Noliktavas un grāmatvedības sistēmu integrācija ar interneta veikalu

Es zinu, ka ļoti dīvains jautājums, īpaši forumā, kas ir saistīts ar anime tēmu, bet varbūt kāds zina… xD
Es pašlaik taisu interneta veikalu draugiem, un mani lūdza integrēt portālu ar “Noliktavas un grāmatvedības sistēmu” (pašlaik viņiem ir EXCEL fails ar preču uzskaiti, kuru nodod grāmatvežiem)
Varbūt kāds zinošs var ieteikt vai norādīt vienkāršus risinājumus mazajam biznesam, kuri viegli pielāgojami Latvijas finanšu un nodokļu sistēmai?
Es esmu iepazinies ar ārvalstu sistēmām, piemēram, ERP5 un Odoo, bet neesmu pārliecināts, vai tās var pielāgot LV “grāmatvedībai”
Varbūt starp jums ir cilvēki ar pieredzi, pietiek ar to, lai nosauktu strādājošu sistēmu, es tālāk pats tikšu galā

Eh, es pats vairāk esmu strādājas veikalu/noliktavas pusē nevis grāmatvedības sistēmas pusē. Konkrēti neatceros nevienu nosaukumu. Nezinu precīzi kādas ir prasības no valsts, likumdošana utt.

Arī tā lāgā nav skaidrs kādu problēmu tu mēģini atrisināt. Konvertēt EXCEL noliktavu uz kādu ERP risinājumu? :D

Tie grāmatveži ir ārpakalpojums vai nē? Ja nav plāna mainīt to kā tiek darītas lietas, tev pēc idejas pietiktu ar iespēju eksportēt no noliktavas sistēmas .csv failu, kuru pēc tam varētu sūtīt grāmatvežiem. Vienkārši izveidot to .csv tādā pašā formātā kā šobrīd tiek veidots EXCEL.

Ja grāmatveži ir daļa kompānijas, ej un prasi ko šie izmanto. Apsveicu, tā būs sistēma kura tev jāintegrē visā pārējā sistēmā. xD

Odoo ir visa tā aplikācijas strādā pēc viena šablona. Kolīdz tu tam esi piešāvies, viss iet raiti. Lai arī kuru sistēmu tu izvēlēties, ja tu vēlies “lēti” un “vienkārši” uzņēmumam būs jāpielāgojas pie tā kā strādā sistēma pēc noklusējuma. Jo mazāk modifikācijas veiksi, jo lētāk un vienkāršāk būs.

Ja tu esi gatavs to sakleksēt kopā, mierīgi. Taču es tev tā uz sitienu nevaru pateikt cik daudz kas tev būtu pašam jāsaraksta. Noteikti gan to visu varētu izdarīt pilnīgi bez maksas, neskaitot laiku. Tas ir Odoo pluss.

Es savulaik vairākus gadus esmu izstrādājis Odoo moduļus. Odoo pamatideja ir tajā, ka tā ir visaptveroša ERP sistēma interneta veikals, noliktavas sistēma, ražosānas uzraudzība, grāmatvedības sistēma, point of sale terminālis utt. vienuviet. No priekšrocībām Odoo lielā mērā ir open source projekts un tu vari dabūt daudz funkcionalitātes pilnīgi bez maksas, ja esi gatavs pats hostēt. Varbūt pat atradīsies kaut kas tieši priekš Latvijas: GitHub - odoo-latvia/l10n_lv_addons Es vismaz vienu repositoriju uz ātru roku atradu. Kaut kas arī varētu būt iekšā pašā Odoo.

1 Like

ir tāda programma Horizon, tie man liekas vispopulārākiem grāmatvežiem

Tu man atsauci atmiņā, ka arī bija programma Jumis. :D

1 Like

aaaakd jā!! ar par tādu biju aizmirsusi :joy::clap:

Var paskatīties Axapta (Microsoft Dynamics), nezinu vai piemērots mazajiem biznesiem.

Ja nemaldos uzńēmums Aston Baltic ir vieni no tiem, kas ņemas ar šo.

Ja nemaldos diezgan daudz kur joprojām izmantota.

Manā pieredzē Microsoft produkcija maksā nieri un darbā visbiežāk pašas no sevis sataisa sudoku Microsoft sistēmas. :D

5 Likes

Varu piekrist. Bet cik dzirdēts, kait kādā mėrā šī programma pat kļuvusi labāka. Jautājums kādos aspektos.

Man atkal galvā Zalktis ir.

Atminējos arī, ka Visma, tā nereti uz ausi kritusi.

Esmu redzējis to bieži starp darba sludinājumiem. Varbūt pat saticis kādu kas tur strādā, nez.

Kopumā pārnest un strukturēt iekšējo loģiku, šobrīd tur ir kaut kas starp preču uzskaiti piezīmju grāmatiņā un Excel

Nē, grāmatvedis ir iekšējais darbinieks, un tieši tas bija viņa pieprasījums, izveidot:

“Kā iepriekšējā darbā”

Korporatīvo vidi, kurā viņam būtu ērti aprēķināt nodokļus, peļņu un tā tālāk pēc saraksta

Kopumā, paldies par atbildēm, šodien ar komandu apskatījām variantus, atradām vairākus interesējošus, ar kuriem bija pieredze grāmatvedim, tālāk jau ķersimies pie izstrādes

1 Like

Esmu dzirdējis par Horizon, tik nezinu vai tas nav tikai grāmatvedībai un nav tur noliktavas sistēmas.

Cik zinu, daudz latvijas biznesu izmanto šo.

Es strādāju ar Directo. No support viedokļa var pateikt, ka ar e-pastiem ir ok, bet piezvanot tur vispār var ātri visu atrisināt. :grin: