The Substance - spilgta ķermeņu šausmu filma

Nesen pieveicu sī gada The Substance šausmu filmu, kuru mēs varam pieskaitīt pie body horror žanra. Man šī pat varētu būt pati atsvaidzinošākā gada filma, jo no šī žanra esmu redzējis maz.

Labs gabals, iespējams otru tādu neesmu redzējis. Šī bija tāda krietni sterilāka ķermeņa šausmene nekā iepriekš biju redzējis. Par pārāk šausmīgu to ar nenosauksi. Vizuālais dizains ir visai spilgts, ļoti kontrastains, minimālistisks. Filmā ir visai daudz kailuma un seksualizēšanas. Abas divas galvenās aktrises filmā būs redzamas ļoti plikas.

No negatīvā, filmu nav jāuztver pārāk nopietni un reālistiski. Beigas varbūt bija drusku pārāk izvilktas garumā. Man lielu daļu filmas bija skaidrs uz ko šis viss iet, bet pārsteidza cik ilgi filma kāpināja šausmas un spītīgi atteicās beigties. :D

2 Likes

Vai šo varētu saukt par gore šausmu filmu?

1 Like

Gore īsti manuprāt tas nav jo asiņu cik esmu redzējis baigi daudz nav. Zāģis tas katrā ziņā nav. Body horror aspekts šeit ir kā groteskas transformācijas vairāk

+neslēpta social commentary pa holivudas skaistuma standartiem

māte google
“Gore” is general term for detailed descriptions of blood, guts, viscera and such. “Body horror” is a more specific term which usually refers to some kind of unsettling body alteration .

1 Like

Tur ir mazliet gore, bet stipri par maz lai tā dēvētu visu filmu.

Super, tad šī varētu būt skatāma filma.

1 Like

Tik ļoti nepatīk Gore??

Jā. Man nepatīk skatīties uz atklātām, fiziskām cilvēka ciešanām kas rezultējas ar tā iekšu iziešanu uz āru. Šausmu filmas ir foršas, bet bez liela ķermeņa satura daudzuma.

Noteikti, ka ne visu “cup of tea” :smiley: Arī man ne visai patīk skatīties uz ko tādu. Šausmu filmas apskatos kādu reizi 2-3 gados. Bet šī izskatījās ka varētu būt skatāma.

Bet par to cilvēku ķermeni - es parasti esmu runājis ar medicīnas studentiem, kur tad viņi pastāsta, kā griež ķermeni (disekciju veic). Pat bija viena meitene, kura bija tik ļoti ieinteresēta zarnās, ka izstāstīja man visu par tām :rofl: Un tad esmu es, kam pat žēl slieku uz āķa uzlikt, ejot makšķerēt…

2 Likes

Man kaimiņienes meita ir mediķe, un es ļoti labi atceros kā pirms pāris gadiem viņa bija pienākusi parunāties kad mēs lasījām ķiršus, un tramdīja kāpēc iestājos biologos ne mediķos, tur algas lielākas utt. Es teicu pretī ka visa šitā uzgriešana, iekšu padarīšanas utt galīgi nav mans. Uz ko viņas atbilde bija ģeniāla “paies mēnesis un tu sāksi cilvēkus uztvert tikai kā gaļas maisus”

Mediķi, it īpaši ķirurgi ir cita pasuga vnk

5 Likes

Daudz maz :sweat_smile: Bet jāsaka, ka medicīna ir tomēr kaut kas, kam tiešām ir jāpatīk. Daudzi, ko esmu sastapis, tā tiešām ir viņu sirdslieta - uzgriezt cilvēkus (nu ok - galvenais jau palīdzēt)! Bet, mūsu pašu Stradiņos tā ir arī ļoti smaga programma - aizmirsti par jebkādu dzīvi studiju laikos. Nekādi bērni, nekādas tuvinieku nāves, nekādas kāzas - par to ir visu jāizmirst (uz studiju laiku, tas ir).

1 Like

Asiņu baigi daudz nav??? Tak tu filmu neesi redzējis! :rofl:

Šeit tā gandrīz vispār nav. Ja izlaidīsi pašas beigas, vispār palaidīsi garām visu apšaubāmo gaļīgumu.

Nu ja ar zāģi salīdzina…

Es kaut kā šaubos, ka zāģis ir gore rekordists. :D Es tik dažus pirmos esmu redzējis un tur viss vēl bija diez gan pa mierīgo.

1 Like

man liekas ka no jaunajam filmam es pat riktigu gore neesmu redzejusi pagaidam,Terrifier maybe bet pati neesmu redzejusi tik dzirdejusi ka cilvekiem paliek slikti no skatiem xD
zinu ka Gore žanrs ķipa īpaši populārs bija Āzijas valstīs

Tu aizmirsi, cik simtiem litru asiņu tika izliets pēdējās filmas minūtēs?