Var jautājumu - kāpēc? Tikai lūdzu bez “because they are Hitlers!”.
Kas tika darīts un teikts, lai viņu pazemotu? Vai arī tavuprāt “parādīt, ka neeksistē tikai Zelenska izvēlētais ceļš = pazemošana”?
Cik ilgi jau notiek bezjēdzīgā virves vilkšana - deal, no deal, deal, no deal, deal no deal? Beidzot lielie vīri satikās, lai pieliktu punktu tam un pateiktu - deal. Bet nē, atkal nekā.
Es vispār nevaru saprast kā Zelenskim par ģeniālām idejām varēja likties:
- mēģināt draudēt/fearmonger-ot - viņam pretī sēž ASV, a fucking superpower. Es saprotu, gandrīz katra veča runa ir “ja ne mēs, Krievija iekaros pasauli un mēs visi mirsim”, un viņš ir pieradis, ka tā strādā, bet ffs, read the room dude, šis te jājamzirdziņš strādā uz mazākām valstīm, vai valstīm, kuros ir pa pilno “krievi nāk!!!” politiķu, savukārt mēģinat to teikt ASV - seriously?;
- mēģināt pieminēt iepriekšējo varu - corpse-prezidents Baidens un Kamala ir skabargas Trampa pēcpusē, un Zelenskis ir tiem izdabājis visos iespējamos veidos - atbalstījis un runājis sūdus par Trampu… un viņš piemin šos cilvēkus sēžot pretī emocionālajam Trampam? Iedomājies mēģināt vest diplomatisku sarunu ar mērķi panākt savstarpējo vienošanos un piepeši pateikt “guys, guys, I want to remind you that I’m a piece of shit” - like……whyyyyy? Ja no iepriekšējās administrācijas tiešām bija solījums valsts vārdā - tad tas ir rakstveidā, ar termiņu un nosacījumiem - parādi to un viss;
- mēģināt izprašņāt bonusus, kamēr iet reāls karš - tas ir vienkārši … ehhh…
Miers un inflācijas ierobežošana/cenu samazināšana ir praktiski vienīgie lielie solījumi, kurus Trampam vēl jāizpilda. Un gan šos, gan citus viņš izpilda/mēģina izpildīt vienkārši nereālā ātrumā. Visai pašsaprotami, ka milzīgs solis uz miera panākšanu “will make a great television”.
Nu parasti šitādas sarunas nefilmē, tas notiek aiz aizvērtām aizvērtām. A vot dončiks, gribēja filmēt. Tātad kaut kāds nodoms tur bija. Un like, parādīt ka ir cits skatu punkts var pieklājīgi un zolīdi, nevis kā doņčiks un tas otrs pipars ķērcot kā divas getliņu kaijas. Vai tad diplomātija kā princips nebalstās uz “sēdi, smaidi, un māj ar galvu kaut vai gribi otru nožmiegt”.
Tas, ka filmē, nav slikti. Ieraugām, kā tās lietas notiek neglītajā realitātē, nevis smuki konfektes fanķikā ietītas.
Tā nav realitāte, tā ir fantāzija.
Šitas labs
Psc cringe jautājums, čalim prioritātes dirsā.
Nē, nu Tramps čist ir putina rokas lelle. Izlēma, ka Ukrainai ASV militāro atbalstu vairs nevajag…
Diži mani tas nepārsteidz, bet vilšanās tāpat
Kad politika ir bizness tad vari aizmirst visu ko zini. Jo pasauli valda tikai viena lieta, un tā nav morāle.
Ūja ūja, kuros laikos politiku ir vadījusi morāle?
Tad kad politikai nedotu tik daudz varas. Fakts ir tāds politikai ir parāk specīga un cilveki vairs nevar neko izdarīt. Jadod spēku cilvēkiem atpakāl. Jabūt balansam.
Tev jāsaprot, ka ne visi fano par karu un trešā pasaules kara iespēju. Jo īpaši lielvaras. Un zinu, zinu, tas iet pret mūsu mazās valstiņas narrative, bet jāsadzīvo ar realitāti.
Bet hey, laikam jau Zelenskis tomēr mēģinās nodrošināt, ka tiek panākts pamiers un miers. So… a win?
Nu ja tas ir reāls miers, nevis “miers, ja jūs dancosiet pēc mūsu stabules” tas jau protams būtu ideāli. Bet man ļoti velk uz to, ka tas nebūs reāls miers, bet vien butaforija
Kur griba pamieram… visi vai bruņojas vai cenšas diplomatiski viens otru čakarēt. Arī lielās nacijas…
Bruņošanās, jo īpaši ar mūsdienu tehnoloģijām/iekārtām/mašīnām u.tml., ir viens no miera panākšanas līdzekļiem. Es uzskatu, ka Eiropai (kā savienībai, tikai efektīvākai nekā tagad) arī būtu jābruņojas. Un tā visai nopietni.
Reālistiski diplomātiskā čakarēša nekur nepazudīs.