Montessori vs klasiskā izglītība

es jau nerunāju par pusaudžiem, tie ir cita kategorija. tādi gadījumi ir sevišķi smagi ar dziļi iesakņojušām traumām, kur nereti, lai tādu kaut kā “uzvestu uz pareizā ceļa”, nepieciešama piiilnīgi cita metode un milzīga atbalsta komanda, spēcīgi psihiatri un mentori.

@H_Hercogs šito arī lūdzu pārcel

1 Like

Es bērnībā biju tāds haosa aģents, ka man nebija iemesla kāpēc es taisīju sūdus, vnk gribēju un darīju

“Nu kāpēc tu izlēji pienu siltumnīcā?”
“Gribējās”

“Kāpēc tu izrāvi istabas augu ārā no puķupoda?”
“Nezinu”

tā gan nav un tu pats to labi zini.

Intrusive thoughts at finest

3 Likes

Tur tā lieta ka bija gan. Vai tur ietekme to tām hiperaktīvajām multenēm, vai kas, bet es vnk biju destruktīvs gremlins

Un tad tas piepeši pārgāja, kā ar nazi nogriezts, kkur otrajā klasē.

also šie varbūt ir tāpēc, ka tu izzināji pasauli, kā viss strādā, un kā lietas notiek, tikai tev bija praktiskā metode.

Nu es redzu skolas kā simulāciju pieaugušo dzīvei. Tu clock in pabeidz daramo clock out. Sistēma vienkarši as long job all good. Nevajag teikt bernam kad sistēma rupēsies par tevi, jo tā nav. Plus tada macišana metode prasa 24h7 komunikācija ar bernu, kas fiziski nav iespējams.

1 Like

Es pats pa lielam ar tā uzskatu, vienīgi imo mājasdarbi bija fufelis. It īpaši, tagad kad esmu pieaugušais un pēc 5 vispār darba problēmas pārstāj eksistēt XD

parasti tiem, kuriem nestrādā normālās metodes ir sociopāti vai psihopāti, reāli pasaulē tas ir kaut kāds 1%, tā kā chances are, ka tev gadījies tāds - sure viens no 100. nezinu grūti tā analizēt kaut kādu izdomātu situāciju. ;D

1 Like

Manai māsīcai uz laptopa bija skrīnšots ar kkādu online testu uz psihopātiju, šitāds:

Viņas punkts bija top right nedaudz virs centra.
Tas, protams, nav vienīgais iemesls domāt, ka viņa ir psihopāte; viņas serious lack of empathy un attieksme pret dzīvniekiem arī spēlē būtisku lomu.

1 Like

njā tādiem itsevišķi vajag īpašu uzmanību un individuālu pieeju.

vispār interesants tests izskatās, atsūti linku vai uztaisi topiku par to - are we sociopaths, psychopaths or normal people ;D

1 Like

Nezinu vai tam kāda nozīme. Būt arpus normas ir slikti vai labi spriež tikai pats. Terminus varam jebkādus otram dot. Es neredzu tam jēgu, vismaz tadiem testiem.

1 Like

Sabiedrība arī spriež, un nereti vairāk nekā tu pats. Tādi testi ir primāri sevis izzināšanai, bet, protams, minimālā prasība ir, ka tu esi godīgs un atvērts, tai skaitā pats sev.

Nu sabiedrība in general dont give fuck about you. What the point? Tad noteikti sliecos uz to sociopath jo man šķiet galvenais ir tavas domas, nevis citu.

1 Like

Pa manam tradicionālā izglītība eksistē savā mākslīgajā burbulī. Tur ir elementi no dzīves, kaut vai tā pati sadarbošanās ar cilvēkiem, bet kopumā tu otreiz dzīvē tādā pašā vidē vairs neiemaldīsies. Atskaitot gadījumus, kad tu atkārtoti aizgāji mācīties. ;D

2 Likes

I mean…tu vari kļūt par skolotāju

2 Likes