PC geimings kā hobijs vnm ir bijis dārgs, jo īpaši ja ir vēlme sekot līdzi jaunākām tehnoloģijām
Vai arī laipni lūgti uz konsolēm
Kas man nepatīk pc ir lack of optimization, kas konsolem ir labāka.
Atkarīgs ko tu te salīdzini. PC geimingam ir ļoti plašs diapazons. Tu vari pirkt sākot no ļoti lēti, līdz ļoti dārgi. Konsolēm pašā labākajā gadījumā tev ir kādas 3 dažādas opcijas, ko iegādāties, ja tu vēlies spēlēt aktuālo spēļu paaudzi. Protams, griesti konsolēm ir krietni zemāk, bet nu tu arī objektīvi dabū mazāk.
Es uz optimizāciju vairāk skatos no lietotāja puses - tev nav jālien iekšā iestatījumu logos uz konsoles. Stipri intuitīvāka lietotāja pieredze. Datorspēlēs automātiskie iestatījumu vēl projām ķeras.
Vēl trakāk, ja problēma ir pašā datora komplektācijā. Tu paņem jaunu gaming portatīvo ar labām iekšām, bet 8 GB RAM, laikos kad tirgus lēnām jau sāk migrēt uz vairāk kā 16 GB RAM. Ja tu nezini kas tas tāds RAM ir un ko tas ēd, liksies, ka viss dators ir garām. :D Tur pat vairs automātiski spēļu grafikas iestatījumu nelīdzēs. Vismaz labi, ka vairs masveidā netiek tirgoti portatīvie ar HDD.
Tu esi power user tiešā nozīmē. :D
Why do I feel called out XD
Neraizējies, tā ir izplatīta problēma. :D Pat ir normāla tēma, ja kāds nezin, ka datori ir jātīra no putekļiem.
Tad jau termo pasta ar putekļos…?
Ja kāds pat neraizējās par putekļie, kur nu tur vēl raizēties par termo pastu. :D Man liekas es biežāk esmu mainījis termo pastu, tīri lai noņemtu nost visu dzesēšanas iekārtu un tiktu pie putekļiem vai ventilatora, nevis tā pasta tiešām būtu nokalpojusi līdz beigām. Esmu vēris vaļā 6 gadus vecu datoru, kur tā pasta izskatījās ok un pēc maiņas varbūt sanāca dabūt kādu 1 vai maksimums 2 grādus vēsāku temperatūru. Pilnīgi kalpot beigušu termo pastu neesmu redzējis.
Nezinu, laptopiem gan ir jūtama starpība, ik 2 gadus mainu pastu.
Var var nokalpot, atkarībā cik noslogo un ļauj karst daudz jaudigiem datoriem termo brutāli izkalsts un piedeg vai putekļos
Lūk, teiksim geiming portatīvos vispār neesmu aizticis. Mani termo pastas ilgdzīvotāji piederēja biroja datoru kopai.
Nu tiem jau arī vidējā slodze ir minimāla.
Vot MnjauTheCatso būtu interesanti paskatīties, kā viņam ar termopastu, šams vislaik kapā spēles, gan jau videokartei normāli izkalst.
Ar nav nācies gaming laptopiem pastu mainīt, ne jaunajiem es domāju. Vecajiem jā, tur tik uz gpu, cpu pasta. Bet jaunajiem skatos VRAM utt, ir kaut kādu roza pastu vai termal pads. Netā var bildītes atrast. Cik tur lasīju tos rozā aizstāj ar thermal pads, tur tik jāskatās biezums. CPU, GPU protams ar termo pastu kā parasti.
Es te ar vienu tādu krietnu vecāku laptopu attaisīju, pasta nebija sakaltusi, Bet samainot jaunu pastu temperatūra nokrita par 10 grādiem. Ja pat nesakalst, tad gan jau kādu efektivitāti zaudē, it īpaši tiešām, ja vecs kāds kompis 7gadi+
Pāris veciem stacionārajiem ir redzēta termopasta, kas sabirst gandrīz vai kā smiltīs :D
Pastas arī mēdz būt dažādas.
Varbūt man trāpījās kaut kāda baigi veiksmīgā pasta. :D Vai arī mans prāts pilnīgi un galīgi aizmirsa, kā es to pirms dažiem gadiem mainīju.
Te varētu piekrist Menestrelim ka ne viss viennozīmīgi. Piemēram tam pašam Xmox X/S spēļu izstrādātāji vnk matus sev plēš ārā, lai piedabūtu spēli strādāt uz jaunāko kasti, kurai ir krietni mazāk ram. Kaut kā tā atminos… Un tev faktiski vajag spēli uz divām dažādām konsolēm. Tu nevari tikai vienu izvēlēties.
PC protams plaš diapzaons ar dzelžu ražotājiem, ir standarti, bet visus salikumus nevar izstestēt. Tas kā jaunajam Doom būs min. GTX2060, par ko jūtama daļa laikam čīkstēs
Lai teorētiski pieņemu, ka uz kāda GTX1080 Ti arī ies.droši vien…
Bet ir jāatzīst, ka piemēram tas pats Switch ir tehnoloģisks brīnums, kurš ar autonomu 3h (laikam) darbību, pie tam ar nesliktāko grafiku spēj ir izcils savā veiktspējā.