Vakar darba datoram restarts, uznāca pilnīgs brainfog un vienai programmai vairs nekādi paroli neatceros, jo bija pagājuši pāris mēneši kopā iepriekšējā updeita, un šitā kuru neiekļāvu jaunajos pierakstos, kad darba telefons aizgāja kaput jo likās “Aij tā viegla, atcerēšos”. Kā tad, “atcerēšos”, nācās rakstīt palīgā saucienu Tech support
Man darbā ir vairāk par desmit parolēm. Bez paroļu menedžera neizdzīvosi.
Ceru tas nav word fails…
Man kantorī lieto KeePass. Tā nu tur pat mākonis nav iesaistīts. Saskaitīju, man šobrīd ir 24 darba paroles. :D Tas neskaitot 2 paroles lai tiktu iekšā savā datorā un 1 paroli, lai tiktu iekšā paroļu menedžerī.
WTF? Tev tur BIOS parole uzlikta, vai?
Jopcik, man ir kkur 9 tikai( liela daļa lietvedības sistēmu ir vienā bundulī, ja esi ielogojies vari mierīgi visu izmantot). Ar 24 es nojūgtos
Lietvedības bunduļa parole ir identiska ar datora paroli, un abas reizi divos mēņešos jāmaina. UN microsoft programmām - onedrive, teams, outlook, ir “foršais” prikols ka ir divfaktoru ID. Onedrive gadījumā tas ir konkrēts suņanagla, jo tev katru reizi prasīs tos kodus rakstīt, pat ja ej no darba datora, un pirms 5min jau biji onedraivā iekšā.
Anyways…mans paroļu menedžeris ir sticky note fails, kur;s vislaiku stāv atvērts
Pirmā ir Bitlocker parole, otrā Windows konta parole.
To autentifikāciju es zinu, visu dienu rakstu kodus. :D Vienreizēja autentifikācija tas vēl ir pa vieglo, man te brīžiem prasa divreiz iziet otrā faktora autentifikāciju - divas reizes pēc kārtas jāvada kods. Liekas pirmā reize ir lai es tiktu savā kontā un otrā, lai es tiktu klāt klienta infrastruktūras datiem.
Bet ja nopietni, vismaz pamēģini šo:
https://secure-notepad.en.softonic.com/
Tur gan jau jāraksta ziņa IT daļai un jāprasa, ko viņi drīkst lietot. Pa labam tev tā pat nebūs tiesību uzstādīt aplikācijas no malas.
@H_Hercogs, tu vari pameklēt vai tev uz datora ir aplikācija “Company Portal” un tur nav pieejams kāds paroļu menedžeris.
Da jebko, tikai ne fucking plain text failu.
Nu es varu riktīgi old school metodes kādas kolēģes izmanto - visu uz actual piezīmju lapiņas salikt, un uz datora pielīmēt XD
tikai tad glīti jāuzraksta, jo pierakstīt paroli, ko pats nevari izlasīt būtu biki bezjēdzīgi
Mums vsp nav tiesību neko pašiem ieinstalēt. Jāraksta tad tech support, kuri pieslēgsies datoram un to izdarīs, un arī ja viņi uzskatīs ka to programmu tiešām tev vajag
Tavs uzņēmums par SSO nav dzirdējis?
SSO ? Single session only? Neesmu baigi droš, kad viena atslēga 24 durvīm, drošāka pa 24 atslegām 24 durvīm😁
Single Sign-On
Tur tā lieta ja tu domā SSO padara drošāku sorry no, veidojot paroles jabūt sistemai kas ir creativa… nezinu sac katrai sistēmas paroli pa zveriņu nosaukt un tad izdomā kādu ipašibu vai krāsu vai krasas kodu idk just be creative…
Tu vari ieteikt visu ko, bet atbilde ir tavā skrīnā:
Quality of life and ease of use will always trump security. Typing a different password everywhere is a PITA, that’s why password managers exist.
If you have easy way but its go against principle or hard way. Most of hard choices are right ones. Tur tā lieta problemas bus jaunas, ja neredzam tās paši sevī.
kinda piekrītu. Tā ko es šorīt aizmirsu ir random ģenerēta, bet tikai 9 simboli. Savējo, kuras variācijas es izmantoju visur es varētu noskaitīt nakts vidū, lai gan tā ir 20 simbolus gara, tāpēc ka tur ir kkada jēga zem tā visa. Tās visas variācijas gan pierakstu, jo vis laiku aizmirstu kura parole ir kur. Vai šiten bija “bāzesparole8008135” vai “bāzesparole :-)”
Izstrādes vidē ir, produkcijā nav. Tā kā es tagad esmu iekūlies monitoringa komandā, manām ķepiņām ir piekļuve kaudzei produkcijas serveru. Produkcijas paroles piedevām katru mēnesi ir jāmaina.
Lai tiktu līdz kaut kam puslīdz svarīgam, tev vajadzētu nolaipīt manu datoru, vismaz 3 paroles, manu telefonu un vienu pirkstu. xD