Es no telefona nelieku te nekādas bildes.
Intereses pēc, tā paskatījos lielāka ko atradu 11,7Mb. mazākie tur 3Mb. Vidēji kādi 6-7Mb būtu gan jau
Es no telefona nelieku te nekādas bildes.
Intereses pēc, tā paskatījos lielāka ko atradu 11,7Mb. mazākie tur 3Mb. Vidēji kādi 6-7Mb būtu gan jau
Tev nav nekas feins nofočēts?
Nē. Tās darbam bija bildes kā īslaicīgas piezīmes, kuras vairs nevajag, nu tās, kas 11Mb. Mētājas tik telefonā.
nezinu cik lieli, bet lielāki nekā 7MB, jo bļauj, ka pa lielu, lai te pievienotu ;DD
Kā vispār forumā tiek kompresētas bildes? Ko var redzēt ir ka to izmērs bieži tiek samazināts uz 1080p, bet vai bildes arī kompresē samazinot jpeq quality vērtību?
Jā, bildes tiek gan samazinātas izšķirtspējā, gan kompresētas. Viss tas notiek klienta pusē.
Man gan sāk rasties aizdomas, ka mums gļuko faila ierobežojuma iestatījums. Izstrādātāju materiālos tiek pieminēts, ka it kā tam ierobežojumam vajadzētu attiekties uz gala kompresēto failu nevis starta faila izmēru. Pēc kompresijas mums visi faili ielien noklusējuma 4 MB ierobežojumos.
Nu no @jurchiks rudens bildes var redzēt ka tai ir quality 92. Varētu tad forumam samazināt quality uz kādu mazāku vērtību.
Šeit salīdzināju to pašu rudeni pie 50 quality un no attāluma pat nepateiks ka ir sliktāka par 92. Savukārt izmērs no 922KB uz 563KB
Interesanti gan. Foruma iestatījumos stāv 75.
Varbūt šis tools tad nepareizi rāda: https://www.imgonline.com.ua/eng/determine-jpeg-quality-result.php
Es eksperimenta pēc pārliku visus kvalitātes iestatījumus uz 75 - iestatījumos ir vesels puduris ar tiem. Redzēs kā izskatīsies nākošie faili.
Oh no… Now all pics will look like shit, same as Facebook…
I look at my pics on a 1440p monitor, and often zoom in.
Paskaidrojat man - kāpēc ir jāpadara bilžu kvalitāte sliktāka?
Vsp - tests. Raibākā manta kas ir
Itka nav tiiik slikti
Forums jau nav failu serveris :D
Tehniski ir - bildēm
Iemetīšu pāris Anime kadrus te un linku uz oriģinālu screenshot. Paskatīties cik atšķiras.
Hm, it kā rīks strādā, taču tas tā pat uzrāda visas foruma pilnizmēra bildes kā 92 kvalitāte.
Neraizējies, ja būs slikti. Liksim iestatījumus atpakaļ. :D
Galvenie iemesli ir ilgtermiņa izmaksas un ātrums. Datu uzturēšana mākonī maksā, kā arī maksā pieprasījums tos apskatīt. Piedevām lielākus failus būs ilgāk jālejupielādē un tā rezultātā forums šķitīs lēnāks.
Tas ir kā velt sniega piku gadiem ilgi. Kamēr tā ir maza un piemīlīga, vel no kā gribi. Taču, kad tā savelsies jau par lielu, tā būs problēma. :D
Es lieku uzsvaru uz to, ka mums jāsaglabā visi attēli, taču to galīgi nav obligāti darīt oriģinālajā izšķirtspējā.
Hm. Es uz pilna ekrāna reāli neredzu nekādu būtisku atšķirību starp foruma 201 KB .jpg failu un tavu originālo 3 MB .png.
Neredzu vispār nekādas atšķirības…
To be fair, tās ir quite blurry bildes ar maigiem gradientiem, pateicīgas kompresijai.
Tāpēc ir labāk salīdzināt reālas fotogrāfijas, nevis kaut ko šādu, kas jau ir kompresēts in the source (jo anime ir kompresēts, obviously).
Prikola pēc iemetu savu iepriekš likto bildi failos: 20241019_122953.jpg | Failiem.lv.
Un vēlreiz iemetīšu šeit, jo kvalitāte pēc iepriekšējā uploada ir samazināta:
Bet uzreiz varu pateikt, ka acīmredzamākais ietaupījums faila izmērā ir tieši tajā, ka oriģinālais attēls ir 4000x3000, bet forums to resaizo uz 1920x1440, which is >4x less pixels. Ja atver original size gan foruma bildei, gan failiem.lv uploadam, un uzklikšķina, lai atvērtu reāli pilno izmēru, tad atšķirība ir uzreiz redzama, jo viena bilde ir būtiski lielāka un, attiecīgi, detalizētāka.
E.g. foruma bildē:
vs failiem.lv bildē:
tīkliņu pie koka saknes foruma bildē nevar saredzēt, atzveltni sēdošajam cilvēkam arī nē.
Pagaidām izskatās, ka tieši tas sniedz lielāko vietas ekonomiju. Spriežot pēc @akitsu rīka, forums uzliek ļoti maigu kompresiju attēlam.
Gan jau mēs arī kādu dien pieredzēsim pāreju uz modernāku failu formātu - tur varētu būt lielāka kompresijas vietas ekonomija. It kā jau plus mīnuss visi pārlūki atbalsta webp un avif.
Ja, škirsta vienu un otru, kārtīgi ieskatās, tad redz tā foruma ir nedaudz švakāka. Bet tā ātrī skatoties, neko tur nesapratīsi.
Bet nu ja pievelk tuvāk, ta jau redz, ka švakāk paliek
Ar fotogrāfijām jau savādāk.
Nu redz forogrāfijām samazina izšķirtspēju.
Anime kadrs jau tā pat ir tikai 1080p, tur rezulūciju pat nesamazina forums