Plānotais nolietojums - slikti vai labi?

Ayyy, es ar vinu skatos pirms miega

1 Like

Yes! Ļoti feins kanāls, esmu subscribots kādus pāris gadus.

1 Like

https://diylifetech.com/something-must-be-done-about-led-bulbs-93ae9df18926

1 Like

Kaut ko tādu man liekas praktiski visi arī paredzēja. Izmantojot vienkārši “common sense” bez jebkādām tehniskām zināšanām.

Tā ir prece. To kāds ražo. Uz tā kāds pelna. Radīt kaut ko “mūžīgu” no uzņēmēja/ražotāja puses, tīri ekonomiski ir neticami stulba iecere.

Cenu jau uzskrūvēja x10, lai kompensētu to, ka ilgāk tomēr kalpo… nu bet protams “paredzot” arī nepilnības, lai tirgus neizsīkstu un pieprasījums vienmēr būtu.

1 Like

Mūžīgu jau arī nevajag, vajag 5 gadu garantiju un lai 5+ gadus arī kalpo, par atbilstošu cenu. That’s not too much to ask IMO. Es gan nekad neesmu ievērojis, ka kāda LED spuldze solītu kkādus entos gadus kalpošanas, esmu redzējis tikai 100k stundas, bet nerēķināju, cik tas sanāk dienās/gados.

Ideālā gadījumā, protams, tās spuldzes nodotu kādai kompānijai, kura nodarbotos specifiski ar LED spuldžu remontu, kas vairumā gadījumu ir pavisam vienkārša vienas diodes pārlodēšana (šīm spuldzēm ir raksturīgi, ka diodes ir sērijā, un ja viena izdeg, tad nekas vairs nespīd, kas, protams, ir aptaurēti, jo iekšā ir vismaz 8 diodes un, visticamāk, visa pārējā elektronika joprojām ir derīga, bet cilvēks vienkāršais vnk ņems un izmetīs, jo par tādām lietām ir pārāk grūti padomāt).

1 Like

Atceros, ka Dubajas spuldzes ir stilīgas, ja tādu vēl varētu dabūt rokās.