Stop Destroying Videogames - EU iedzīvotāju iniciatīva tuvojas balsošanas beigām

“Stop Destroying Videogames” iniciatīva turpinās un ir uzpeldējusi veidā, kurā mēs varam piedalīties kā Eiropas Savienības pilsoņi. Kā es saprotu, iniciatīvas mērķis ir nākotnē piespiest spēļu izstrādātājus paredzēt to, ka jaunās spēles būtu spēlējamas arī pēc tā, kad pats izstrādātājs tās beidz uzturēt. Šī iniciatīva kritizē to cik ļoti patērētājs ir neaizsargāts pērkot spēles, jo nopērkot spēli tai netiek paredzēt darbības termiņš. Veiksmīga spēle var strādāt desmitgadēm, neveiksmīga nosprāgt nākošmēnes un tikt pamesta nespēlējamā stāvoklī.

Iniciatīvas mērķis ir noteikt prasību izdevējiem, kuri pārdod vai licencē videospēles patērētājiem Eiropas Savienībā (vai saistītās iespējas un resursus lietošanai viņu videospēlēs), atstāt šīs videospēles funkcionālā (spēlējamā) stāvoklī.
Konkrēti, iniciatīvas mērķis ir novērst to, ka izdevēji attālināti atspējo videospēles, nepiedāvājot vispirms atbilstošu veidu, kā turpināt šo videospēļu funkcionēšanu bez izdevēja iesaistes.

Par iniciatīvu iespējams izlasīt vairāk: Ziņas par iniciatīvu | Eiropas pilsoņu iniciatīva

Savu balsi iespējams dot: European Citizens' Initiative

Uzdūros šim, jo viens no šīs iniciatīvas lielajiem bīdītājiem publicēja visai pesimistisku video. :D Galīgi vairs nav palicis daudz laiks un ir savākta tikai aptuveni puse no vajadzīgajiem cilvēkiem.

3 Likes

Paldies, ka atgādināji.
Gribēju parakstīt, bet aizmirsu par viņu.

Te es pieļauju, ka vai nu informācija švaki izplatījusies vai cilvēki neapzinās vērtīgumu.

Jo tiešām ir simtiem un vairāk spēļu kuras palikušas ieslēgtas uz platfromas vai nav pieejamas, jo redz nav izdevīgas viņas vairs vai kāds pārpircis un kā suns uz siena, citiem nedod, bet pat nezina ko iesākt.

1 Like

Ye sen jau esmu parakstījies. Interesanti kuras valstis vēl nav savākušas balsis?

Mums pašiem ir knapi puse.

Šajā lapā apakšā var redzēt: Ziņas par iniciatīvu | Eiropas pilsoņu iniciatīva

Kā es sapratu šim te pat ir opozīcija. Vismaz viens liels strīmeris ir baigi pret.

1 Like

PirateSoftware? Es baigi nesekoju līdzi šai tēmai. :D

Un kāds tad viņam ir iemesls kāpēc pret to??

Jā, tas ar zemo balsi un sesku glābtuvi.

Viņš ir spēļu izstrādātājs ar uzskatu, ka papildus patērētāju aizsardzības likumdošana radītu papildus darbu un šķēršļus spēļu izstrādātājiem. Uz to arī var skatīties kā amerikāņu biznesa liberālisms saskrienas ar Eiropas reglamentēšanu. :D Viens kliedz, ka spēļu izstrādātājiem jāļauj maksimāli darīt ko tie vēlas, otrs par to, ka ir jāaizsargā patērētāja intereses. Tur gan pa vidu visam tam arī netrūkst gana pārpratumu un apsaukāšanās. xD

Manam eiropieša prātam gan šķiet gana adekvāts pieprasījums no spēļu izstrādātājiem, kas tev pārdot spēli bez derīguma termiņa, ka tu to varēsi palaist un spēlēt kamēr vien tu vari sadabūt attiecīgās paaudzes dzelžus un operētājsistēmu.

Jo šobrīd spēles ar obligātu tiešsaistes elementu, mums faktiski pārdod ierobežotu abonementa laiku ar nezināmu beigu termiņa datumu. “Stop Destroying Videogames” iniciatīva kā es to saprotu, spiestu izstrādātājus paredzēt kaut kādu plānu ko šie darīs, kad spēle tiks pamesta vai arī pārdot to tikai uz konkrētu laika termiņu.

2 Likes

Tas drusku novecojis domu gajiens. Tiklīdz internets paradijās. Viss ir izmainijies, daudzām vajag internetu lai tik palaistu. Nerunājot lai vel uzspelētu. Esmu pat brīnos cik daudzas nemaz neies, bez interneta. Tas vienkarši norma kad internets tev ir. Spēles kļust pa pakalpojumu nevis produktu, tas vienkarši tā ir. Tapēc radijās Gamepass

Nu tāds knaps viņš izstrādātājs, viena early access spēle, kas 7 gadus sēž Steam early access, un ko viņš nekad nepabeigs un blizzardā tika nepotisma pēc, kur viņš testēja un nodrošināja acc security, bet spēli pašu neveidoja.

Algoritms viņu propo baigi, jo viņš atkodis youtube formulu, bet viņa kā izstrādātāja viedokļus tas automātiski nevalidē. Es domāju, ka viņš par daudz ko pārāk skaļi un pašpārliecināti runā bez laba pamatojuma.

3 Likes

Kā redzi šādas iniciatīvas mēģina mainīt esošo dzīves kārtību.

Tas nav dzīves likums. Spēles tiek aktīvi tirgotas pat bez DRM. Varbūt savannā lauvai bez variantiem ir lemts medīt antilopi, taču spēles var arī izveidot bez iešūtas pašiznīcināšanās. :D Vai arī patērētājam skaidri pārdot kā ierobežota laika pakalpojumu.

Tas gan, tā pilnīgi ir tā čaļa zīmola daļa dot ārā dažādus viennozīmīgus apgalvojumus.

Tam čalim vispār velkās līdzi desmitgades drāmas :joy:

4 Likes

Ta jau šim ir stāžš. Nez kāpēc man likās, ka Pirate Software ir relatīvs jaunpienācējs, taču toč skatos YouTube konts veidots 2016. gadā tā pat kā pirmā spēle un pirmos strīmu ierakstus manu pirms septiņiem gadiem.

Es tik zināju ka šim ir tas polecat sanctuary un viņš zin daudz par sēnēm XD

1 Like

Viņš “nomainīja vārdu” kad aizgāja no Blizzard, lai nedaudz noraktu savus Second Life grēkus :joy: Iepriekš viņš bija Maldavius Figtree

2 Likes

Pilnīgi šitā. Second Life tas ir riktīgi sen. Man liekas es par to spēli vispār uzzināju tikai pateicoties reportāžai televīzijā, jo spēle iznāca 2003. gadā un man mājās pirmais dators ar internetu parādījās kādā 2008. gadā.

Opā, penguinz0 ieleca iekšā ar video. Laikam sāk briest drāma.

2 Likes

ļoti labi - plašākai publikai uzreiz tiek :clap:

sweet, sweet drama

No pozitīvās puses iniciatīva ir sakrājusi jau vairāk par pusi no parakstiem. Nevar gluži apgalvot, ka izskatās cerīgi, bet kustība ir.

1 Like

Garāka sakarīga intervijas par to kas un kā.