kā jums liekas kas es būšu ja neēdīšu piena produktus bet ēdīšu olas (jo es neredzu harm olās as long as they are unfertilized)
Par zivīm vel domāju, ļoti žēl viņas bet nu vnk nereāli izglābt man liekas : /

1 Like

Veģitārietis ar laktozes nepanesamību? :sweat_smile:

2 Likes

Nu teorētiski tu vari dabūt “100% morāli korektas” olas ja ievies rescue vistu kā mājdzīvnieku… just sayin :thinking:

4 Likes

Pesketāriete. Ja es pareizi saprotu, peskatariānismā olu un piena produkti ir opcionāli. Var, protams, īpaši izcelt olas - sanāks olu peskatāriete. :D

2 Likes

Es vispār neredzu prikolu, kāpēc izslēgt no ēdamkartes pienu un piena produktus, par olām vispār nerunājot. Ja tu gribi “pa ētisko”, noteikti var atrast kādu zemnieku parasto, moš pat nakts tirgū var nopirkt pienu, kas nenāk no “rūpnieciskas fermas”, bet gan no “grass-fed free-range” govīm.

1 Like

Un tur pat nav nekāds garants, ka vista dēs olas. Atšķirība jau arī ir, vai tas ir broileris, dējējvista - kas par šķirni (jo ir tādas, kas dēj 300 olas gadā pat - Austrāļu īpašā šķirne). Vai arī nedēs neko - jārēķinās arī ar komforta apstākļiem.

Nezinu, vai vispār sevi ir jāieliek kaut kādā kategorijā šajā gadījumā - izklausās nevajadzīgi (vienīgi ja nav kādas alerģijas, veselības dēļ vai stingras robežas uz to ko tiešām neēd vispār vairs ).

1 Like

Nu es, piemēram, neredzu “prikolu”, kāpēc pieaugušiem cilvēkiem lietot uzturā pienu un piena produktus, jo piens vispār ir domāts tikai mazuļiem :grin:

Diemžēl, pat tādā gadījumā piens nav ētisks, vairāku iemeslu dēļ.

3 Likes

James May GIF by FoodTribe

9 Likes

Man vegāniskais siers garšo labāk nekā agrāk garšoja īstais siers :woman_shrugging:t2:

3 Likes

Bet vai vegānu sieram ir tikpat daudz veidu kā parastajām?

Basic Holandes sieru šie māk atdarināt, bet vai ir teiksim ir vegāniskā mozzarella, vegāniskais camambērs, vegāniskais dor blu, vegāniskais lauku siers utt

Ir, ir. Es jau domāju sieru kopumā, nevis tikai basic sieru.

1 Like

Kā variants, jāskatās vai nav piena nepanesamība. Neesam gluži aziāti, bet var gadīties.

Internetā esmu manījis satura veidotājus uz kara takas pret pienu. Cik pamatoti atvērts jautājums. Atceros, ka viens vietējais apgalvoja, ka aptuveni 1/3 tautas ir kaut kāda veida nepanesamība pret pienu.

2 Likes

Es nezinu vai es varu ko teikt neizraisot kašķi :smiling_face_with_tear:

5 Likes

Tev ir jau first-hand experience, @Shitbird. Un Tu to pieredzi dien-dienā ar govīm un zini arī labāk. Bet tā jau ir - cilvēki iepazīst vairāk tikai tad, kad paši ir mēģinājuši un redzējuši visu procesu no nulles. Tādēļ es neēdu McDonalds, jo esmu studiju gados strādājis :joy:

Man tāpat ir kad cilvēki runā par olām - prasu, vai ir bijuši tuvumā vistām vai turējuši. Ja nav, uzklausu, bet palaižu gar ausi. Kā Keanu Reeves ir teicis, ja tici ka 2+2 ir 5, hey, good for you.

Visiem jābrauc pie Tevis uz nedēļu un jāpadarbojās, un jāredz klātienē.

2 Likes

Man arī bērnībā omei bija govis, es tās vedu ganīt, vedu vakarā mājās, slaucu…
Vispār nekā neētiska tur nesaredzu. Kaut kāds dīvains moral high ground.

Forcibly impregnated - bullis. Būs tev naturāli.
Separated from their calves shortly after birth - pirms dažām dienām Shitbird stāstīja, kā māte mēģināja nospārdīt savu bērnu. Ja tādu situāciju nebūtu, es neredzu iemeslu, kāpēc zemniekiem būtu baigās pretenzijas bērnus turēt kopā ar mātēm.
Often slaughtered prematurely - tās nav piena govis, kuras slaktē.
Physical and emotional suffering in cramped, unsanitary conditions - sure, fermās, kurās ir 100 govis rindā, un katrai skopums lauž atvēlēt laiku uzprišināt apartamentus, bet kad ir kādas pāris govis - kas tev traucē?

Ergo - huiņa jobana.
@Shitbird correct me if I got something wrong.

1 Like

Es neko nez par to ka govis atspārda mazuļus, jo ir visādas govis gan jau, labas un mentally unstable, dažādas kā jau arī cilvēki. Bet mums kā advancētākām radībām ir pienākums un atbildība monitor un control dumber animal kids coz they like kids, not much smarter. Piens ir violence, atņem barību no mazuļa un nokauj viņu. Disgusting. Ir dažādi vegānu sieri, visdažādākie. Un tas nav nekāds arguments sieri un to dažādība, like how can your thirst for taste helps animals wtf. Nopērc tofu, uztaisi kkādu garšīgu makademija, brazilian vai india riekstu sieru un tev būs siers geeesh

1 Like