Politiskās memes

Par bruņošanos runājot, tieši šodien skatos šo playlistu par jaunākajiem ieročiem Eiropā:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLutIUSbw17046FSJQ2VX3lxQOBAaOn0oI

Summary about politics…

2 Likes

Tieši ASV mēģinājumi panākt Zelenska aizvietošanu un Ukrainas padošanos novedīs pie WW3, jo krievi turpinās iet uz priekšu. Bez kara viņiem ekonomika sabrūk, atdot Ukrainu par brīvu nav kara beigas, tas ir iedrošinājums turpināt uz Moldovu, Gruziju un beigās pie mums.

3 Likes

Tavu pozīciju es labi atceros. Mēs visi mirsim/mūs visus paverdzinās, WW3, Russia’s world domination u.tml.

Es šo pašu emocionālo penteri no dzimšanas dzirdu un laikam tāpēc tā man ir kļuvusi pilnīgi vienaldzīga. Ir vismaz kaut kādi reāli argumenti, kas pamatotu Tavu ticību paša uzskatiem un pieņēmumiem?

Viņiem - krieviem? Šim es nedz piekrītu, nedz nepiekrītu, tāpēc gribētu dzirdzēt Tavu viedokli - kāpēc. Neesmu pārāk iedziļinājies, bet teikšu atklāti - neesmu starā par ekonomikas sabrukšanas runām/teorijām jau no brīža, kad “eksperti” - finansisti un ekonomisti - jau paša kara sākumā sāka apgalvot, ka Krievijas ekonomika sabruks pēc pāris mēnešiem un viss beigsies.

1 Like

Tavu pozīciju arī zinu, un man 0 interese turpināt šeit ko diskutēt. Nevajadzēja pat neko rakstīt, bet krīt uz nerviem MAGA runas punkti, kas aizdomīgi sakrīt ar krievu propagandu.

Pēc gada vai diviem redzēsim, kā prezidents, kas bojā attiecības ar visiem sabiedrotajiem un draudzējās ar dikatoriem, būs panācis pasaules mieru. Varbūt pārdalot pasauli pēc saviem ieskatiem ar draugiem autokrātiem. Mūsu diskusija neko no tā neiespaidos.

4 Likes

Tie nav MAGAs runas punkti, tie ir neitrāli runas punkti. Neesmu nedz Krievijas pusē, nedz ASV pusē, nedz “Krievija visus iekaros” cilvēku pusē. Tas arī viss.

Nu, vismaz kaut kāds progress. Tagad tiek dots gads un pat divi.

1 Like

Ja gribētu mieru, tad nebūtu lielas valstis atņēmuši mazajām kodolieročus. Jo tas visus padarītu pietiekami biedējošus. Diemžēl lielie nekad neuzticēsies mazajiem tāpat kā pret citu lielo nāciju.

3 Likes

Ja jāizvēlās starp galējībām - jā/nē, tad jā - Tev ir taisnība. Kodolieroči noteikti padarītu mazās valstis par biedējošām. Un tādējādi liktu lielajām vairāk piedomāt pie tā, vai tās aiztikt. Problēma ir tajā, ka kodolieroči mazo valstiņu rokās ir vienkārši nereāls risks.

1 Like

Es iedomājos Latvijas atombumbu kā kaut ko rail baltica līdzīgu :joy:
Bet vispār reālistiski, raudi vai neraudi tāpat mūs kaut kas lielāks savāks pēc tiem 10-20 gadiem. Ar to ataudzi kāda ir mēs vnk nevaram eksistēt kā funkcionāla valsts. Un zviedri tie nebūs, ņemot vērā to kā viņi izpārdod savas jaunaudzes.

1 Like

Šitā jau ir problēma Eiropā kopumā, ne tikai pie mums. Skatoties uz lielo bildi protams ka valstis nāk un iet, un kāpēc lai mēs te būtu kaut kāds izņēmums. Cerība vismaz ka asimilācijā paliksim kā kaut kāds ento reģions ar savu dancošanu, dziedāšanu un Dzintaru

2 Likes

Jā bet viņiem jau no sākuma ir bijis daudz cilvēku, tāpēc ir diezgan liels buferis un tas tukšums uzreiz tā neiebliezīs pa ikdienas dzīvi. Līdzīgi kā Japāna vēl vilks dzīvību diezgan ilgi. Plus ja paskatās, vairāk kā puse Eiropas vēl turās +/- pie nullēm, atšķirībā no mums.
Mums jau tagad diezgan smagi jūtās, kad sāks aiziet pensijā vairāk 60-70tajos gados dzimušie, būs baigais krahs. Kāds vispār ir redzējis reģionālā autobusa šoferi vai tālbraucēju kas ir jaunāks par 50?

1 Like

Imigrācija jau ar eksistē ar kuru aiztaisīt caurumus. Mums tā šķiet ir krietni neierastāka padarīšana nekā populārākās vietās pasaulē. :D Liekas gan reti kur tā politiski ir viennozīmīgi populāra, pat ja ekonomiski laba.

Ja vispār varēs aiziet pensijā. Diži neesmu pētījis, bet ja es pareizi saprotu kā strādā mūsu sistēma, vairāk ož pēc strādāšanas līdz kapam.

Japāna man liekas jau ar atgriež vecus cilvēkus savā darba spēkā ar mazākām darba maiņām, vieglākiem darbiem.

2 Likes

Nu imigrācija ir tas ship of Theseus variants, kur lāpi caurumu pēc cauruma kamēr vienā brīdī attopies ka valsts vairs galīgi nav tā pati kas bija. Bet nu mūsu gadiījuma nav jau arī īsti tā, ka tie migranti baigi rautos te palikt uz dzīvošanu.

Jep, tā izskatās. Veiksmīgāk tiem kam kāds hektārs meža, vismaz garantēts kāds grasis būs brīdim kad vairs nemaz nevarēs pakustēties. Nu tas protams ja Eiropa līdz tam laikam neaizliegs mežu cirst pavisam.
Bet vispār, pensijas vecumu ceļ un ceļ bet ko darīs kad darba vecuma beigas sāks saplūst ar demences robežu? Jo citiem galva strādā labi un līdz galam, a citi jau pēc 70 sāk aizbraukt dziļi auzās.

Tur tipa esot tā, ka sistēma ir pārslogota, pensijas nav pārāk lielas un paiet laiks kamēr tu vispār tiec pie viņas, tāpēc pa to gaidīšanas laiku viņi daudzus večukus iesēdina vieglākos valsts apmaksātos darbos, kamēr viņi vispār sagaida pensiju, un liela daļa lai izdzīvotu turpina strādāt arī kad viņu saņem. Tāpēc tur var redzēt tādus galīgi sagrabējušus policistus, kuri vienkārši sēž un pilda novērošanas kameras funkciju…ko mūsu balkona tantuki daudzstāvenēs dara par baltu velti :sweat_smile:

2 Likes

Protams, tas nav risinājums bez blaknēm, taču gan jau paceļ iespēju dabūt kaut ko atpakaļ no pa dzīvi izdarītajām sociālajām iemaksām. :D

1 Like

Tautas identitātes zušanu saukt par blakni… ehhh.

Variants B, Jurčik, sāc steidzami ražot atvasītes. :grin: Ja pat neizglābsi savu identitāti, varbūt izspīdēs kāds kas tevi būs gatavs uzturēt vecumdienās.

4 Likes

Meanwhile in USA …

1 Like

Būtu ar ko, uzražotu ciematu :smiley:

P.S. Tiem, kas nezin (i.e. basically visi) - this is a very bad idea, jo daudz radinieku vienā vietā = high chance of incest with all its problems.

1 Like

Kā .lv kompensējami medikamenti maksā ar kompensāciju 4XXX % vairāk nekā visur apkārt, bez kompensācijas.

1 Like

1 Like