Meklēju radošus cilvēkus, kas vēlas piedalīties anime projekta tapšanā Latvijā! Es esmu pirmā kursa studente “Audiovizuālā un mediju māksla”, un šobrīd taisos veidot anime pilotsēriju pirmā epizode būs ~7 minūtes gara.
Meklēju: māksliniekus, animatorus un balss aktierus.
Projekts ir radošs un bez samaksas, bet ta ir iespeja iegut pieredzi, sadarboties komanda un papildinat portfolio.
Pievienojies! Precīzu datumu un laiku saņemsi uz e-pastu.
čau! jāsaka, ka esi ieradusies ar ļoti ambiciozu projektu.
Pastāstīsi mums sīkāk, kā nonāci pie idejas, un cik daudz esi izplānojusi īstenošanas gaitu?
Ideja par anime man diezgan ir sen. Bet šogad tikai aizgāju mācīties uz RISEBA par kinorežisoru.
Pagaidām ir plāni savākt cilvēkus, kas ir ieinteresēti piedalīties anime izveidei. Uztaisīt pilotsēriju, pilotsēriju taisīt bez, budžeta. Kad izveidosim sēriju pirmo tad to publicēt YouTube un tur viss atkarīgs no skatītājiem, ka ies. Ja skatītājiem patīks un būs diezgan liels skaits skatītājumu tad var turpināt tālāk tāpat. Sākumā pelnīt no YouTube un citiem soc tīkliem. Vēl arī mēģināt pieprasīt finansējumu no VKKF. Vai arī ziedojumu vākt. Nu bet tas ir sākums un sākums parasti ir ļoti grūts.
šis atgādina zelta sērgu. ir visai ievērojama starpība kaisles projektam, akadēmiskam projektam un komerciālam projektam.
Tev jau ir sagatavots manuskripts un atsauču rāmji? Un kādu programmatūru ceri izmantot?
Realitāte šeit ir tāda, ka visi ir strādājioši cilvēki, un 2, labākajā gadījumā 3 ir zīmēšanas planšetes. Pat ja mēs kā kolektīvs savāktos: 7 minūtes ir neizmērojams apjoms darba. Vai esi apsvērusi dažādas pieejas optimizācijai?
es domāju tīri idejas pēc varētu sarunāt samesties ar pāris uzņēmīgākajiem un pamēģināt uzmest pāris kadrus garticphone animācijas sektorā, un paklausītes tavā vīzijā.
Baigais valis tiek medīts. Bet atbalstāmi un noteikti sveicami.
Kādā valodā ir doma veidot projektu?
Tai pat laikā ieteiktu aizdomāties par to, lai minimāli iesaistītu balsis - tehniski būtu vienkāršāk realizējams un mutes animācijai mazāk laika būtu jāvelta.
Pelnīt, ja nemaldos, kaut ko sakarīgu, vismaz kādreiz bija pie atzīmes 100k skatījumu.
Drīzāk minētās ziedojumu platformas vai VKKF. Nevelti daudzas kratīvās sejas aktīvi pārgājuši uz Patreon vai tml, jo izdzīvot savādāk ir grūti un krativitāte ir lielāka.
Protams ir projekti, kas izzauguši no YT.
Bet interse būtu paklausīties vairāk, par to, kas eksistē un pastāv uz papīra.
Neesmu profesionālis, bet ja kādai no šīm lomām iztrūkst papildspēki, droši var man uzmest ziņu
Pašai animācijai nevarēšu palīdzēt, jo pilnu kadru izveide ir pāri maniem zīmēšanas spēkiem.
Ja runa ir par peļņu, pēc fakta, tad visticamāk vai kāds finansējums, vai patreon tipa ziedojumi.
Lai gan esmu viens no tiem kas ir par peļņu no šādiem projektiem, jo ticu ka māksla ir produkts kur tikai gala rezultāts ir svarīgs, teikšu kā ir, ja neesam prodigy klases talants kas spēj radīt ko phenomenal, lai savāktu skatījumus, ziedojumus, finansējumus, utt. - būs švaki ar noplenīšanu, attiecīgi darbam ieguldītam.
No animācijas aspekta diemžēl palīdzēt nevarēšu, nav ne attiecīgo prasmju ne resursu bet ja vajadzēs kādu otrā plāna vai fona tēlu ierunāt gan varētu palīdzēt. Bet nu nekāda iepriekšēja pieredze ar šo arī nav bijusi
Vispār, ja nav noslēpums, kāds būs žanrs projektam?
kaut kas uz high octane studio trigger pusi, vai tieši kaut kas lēns un melanholisks, tā kā mushishi