Nedienas ar Excel

Reizi jāpiespiežas un jāsāk rakstīt bioloģiskie papīri ;_;7
Kā katru gadu mums ir :sparkles:mistiskā formula :sparkles: kas nekad nestrādā. Tur ir tikai jāsareizina 2 ailes viena ar otru. Kopš sāku ņemt elektronisko veidlapu tur vienmēr ir šis iferrors kurs nekad neizdirš ārā skaitli. Katru gadu es viņu nodzēšu un ierakstu vietā savu formulu.

Kapec viņš tur ir? Kā viņam domāts strādāt? Kā veci tantuki kas nemāk mainīt formulas šito aizpilda?
I am not galaxy brained enough for this shit

3 Likes

tas iferror tur nav kā fail safe kas obligāti viņiem ir tur jāliek?

kaut gan tie ir divi apaļi skaitļi, kurus lai noformatētu ne kā skaitļus ir ļoti jācenšas

Nav pliks failsafe, viņam pēc visas idejas vajadzētu tās ailes sareizināt, jo blakus 210 dienu ailē viņu ieliktā formula strādā :thinking:
Es tik nesaprotu vai viņi kļūdaini uzrakstījuši un viņš velkās līdzi 5 gadus, vai kā?

The top reason why the #NAME? error appears in the formula is because there’s a typo in the formula name.

3 Likes

Njā, tādas aizdomas man bija ka nav pabeigts rakstīt. Laikam mēs visi izlabojam manuāli un viņi turpina to pašu kļūdaino blanku sūtīt gadu no gada :pensive:

2 Likes

Hmmm.

Man pa ekseļiem ir paticis burties cauri pa reizēm. Bet aplūkojot bildi, arī nevaru saprast, kas vainas. Varbūt kāds paša ekseļa gļuks. Vai tas 6 ir vienā “merged cell”, kur ir apvienojums?

Intereses pēc pamēģini ielikt slēgšanas zīmi $ arī aiz 6.

nea, merged šūnas šajā gadījumā nav pie vaina
pamēģināju atdarināt situāciju un viss strada

F kolona ir basic reizināšana, G ir iferror

un ja nomaina D vai E kolonas ciparus uz ne-cipariem, attiecīgi smuki stāv - baka

2 Likes

Mēģināju, nekas nemainījās

Wtf :joy: Moš mans open office bija pie vainas. Bet es sen atpakaļ vēru ekselī un nestrādāja

2 Likes

hmm…varbūt ekseļa versijas atšķiras, un tā funkcija vienkarši nestrādā uz tavas versijas

aaa mosk tur ir nevis " bet 2 ’ simboli izmantoti tajā f-cijā
never mind, tādu formulu vispār neļauj izveidot

1 Like

Ir dzirdēts ka OPen Office var nesakrist ar Excel, bet tas bija tik sen un pat tad specifiskas formulas.
Lai gan no matemātiskās idejas tam nebūtu jāmainās. Pieņemu ka…

Varētu būt tāds prikols visnotaļ, tas ir kā komata vietā punkts vai otrādi jāliek atkarībà no datora iestatījumiem, kas negarantē to arī :joy:

2 Likes

bet tur jau nav nedz punks nedz komats, bet semikols. Un nekur nav daļskaitlis kas varētu visu sajāt

Es jau gribēju skriet pārbaudīt, bet jā, tur tak ir semikols :sweat_smile: Jo open office ir ar šito problēmas, piemēram, bankas izrakstu csv failos vienmēr komats aizstāts ar punktu.
Vispār, novilkšu libre office, apskatīšos kas tur notiek :thinking:

Bet tas atšķirās no tā, kā uzstādīta formula. Parasti ir semikols, lai atdalītu no formulu daļām. Var būt arī komats - jāskatās, ko met ārā pati formulas augšpusē.

Libre Office - tur jāsaka, ka kaut kādas funkcijas pilda, bet bija savas problēmas :sweat_smile: Dažreiz konvertē slikti no ekseļa failiem. Bet varbūt ir uztaisīts kāds updeits

Līdz šim nav bijušas problēmas, vismaz atklātas, atskaitot, ka maldījos pa navigāciju XD

JOPCIK UZ LIBRE OFFICE VISS STRĀDĀ :joy:
Bet nomainīts uz komatu no semikola
image
Vai varbūt tikai uz excel tai funkcijai ir paredzēts semikols un open office automātiski neizlabo bet libre office izlabo :thinking:
Bļā, 5 gadi es viņu mainīju

Batman Facepalm GIF by WE tv

7 Likes

Visticamākais

Skolas laikos vēl zinātu, tagad diez vai :sweat_smile:
Nebija tā, ka tas $ ņēma visu aili vai rindu?

Dolārzīme iesaldē konkrēto šunu formulā, lai kad tu velc visu pārējo, piemēram, reizinātu tikai ar to vienu.

2 Likes

Tas ir uzstādījums, ko ir iespējams kaut kur ekselī nomainīt, ka funkciju parametru atdalītājs ir komats semikola vietā.
Standartā jābūt semikolam; ja tev ir nomainīts, tad protams, ka visas standarta multi-parametru formulas saplīsīs.

https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/how-do-i-set-the-argument-separator-for-excel/7f749175-5f79-4fe2-b960-8a923f02f9a2