varbūt @H_Hercogs darba gaitās ir uzdūries kādam, kam ir?
Esmu spēlējies. Maz kas mūsdienās ir radioaktīvs - var paskatīties vecos Amerīcija dūmu detektorus vai Torija tig metināšanas elektrodus. Lidmašīnā var arī skatīties kā pieaug radiācija.
pabiedēt vecus ļaudis ar geigeri izklausās pēc vienvirziena biļetes uz karceri.
Vai vecrīgas bruģis un marmora skulptūras ir tik radioaktīvas kā par to stāsta?
Arī dzirdēts, bet nav vēl sanācis mēģināt
Ir paziņa, kas taisīja braucienus uz Černobiļu, kad vēl varēja, taisīja braucienus uz Ignalinu, līdz pavisam izjauca, taisa braucienus uz vēl visur kurieni, viņi ir arī kaut ko ir mērījuši ar geigera skaitītāju, bet sīkāk nezinu
That’s a lot of words for “for growth you must leave your comfort zone”
I like it quite a bit. It still looks Lotus enough (although quite a lot like Lamborghini), and I love several of the new design elements, notably the see-through panels at the front. Nice touch!
Tiko svaigā čav topikā tika pieminēta kuršu valoda un ka tā šo personu noveda līdz šim forumam.
Tas man lika atcerēties par šeit vecu liktu video.
Bet tas tad man tagad lika ieiet youtubē un uzmest aci vai vēl pastāv tas viens otrs video par to.
Jā, pastāv, bet re kā, ir nesen uzradušies divi jauni (3 mēnešus veci) video par šo tēmu.
wow, paldies par šiem video! Nebiju domājis, ka vēl kāds mūsdienās spēj kaut ko līdzīgu kursiskai izloksnei runāt. Bet noklausoties šos video, ir sava loģika. Viņi dzīvoja savā noslēgtā teritorijā starp lielām varām un neviens viņu neaiztika. Tikai Padomju vara sāka dzīt prom uz Vāciju, tādēļ arī Vācijā atradu kursiski runājošu. Kaut gan tā tiešām ir visdrīzāk tikai izloksne, nevis pati valoda.
Ar tām vārnām gana interesanti. Nezināju, ka par “vārnu rāvējiem” tos sauc, toties nesen uzzināju, ka viņus par “vārnu kodējiem”, kas izklausās nedaudz tizli līdz tu iemācies par to vēsturi.
Starp citu, lasīju arī, ka kurši bija tie, kuri 12. gs. beigās Zviedrijas pilsētu Sigtunu izpostīja. Tad zviedri, meklējot jaunu vieto pilsētai, iemeta baļķi ūdenī un tas aizpeldēja pret kalnu. No kā arī nāk vārds Stockholm. Stock (baļķis) + holm (kalns). Nezinu, cik tur daudz patiesības, bet man patīk šī doma, ka kuršu dēļ eksistē mūsdienu Stokholma
Par kuršiem trakāki laikam bija tikai prūši, kuri, cik es zinu, ievainotiem galvas cirta nost un no dzimtajām meitām tikai pirmo atstāja dzīvu. Ak, cik traki tā vēsture mainās. Traki iedomāties, ka Baltijā mums ir bijuši savi vikingi, kurus paši zviedri un dāņi bījās.
Ož pēc bakalaura darba