Ride || Bolt || Tuul?

Pasaki to Parīzē dzīvojošajiem :smiley:

Bet, nu ja, teiksim tā, ja tas netiks kaut regulēts vai tml, kas tiek darīts, bet manuprāt vēl tāls cēļš ejams, tad tiešām varam saskarties ar nopeitnām sekām.
Protams, no 'last mile" viedokļa, skūteri ir mega risinājums tam.
Kā arī te protams runājot par Bolt jārunā par visiem skūteriem kopumā, jo vismaz tā skatoties, Bolt tiešām cenšas un dara, nemitīgi uzlabojumi, atjauninājumi utt., kamēr citi kuli kasa - no drošības viedokļa runājot. Tai pat laikā Bolt dabū visus punus, ko padarīsi, ka viņi ir attīstījuši sev tik lielu parku.

Bruh, tur tik vien kā savācās visi heiteri. Parīzieši paši vainīgi ka viņiem sistēma ļauj 8% iedzīvotāju lemt par pilsētas nākotni.

1 Like

Mums te LV ir milzīgs skaits ar auto (ne skūteru) satiksmes negadījumiem salīdzinot ar citām valstīm. Tomēr mašīnas neaizliedzam.

1 Like

Tas jau tā, nenopietni biji domāts…

Problēma tajā, ka mašīnas pa savam ir drošas, totāls ir ja tu izildo vai ielido frontāli, tomēr pie mašīnas, cilvēks ir apzinīgāks, jo faktiski sēžoties pie tās, tu paraksties zem krimināllikuma. Un autovadītāji parasti nebraukā pa ietvēm. Vismaz vairums gadījumos ;D
Skūteram atbildības nav ka tādas. Viņš var notriekt cilvēku un sliktākais, kas būs, administratīvais… Jā viņus tagad pielīdzināja velosipēdies vai tml, un ka no 14g.v ja vēlies sēsties lūdzu velo tiesības. Kas ir super.
Probleāma jau tajā, ka ja viņi ja ne sevi apdraud, tad apkārt esošos uz pastāvīgā pamata. Cilvēkiem jau ir paniskas bailes. Es braucot no cilvēka turot maksimālu distanci, 1,5-2m, cilvēks vnk nekustās, iet vēl tālāk malā… un tie nav tikai daži gadījumi. Tā ir bieža reakcija ko sastopu. Un tas nav normāli…

Varētu vispār skūterus, kas attīsta vairāk par 20km/h, izmantot tikai no 18. Ja, kaut kas notiek, lai nes pilnu atbildību.

Prtoms, var novelt vainu uz infrastruktūru utt, bet domāšani ar jābūt, nu paņem uz izbrauc uz braucamo daļu, nevis spiedies uz tā traturāra nabaga gājējam klāt.

ĪRES skūterus principā vajadzētu tikai no 18, IMO. Sīkie paņem hz kādā veidā, un tad lauž, jo nav tak savējais.

Bet infrastruktūru obligāti vajag apgreidot. Gan tādēļ, ka tauta stulba, gan tādēļ, lai vienkārši samazinātos riski un ar tiem saistītie izdevumi un problēmas (galvenokārt veselības).

Skūteri nav paredzēti ceļiem. Tikai tur kur mašīnas brauc pa retam. Lielā problēma ir parādīt virziena rādītajus, jo atšķirībā no velosipēdiem, ar skūteri ar vienu roku nepabrauksi. Papildus tam, ar skūteri braucot pa ceļu ir tāda pati sajūta, kā gājējam kuram pa trotuāru garām pabrauc skūteris :smiley:

1 Like

Tehniski ir skūteri, kuriem ir pagrieziena rādītājs. Tā varētu būt Bolt skūteru jaunākā fīča, tas noteikti būtu labs indikators pārējiem, uz ko virzīties. Tikai vot kā piedabūt skūteristus to izmantot, ja pat autovadītāji nereti to nemāk…

Jau ir. Pamazām parādās 3. paaudzes Bolt skūteri kuriem ir pagrieziena rādītāji.

Esi iemēģinājis? Man vēl nav trāpījies ne reizi neviens jaunais, un redzējis esmu tikai kādas pāris reizes, kad man pabrauc garām.

Jā, te Iļģuciemā tie ir salīdzinoši bieži pieejami. Tie ir stabilāki par esošajiem skūteriem un tiem pat ir amortizācija. Vienīgi skaļi kaut kāda iemesla dēļ.

A tam varētu būt elementārs skaidrojums - lai kājāmgājēji dzird, ka tu tuvojies:

Es neredzu nevienu pašu iemeslu kāpēc nevarētu. Protams, jā, ar roku parādīt pagriezienu ir grūti. Bet idejiski, ja tu brauc taisnā virzienā, ilgstoši, var mierīgi braukt pa ceļu, un ja tu griezies kaut kur pa labi, nu tad vnk apskatoties vai viss droši nu uztaisi to pagriezienu smuki gar tratuāru. Cita lieta, ja tu pa kreisi, tad jā…
Bet principā var.

Ja baidies braukt pa braucamo, tad lūgums braukt pa ietvi un nebraukt virsū cilvēkiem, nebaidīt viņus un savu zvaniņu kuru tu negaidīti esi atklājis un uzskatot, ka to piezvanot tev paveras ceļš kā Moisejam, var iebāzt dziļāk tā kaut kur. Būs iespēja palaidīšu. Es ar negrasos tēlot Zirnekļacilvēku un rāpties uz sienas augšā vai lekt ārā uz braucamo daļu.

Es zinu, ka izkausās, tas tā, ka man piedeg viena vieta, bet tā ir mazliet :sweat_smile: nu besī daudzi skūteristi. Un labi ja viņī tur brauc kaut kā agresīvi, bet nē, mēs esam talantīgi triku meistari, davaj taisam fintus ar šiem. ;D Bet jā vēl šie muļķī vēl pie Ryde tiek - tuvakais stabs ir viņu labākais draugs ;D

1 Like

Nekad neesmu, un nekad neesmu to redzējis.

Par zvaniņu un vietu uz ietves runājot - tas pats stāsts ar velosipēdistiem.

2 Likes