Ja jau apsolīju, tad jau jāizpilda.
Devanation
Grupas info
Ja jau sāku, tad šī ir metalcore grupa. Tas ir smagā metāla sub-žanrs, kurā izpaužas tīrā dziedāšana ar screamo bļaušanu. Grupa radusies kā dziedātāja vēlme radīt kaut ko jaunu, jo iepriekšējā grupā Defiler bija savas radošās nesaskaņas. Defileram jau daži ep, viens albums un daži mini-projekt dziesmas veidojumi. Ir kaut kas labs. Es maz stāstu par Devanation, jo pati grupa ir ļoti jauna.
Manā uztverē labākās Defiler dziesmas:
Walk in the glow
un Metamora
Personīgās domas un viedoklis par šādu grupu un mūzikas stilu
Pašam personīgi, man metalcore liekas ļoti “hit or miss” žanrs. Viņā ir dziesmas, kuras pa tiešām ir labas, bet tad ir pārējie 90% dziesmu, kurās ir diezgan liels “why you do this?” elements. Šādā mūzikā ļoti miksē djentu ar bungām. Respektīvi šāda mūzika ir apspiesti ātra, ģitāristi ļoti bieži nobliež kaut kādu smagu rāvienu un tad aprauj stīgas, noklusina tās ar roku. To ir ļoti jāmāk vai tā arī ir gaumes lieta. Ģitāras nav no vissmagākajām, tāpēc es arī veidoju tieši par šo žanru, jo metalcore ir mainstreem metāls. Pat tādi, kas klausās visu vai tikai pop utt var arī dažreiz paklausīties metalcore, jo tur arī parasti dzied par mainstrēm tēmām - skaļā depresija, narkotikas, dzīve ir slikta un mazliet pankiskais “valdība neko nezin” teksts. Vēlāk iemetīšu arī dažās populārākās metalcore grupas.
Bet kāpēc tad man tas nepatīk?
Depresīvām tēmām nav ne vainas un metālā tīra dziedāšana ir okej… tikai jāprot samērīgi lietas izmantot. Daudzas grupas skan ļoti nenoslīpēti vai slinki, jo tiek izmantota viena un tā pati dziesmas recepte. - Viena ritma ievads, mazs ritma paaugstinājums uz build upu, sākas dziedāšana vai bļaušana (screamo vai grwoli - screamo jāport, growliem nav ne vainas, par metāla dziedāšanas/bļaušanas veidiem citreiz vairāk pastāstīšu, citādi šis raksts nekad nebeigsies, ja pārcelšos no tēmas uz tēmu.), tad aiziet melodisms un piedziedājums, pēc piedziedājuma samazinās temps, beatdowns (spēlē lēnu ritmu un bļauj zemāk un nopietnāki teksti), melodisms ritms paaugstinās, varbūt vēl teksti un tad atkal piedziedājums, beigās atklal zems ritms un outro. Viss. Tā visu laiku. Pa vidu dziedi depresīvu stuff un viss. Man īsti nepatīk, bet ir dažas grupas, kas to dara.
Vēl kas ir mazliet kodīgi - es jau runāju par ģitāru. fons un raustīts djents vai kordi, dažreiz šur tur ir solo, bet tas ir ļooooti neizteikti. Vokālists ir sava ego augstumos, parasti tas ir kāds smexy čalis, kas izrādās, jo metalcore ir liels uzsvars tieši uz čaļa balsi un dziedāšanu. Parasti visos ierakstos vokālais ir uzskaņots augtāk, tad ģitāra ar bungām gandrīz vienā skaļumā un visu izlīdzina beigās bass. Bet tīri no melodisma puses, kas man cepī visvairāk ir tas, ka bungas praktiski tinās uz apli. Ja neesi kaut kāds Baroniņš vai Ben Harclerode - nu profiņš pie bungām, tu vari kādu laiciņu patrenēties un viss. Metalcore bungas ir minimalizētas, tās fona ir ritmam. Nav kā doom metal, kad tās ir smagas, bet ir diezgan minimalizētas. Bass fona visu labi izlīdzina. Bassam nav ne vainas.
Protams šis viss ir diezgan haotisks paskaidrojums, bet maybe kādam palīdz un kāds pat lasa. :D Lai vai kā, tas ir iemels, kāpēc man šis mūzikas subžanrs ne tik ļoti iet pie sirds. Otra lieta ir fani.
Visas hardcore rebel meitenes klausās metalcore. Kad es aizeju uz koncertu viņas tikai bikli pa malām stāv, vai arī pašā priekšā kā kemperi nosēž visu koncertu. Tas jau nav slikti, bet tur nomest savu somu un 2 h šova laikā tukši stāvēt un mazliet pakratīt galvu…nu labāk palaid mani, lai es varu kārtīgi parādīt čalim, ka man patīk viņa hardcore ģitāra or smth… Tās ir lietas, ko tu vienkāši nedari. Vai arī viņas fočē un filmē visu konci. It kā tu to baigi kādreiz vēl skatīsies. Esmu cilvēks, kam patīk izbaudīt to momentu nevis filmēt. BET pats labākais ir kad sākas mosh pits.
Tā ir grūstīšanās savā starpā. Viņas ātri pamūk un mūs uzskata par trakajiem… eh those antention seekers lai nelamātos :( Tur viss ir diezgan draudzīgi, ja tu nokrīti, tad viss ap tevi apstājas un tu uzlido augšā, jo ir kādi 6 roku pāri, kas tevi uzlidina atpakaļ augšā. Arī ar elkoņiem neviens nedauza. Neraksītie mosh pita likumi.
Gala monologs
Šī pati grupa Devanation ir aplūkošanas vērta. Viņai ir vai nu dziesma ir ok vai nav, bet tas arī ir 50/50
Ja ir kādas neskaidrības vai jautājumi, ar prieku atbildēšu.
Re kur viņu pilnais albums - ja nav skaidrs, kas ir djent un tā ģitāru raustīšana un klusēšana, tas ir tas kas notiek sākot ar aptuveni pirmajām 25 sekundēm albumā.
Citas labas viņu solo dziesmas. (Labas pēc maniem uzskatiem)
Left alone
Doomspire
Metalcore lielie čiekuri un daži mazie čiekruēni
Mūsdienās vislabāk pazīstamā un arī, manuprāt, diezgan laba grupa ir Killswich engage
In due time
Always
Motionless in White - gotiskie metalcoristi
City lights
Wasp
Bring me the horizon - visiecienītākā grupa starp mazajām rebel meitenēm. Meh pēc manām domām
Sleepwalking
un viens mazais čiekurēns, kurš man patīk ir For the likes of you
Hopless
Bewildered
Tas laikam viss.
Ir arī citi core tipi - deathcore, grindcore u.c., bet tie ir mazliet labāki