Tātad, ļaudis. Jūs gan jau ka izlasījāt šo title un esat apjukuši. Kas pie velna ir…doomeris?
Tagad modē ir saukt cilvēkus par “Zoomeriem” un “Boomeriem”, jebšu, ļaudis ir iedalīti vecuma kategorijās. Lūk, tagad savienojiet šos ar vārdu “Doom”, jebšu - pekli/beigām/pastartdienu/nolemtību.
Doomer - cilvēks vai persona, kas uzskata, ka parastajam iedzīvotājam nav varas šajā pasaulē. Politika ir korumpēta, cilvēki karo, bērni tiek izvaroti, Āfrika tiek slaukta un daba ir nolempta bojāejai. Šie ļaudis ir noguruši no mēdiju zombēšanas un falšā pozitīvisma. Tāpēc, šie ļaudis ir izveidojuši šo soviet/post-punk estētiku, kas izpauž viņu sajūtas un uzskatus.
Stils ir vairāk populārs Austrumeiropā, jo kā neka, šeit ļaudis vēl šobaltdien tiek politiski represēti un dēļ monopoliem tiek finansiāli apspiesti.
Tātad, kas ir tipisks šim stilam?
Mūzika - Populārākie stili ir New Wave, Post-Punk, Soviet-Punk, Soviet-Rock. Dažreiz tiek arī iemaisīti citi stili, kā Witch House vai Mumble-Rap, Emo-Rap.
Daži tipiskākie piemēri:
Māksla - parasti šis stils saistas ar padomjlaiku mājam un ainavu, drūmjiem toņiem. Šī estētika protams arī godā ceļ padomju-valstu mēmes un jokus. Papidlus tam, bieži tiek parādītas cigaretes un alkohols.
Kāpēc es izdomāju izveidot šo tēmu? Jo pati esmu pluss/mīnuss Doomeris :D Esmu pozitīvais doomeris, jo mani vairāk saista šīs subkultūras estētika, bet ne pati ideoloģija. Es piekrītu ka viss ir slikti, ticu konspirācijām un man ļoti patīk iedzert vai uzpīpēt…Bet, es neļauju realitātei sevi nospiest, tāpēc es dzīvoju pati savā izveidotajā “burbulī”, kur ir mani draugi, ģimene un dators
Tātad…vai jūs uzzinājat ko jaunu?
Ko jūs domājat par šo estētiku?
Vai kāds no jums arī ir doomeris?
Labprāt gaidīšu jūsu komentārus