It kā šodien sāk darbu jauna takšu aplikācija Ruut. Šobrīd tā strādās Rīgā, Pierīgā un Jūrmalā. Kā es saprotu princips būs tas pats, kas Bolt. Redzēs kā šiem ies, cerams dabūsim kādus labus piedāvājumus iesākumā, kamēr kompānija mēģina iekarot tirgus daļu. :D
Ziņa pēc idejas laba, jo vietējais takšu tirgus nav tas veselīgākais. Šķiet to šobrīd pilnīgi un galīgi dominē Bolt. Teiksim, Forus es jau sen beidzu skatīties, jo mašīnu nebija - ja tas vēl vispār strādā… Prasās konkurenci, kas spiestu kompānijas piedāvāt mums labāku piedāvājumu.
Aplikāciju it kā varu atrast Play Store, taču tā man pagaidām tiek uzrādīta kā nepieejama:
Cenas līdzīgas, ierašanās laiks arī, taču Ruut kriksīti lētāks un sola “Premium” mašīnu lai arī ko tas nozīmētu.
Ruut arī ir ekonomiskā un standarta mašīnu sadaļa, bet tur pieejamību man nerādīja, tā pat kā Bolt. Bolt gadījumā zinu, ka ar ekonomisko mašīnu tur var aizbraukt mazliet virs 5€.
Redzēs kas būs praksē. Manā pieredzē Bolt viens un tas pats brauciens var maksāt 5-12 EUR robežās. Ja konkrētā brīdī Bolt ir pacēlis cenu, bet Ruut nav, tad gan cenas atšķirība varētu būt jūtama.
Platformai tā pat vajadzēs kritisko masu ar lietotājiem. Baigā aršana nebūs, ja Ruut nesanāks šoferiem piedāvāt gana pilnu grafiku ar braucieniem. Mēs gan nezinam kādi līgumi ir noslēgti šoferiem, varbūt drīz vien tev caur Ruut pakaļ brauks mašīna ar Bolt uzlīmēm. :D Tā pat kā ēdiena kurjeri ar savām somām.
Šie mierīgi varētu mēģināt pieskaņoties patērētāju cenām vai arī šoferu procentiem.
Cik neretu lasu un esmu saskāries, idejiski cena 5-7eur, atkarībā no attāluma uz papīra var sanākt, ka šoferis nopelnīs knapi 1eur, tāpēc tie, kas redz, galapunktu var neņemt pasūtījumi, jo tas būs galīgs mīnuss.
Protams tev kā pasažierim jau labi būs - jo mazāk, jo labāk.
Pa šo nedēļu sanāca izbraukt divas reizes. Vienreiz ar Premium un otreiz ar Economy. Prēmiums bija svaiga tīra Škoda ar lielu “Ruut” uzrakstu. Amizantā kārtā gan uz pasažiera puses siksnas nebija virsū tās detaļas ko jāsprauž iekšā ligzdā, lai to nofiksētu. Neko darīt, aizlīdu otrā pusē un tur viss strādāja. :D Ekonomija bija ar maziņu uzlīmīti tā pat kā Bolt un atbrauca padzīvojusi Renault Megan mašīna.
Pa lielam tas pats Bolt vien ir, varbūt tik ar mazāku mašīnu skaitu, bet katru reizi kad braucu man cenu piedāvāja ap kādu 1 EUR lētāk nekā Bolt. Mašīnas gaidīšanas laiks bija aptuveni tāds pats kā Bolt. No mīnusiem, Ruut nevar izvēlēties vairākus brauciena galamērķus. Piemēram, ja mēs te vesela grupa gribētu braukt uz vienu un to pašu mikrorajonu, bet dažādām adresēm.
Viltus trauksme, tur tomēr var pievienot vairākas adreses. Pagāja brīdis līdz pamanīju pogu. Ievadot adresi pašā augšā ir jānospiež uz pogas ar plusiņu.