Svaigā siera vai jogurta krēmkūkas ir pārākas par biskvīta tortēm

šo varētu izmantot kā pamatu nepopulāram viedoklim:
svaigā siera vai jogurta krēmkūkas ir pārākas par biskvīta tortēm.
kā citiem?

2 Likes

Jā un nē. Es teikšu ka krēmkūkas ir vieglāk uztaisīt tāpēc tās uztaisīt slikti ir grūtāk, bet labi uztaisīta šokolādes biskvītkūka arī ir garšīga.

Ne gluži - viss atkarīgs no biskvīta - kā cepts, piesūcināts un no pārējās detaļas. Es vairāk dodu priekšroku biskvīta tortēm.
Lai gan siera kūkas arī ļoti cienu, tai pat laikā jogurta nu tā - biežāk esmu satapties ar visnotaļ pliekanu vai neizteiksmīgu garšu, kas nepriecē manas garšas kārpiņas

1 Like

Mājas biskvīta torte no mājas olām, ar iebiezinātā piena krēmu, brūkleņu ievārījuma kārtiņu un ķiršiem pa virsu ir peak cake. Fight me.

1 Like

Bet viņu ir tāds čakars taisīts, esmut tikai palīdzējis, bet tāpat tas ir visas dienas darbs. Sierakūka ir ergonomiskāka

Tas tak daļa no procesa. Tu dienas beigās to torti vairs savu mūžu redzēt negribi, bet tad vakarā skaties kā šī ledusskapī lepni sēž un nākamajā dienā jau atkal gribās ēst :joy:

1 Like

@H_Hercogs tikai domā par taisīšanu izskatās. Viedoklis vairāk centrēts no ēdāja perspektīvas.

ja reiz tiešām pacentāmies izbīdīt jaunu tēmu tad uztaisīsim sānu pie sāna bildi pilnā mērogā, gaidīšu iesniegumus saraksta papildināšanai.

krēmkūkas:
viegli pagatavot, reizēm pat nav jācepj. Ļoti plašs sastāvdaļu klāsts kur var viegli improvizēt
teiktu ka vieglāka servēšana
izbaudāmas visās temperatūrās, siltās dienās pat atsvaidzinošas
kalorijās parasti konservatīvākas
lētākas pērkot veikalā

biskvīta tortes:
tradicionālākas, kultūrā saistītas ar svinībām
biskvītu var piesūcināt ar ievārījumu kontrastam

abas:
dekorējamas
saiet ar augļiem, karstajiem dzērieniem
tu un es apēstu 3+ porcijas ja nebūtu sociālā spiediena

Dabā krēmkūkas vienozīmīgi ir drošāks variants. Es iedomājos lielu krēma kluci uz pamatnes un krēmu ir pagrūtāk sačakarēt. Tas ir kā minimums ir ok. Stabila ikdienišķā kūka.

No otras puses, ja tu man piedāvātu riktīgi labu krēmkūku vai tik pat labu biskvīta kūku. Es laikam skrietu pēc biskvīta, kaut kā īpašāk un svinīgāk sanāk. :cake:

es esmu fruity girl, tāpēc augļu siera vai jogurta kūkas man vislabāk garšo. viņas arī nav tik šķebinošas un pārsaldas kā piemēram cielaviņas.
nesen ēdu šito, labi gāja iekšā:

1 Like

Šī ir laba. Es kaut kad gribu nomedīt un pamēģināt Dabas dimantu medus kūku.

Man vietējos veikalos parasti piedāvājumā ir tikai ogu vai šokolādes.

1 Like

Man liekas, vienreiz pirku, bija tiiiik laba :heart_eyes:

ojā, šito ar gribētu pamēģināt! :clap:

Jau vairākus gadus neesmu ēdusi nevegāniskas kūkas, bet kad es vēl tādas ēdu - man ne visai garšoja siera kūkas, jogurta kūkas garšoja labāk, bet biskvīta kūkas garšoja daudz, daudz vairāk.

No vegāniskajām versijām - vegāniskās siera kūkas man garšo daudz labāk, nekā kādreiz garšoja nevegāniskās siera kūkas. Man šķiet, ka esmu ēdusi tikai vienu vegānisku jogurta kūku (ne pārāk izdevušos) un arī tikai vienu vegānisku biskvīta kūku (nenormāli garšīgu)…

Tā kā, biskvīta kūkas uzvar (for me) :slightly_smiling_face:

a kur tādas var dabūt?
pati taisi vai uz pasūtījuma?

1 Like

“Dabas Dimanti” kūkas? Manā piemājas Rimi ir. Pie kūkām parasti atrodās - sarkana, dzeltena un vēl citas :smiley: Ir ļoti labas

nē, es tak pati par tām rakstīju. ;D
Dabas dimanti jau nav vegāniska, btw
es par tām vegāniskajam, ko pieminēja @Hiyori

1 Like

Dabūt jau var viss kaut kur (lielākoties Rīgā), bet tieši šīs kūkas, par kurām iet runa, es dabūju no Mazā Terapija un arī no manas māsas.

Es pati kūkas esmu taisījusi tikai ar kāda palīdzību, kur šis kāds (māsa vai mamma), izdara lielāko daļu :sweat_smile:

1 Like

Tur visas krēmīgās kūkas ir galvas tiesu labākas par biskvīta variantiem. Vienreiz atzīmēju tur paziņas dzimšanas dienu un dabūju pagaršot vienā reizē kādas 6 dažādas kūkas.

1 Like

Nu es tur tikai vienu reizi uztrāpīju uz biskvīta (baltās šokolādes) kūku - garšoja dievīgi.

Bet tā, esmu tur pirkusi dažādas kūkas un visas man ir garšojušas…

nu viss, sakārdinājāt! ;DD
jāiet pakaļ kūkai uz turieni!

2 Likes