Neesmu vēl noskatījies beidzamo epizodi, bet ir jau iznācis treilerītis priekš 2.sezonas:
Tiko noskatījos pēdējo epizode, kuru diži nespoilojot teikšu tā - Dungeon meshi ir viena no pēdējā laika labākajām animēm, un runa nav tikai runājot par fantāzijas žanru. Kā fantāzijas gabals tas patīkami izcēlās uz visu isekai/Es-neticus-ka-tas-nav-isekai anime jūras, radot vienlaikus unikālu un komfortabli pazīstamu sajūtu. Bet tas sasniedz daudz vairāk…
Tik caur caurēm izplānotu pasauli reti kad gadās anime redzēt, no tā kā pats dungeon funkcionē kā pilnvērtīga ekosistēma, beidzot ar to, kā pazemē notiekšais tiešā veidā ietekmē virszemes politiku. mangas autore Ryōko Kui to pasauli, un visus tās tēlus ir attīstījusi tik tālu, ka ir izdevusi divas papildus grāmatas. adventurers bible fokusējas tieši uz tēliem un briesmoņiem. te mēs uzzinam ka mūsu pusmūža halffutam patīk blondīnes un viņš ir ļoti garš priekš savas rases. Savukārt daydream hour ir skeču grāmata ar iemiļotajiem tēliem dažādās situācijās, dažādu rašu anatomijas paraugiem, un info par radošo projektu. UN viņa turpina sniegt visādus info kumosus savos soc tīklos pat ilgi pēc mangas beigām.
Kā hroniskam biologam man šausmīgi patika tas, ka briesmoņiem tika pieiets no nedaudz bioloģiskāka skatu punkta. Piemēram, mimics kā milzīgi vientuļniekvēži, kas kā čaulas izmanto lādes. Vai tas ka orku mazuļiem ir strīpains apmatojums gluži kā mežaruksēniem. Vai arī tas, ka driādas, ir vnk augi ar tik labu mīmikriju ka to ziedi ir gandriz neatšķirami no cilvēka. un šādu piemēru ir daudz un dikti
Piekrītu @H_Hercogs rakstītajam. Īpaši jau ar “isekai” elementu, kas bieži vien jau ir reāli beigts zirgs, ko cenšās vēl spārdīt. Bet - kādi “pāris gaļas gabaliņi” uz ribām vēl atrodami noteiktām sērijām. Dungeon Meshi ir viena no tām. Jāsaka, kā šī bija arī tā, kuru katru ceturdienu arī gaidīju - pilnīgi netipiski.
Protams, ja priekš Tevis tā bija labirinta bioloģija, tad man noteikti acīs ļoti iekrita tieši veidi, kā izmanto dažādus briesmoņus gatavošanā - un izveidojot receptes, kuras +/- varētu arī realizēt paša spēkiem (protams, aizstājot sastāvdaļas ar kaut ko reālāku mūsu pasaulei). Gāju iekšā pilnīgi bez jel kādām ekspektācijām, bet labprāt nākotnē noskatītos vēl kādas epizodes pāris reizes, tikai dēļ pasaules (līmeņiem), ko viņi šajā labirintā ir uzbūvējuši. Un, man it īpaši patīk tādi stāsti, kur nav tikai viens “action” - bet arī epizodes, kurās pat nekas īpaši nenotiek. Pat sarunas par to, kā audzēt mazdārziņu uz golema muguras vai kā izmantot bāra raugu, lai uzceptu maizi.
Neesmu pat izbrīnīts, ka 2.sezona uzreiz tika izziņota, pirmajai uzreiz beidzoties. Ticu, ka daudziem šī sērija iekrita acīs.
Noskatījos pēdējo epizodi, nevaru sagaidīt nākamo sezonu :D
Jālasa mangu!!!
Ne, it īpaši ka tika paziņota otrā sezona :D Lasīšu tikai tad kad noskatīšos priekš ekstrām ko animē neparādīja :D
Otrā sezona nāks ilgi!
Bet atnāks ar to jau pietiek :D
Laba sezona. Beidzās uz cerību pilnas nots, lai gan skaidrs, ka piedzīvojums galīgi nav galā.
Ja runājam par to ar ko izceļas seriāls, skaidrs, ka ar bioloģijas un reālisma elementiem. Šis fantāzijas visums nav tik naivs kā varētu būt iekš anime, bet arī nav pilnīgi un galīgi nopietns. Galvenie varoņi, motivācijas un stāsta līnija arī ir ļoti sakarīgi sarakstītas. Pluss mīnus ir skaidrs ko tur dara visi varoņi un to motivācijas ir saprotamas.
Visvairāk man pašam šajā sērijā izceļas tas, ka sērija ļoti balstās uz rietumniecisko populāro fantāziju un nevarētu teikt, ka tikai no viena avota. Protams, tur ir liela iedvesma no klasikiem RPG kā D&D, es te gan esmu super pateicīgs, ka uz tā bāzes ir sarakstīts sakarīgs stāts nevis šī ir kādas reālas D&D spēles kampaņas tieša ekranizācija. :D
Īsumā. Top end stuff.
Frieren: Beyond Journey’s End arī bija spēcīgs un nesens fantāzijas gabals, bet tas zaudē Delicious in Dungeon izklaudējošajā faktorā, tempā, varoņos un vēl sazin kur.
Nav daudz postu, bet tās ilustrācijām ar senshi un smol izutsumi ir ļoti liela muminu enerģija
Un tad izrādās, ka bomži jau sen dundzeno.lv
Skatoties kauju ar himēru nedomāju, vai uzvarēs? Domāju, ko tādu pagatavos?
Pavasaris ir klāt, laiks piesaistīt pretējo dzimumu? :D
Es domāju, ka Senšijs ir tas, kurš šo kreklu uzreiz padara 110% labāku Viņš būs tas “ice breaker”