Gaidot jaunu otrās sezonas epizodi, atskārtu, ka es pie mums vispār neesmu pieminējis vienu no maniem šī brīža top seriāliem Severance. Gabals nav priekš visiem, taču manuprāt seriālam izdodas radīt visai īpašu neērtuma sajūtu.
Stāsts griežas ap dažiem darbiniekiem, kuri ir kļuvuši par eksperimentālām jūras cūciņām kādā milzīgā korporācijā, kuras nolūks mums kā skatītājiem līdz galam nav pavēstīts. Šie darbinieki ir īpaši ar to, ka viņu atmiņas ir sadalītas divās daļās. Oriģinālajā un jaunā cilvēkā, kurš sāk savu dzīvi bez konkrētām spējām kaut ko atcerēties no savas pagātnes, izveidojot darbinieku, kas nav apgrūtināts ar savu privāto dzīvi vai pagātnes ēnu. Rezultāt tu kā Severance stāva darbinieks ierodies uz biroju no rīta un pēc brīža attopies jau sešos vakarā, beidzot savu maiņu, jo visu darbadienu nostrādāja tava biroja personalitāte, kas ne reizi nav bijusi ārpasaulē un ir pierdzējusi tikai biroja darbu.
Seriāls apvieno lielas korporācijas dzīvi ar zinātnisko fantastiku un visai neveiklu ērmīgumu. Sižetu nenosauksi par sarežģītu, tas lielākoties turas uz varoņu rēķina un noslēpumainības. Pa savam es ceru, ka seriāls neatklās pa daudz no saviem noslēpumiem, jo tad tas varētu izjukt pa šuvēm.
Personīgi iesaku visiem izmēģināt. Ja šis aiziet, ir baigi labs.
Vai ne? Sounds great on paper. Bet, protams, jāskatās arī no otras puses - kā jūtas tava biroja versija, kura mūžīgi to vien dara kā strādā, un kurai nav ne minūtes brīvā laika ārpus darba?
Man šo arī rekomendēja daži cilvēki, bet … galīgi neaizgāja kaut kā. Ideja savā ziņā interesanta, un it kā eerie, bet ne eerie enough
Bet es arī The Killing (amerikāņu versiju) reizes kādas 5 mēģināju saņemties skatīties, pirms beidzot piespiedu sevi un… nu tagad pats bieži rekomendēju citiem. Tā kā pie Severance nepatikas varētu vainot arī to, ka man vienkārši ir sūdīga gaume uz slow burner-iem.
Viens no nesenajiem seriāliem, kas man patiešām iet pie sirds. Ar nepacietību gaidu katru nākamo sēriju tagad un skumstu, jo otra pusīte neskatās tādēļ nav neviens ar ko to apspriest.
Es šobrīd galvenokārt prātoju kā Irvings atgriezīsies atpakaļ stāstā. Neticas, ka viņu tiešām tā ar galiem izgrieza ārā. Nebrīnīšos, ja seriāls šosezon nemaz neatklās diži vairāk Lumon noslēpumus. Varbūt tik seriāla pašās beigās izmetīs kādu treknu clif hanger.
Ar nebūtu slikti. Uz kaut kādu noslēpumu atklāšanas pusi velk. 2 epizodes atpakaļ Irvings ļoti noslēpumaini zvanīja kaut kam un mēs arī nezinam kādēļ tieši viņš devās strādāt uz Severed stāvu. Līdz šim neviens no varoņiem nav devies tur strādāt tā pat vien.
Nu pēc šīs sērijas Burts liekas tāds diezgan aizdomīgs. Also es nesen redzēju teoriju, ka Marka sievas meklējumi būs tāds sava veida Orfeja un Eiridīkes atainojums un man sāk rasties aizdomas ka tā varētu arī būt.