Cik lieli ir tavi attēlu faili?

Jautājums visiem tiem forumiešiem, kam ķeras bilžu augšupielāde forumā. Cik lieli ir tie faili uz jūsu telefona, kurus mēginat augšupielādēt?

Laika gaitā var just, ka ir pacēlies vidusmēra attēla izmērs. Jāsaprot tikai cik ļoti, lai varam pielāgot jauno foruma augšupielādes limitu.

nu teiksim tās rudens bildes ko vakar iemetu ir ap 6MB katra
tuvkadri, ir starp 2 un 3 MB

2 Likes

Sanāk forums tās nokompresē līdz kādiem 1,2 MB. Nav slikti.

8.91MB, oriģinālizmērā 4000x3000px. Lielākas neatradu, bet šī ir reāli raiba. Pieņemu, ja būtu tikpat detalizēta bilde, bet vairāk krāsu, tad būtu vēl nedaudz lielāka, bet pāri 10MB diez vai pārvilks.

2 Likes

Tie ir vieni resni faili. :D

Un tu to tagad te varēji augšupielādēt?

Kaut kas man nelīmējas kopā tajā kā stradā foruma augšupielāžu ierobežojumi.

1 Like

Man arī daudz maz ir līdz 8MB.

1 Like

Jo kvalitatīvāka bilde, jo resnāki faili.
Ja es fočētu ar DSLR, tad būtu 20+MB, ar to pašu izšķirtspēju.

1 Like

Man digitālās kameras RAW faili sver 20-21 MB. :D JPG 5-8 MB.

Uz telefona man faili velk maksimums līdz kādiem 6 MB, pieņemu pateicoties .heic.

1 Like

Kādā izšķirtspējā tu fočē ar to digitālo kameru? Un vai tā ir laba kamera (bildes kvalitātes ziņā)?

Tā ir 20.1 megapikseļu kompakt kamera. Gandrīz aktuālais modelis modeļu līnijā. Sony kaut kad izlaida šim te modelim atsvaidzinātu versiju. Protams, parastā izmēra kamerai ar 24 megapikseļu izšķirtspēju, būs kriksīti lielāki faili.

Jup, viss ir bumbās. Tur līdzi soli lielākiem brāļiem un māsam, bet es to nopirktu pa tādu cenu, kurā reāli tā konkurē tikai ar jūtami vecu fototehniku vai arī telefoniem.

Ja tev patīk fotogrāfēt, varu ieteikt kompakt kameru. Vēsajos gadalaikos tādu mierīgi var iemest jakas kabatā un tā vispār nemaisās pa rokām. Vasarā tādu biksēs panēsāt apkārt gan nespīd. :D

Man patīk gan fotografēt, gan video filmēt, bet es to parasti daru spontāni, vienkārši kaut kas iekrīt acīs. Staipīt apkārt kameru “katram gadījumam” atkrīt. Es esmu par to domājis, bet… nav praktiski.

es pats ar esmu domājis par kameru, bet tām bildēm dēļ kuru uņemšanas telefona kamera galīgi neder, vajadzētu baigi dārgās teleskopiskās lēcas. Teiksim putnus, tramīgus zvērus vai makrofotogrāfiju

Maziņš un kustīgs? Good luck with that, mission impossible.

1 Like

Tev reāli noderētu, tev bieži sanāk labus kadrus noķert. Visas bildes būtu labākas ar labāku kameru, nav jau jāizmanto kameru tikai priekš extra specific kadriem.

Spriežot pēc pēdejām reizēm, kad mēs kopā esam staigājuši, tu vienmēr kaut ko fotogrāfē. Bez variantiem. :D

Starp citu kompaktkameras arī te nav apdalītas. Sony flagmanim ir astoņkārš optiskais pietuvinājums.

Pēc viņu pašu materiāliem spriežot tas ir kā 200mm objektīvs.

Hmm…jāpadomā

jāpiebilst ka jau gadu domāju par RAM kociņa nopirkšanu portatīvajam, ar kameru droši vien ar nebūs tik ātri, iedzimta kaite. Sencis 5 gadus par gaisa kompresora iegādi domāja, līdz nopirka

1 Like

Tu tik ar sirdi neaizej, kad atradīsi cik maksā tās kameras. xD Tur ir kādas divas papildus nulles salīdzinājumā ar RAM kociņu.

Tai pat laikā jāuzsver, ka fototehnika saglabā salīdzinoši labi savu vērtību. Tūkstots eiro telefonam un tūkstots eiro kamerai pēc viena gada lietošanas būs ļoti atšķirīga vērtība. It īpaši populārajiem kameru ražotājiem.

1 Like

Oi, tad gan nē. Palikšu pie telefona kameras. Ja ir tāds cenu kāpums, tad nav tā vērts. Ja tur būtu teiksim simts eiro starpība starp standart telefonu un standarta kameru, sure, bet ja tur jau figurē četrciparu skaitļi, nu nē XD

Bet, varbūt zini, nav kameru pasaulē kāds Xiomi līdzīgs brends? budžeta variants kas neizmaksā vienu mēnešalgu bet ir ar visai pieklājīgu performanci? 400-500 eiro cenu amplitūdā

jeb tad man lētāk ir iet oldschool ceļu, ar filmiņu kamerām, kur tehniski ir atoma ižškirtspēja

1 Like

Prikols ir tāds, ka lētos budžeta fotoaparātus jau ļoti sen kā ir izspieduši no tirgus telefoni. Visa foto tehnika tagad tiek ražota priekš entuziastiem un profesionāļiem.

Lietotas kameras un objektīvi. Var skatīties kas pie mums notiek uz vietas ss.com un Facebook. Ir arī globālāki lietotas foto tehnikas veikali, kas pat tev dod garantiju precei. Piemēram: https://www.mpb.com/en-eu

Es nebūtu tik drošs, ka tas ir lēti. :D Visi filmiņu fotogrāfi, ko esmu saticis, kā viens žēlojas cik tas ir dārgi.

2 Likes

Tas tāpēc, ka mēs kopā staigājam tikai kaut kādos pasākumos, tā nav ikdiena, un tas ir ļoti reti.