Mazliet par jauno Jaguar dizainu

Jaguar just completely killed its legacy.

Stilīgs koncepta dizains. Ir tāda Sci-fi piegarša. Redzēs cik daudz no tā tiks iekšā reālajā ražošanas modelī.

Man patīk viens no komentāriem: “If Dyson was making cars, this would be it” :rofl:. Gandrīz vai liekās ka Sweet Baby Inc. būtu pieķērušies šai auto kompānijai. Nu ok, īsti par Jaguāriem neko detalizēti nezināju (cik nu no vecā Top Gear raidījuma).

1 Like

Tur jau tas āķis, visiem vienalga bija par Jaguāru pirms viņu cringe fail reklāmas kampaņas. Un tas jaunais rozā brīnums divi dienu laikā ir kļuvis tik pat atpazīstams kā cybertruck :person_shrugging: karoč, kampaņa veiksmīga

3 Likes

Man personīgi tas atgādina to brīdi kad depresīvi cilveki atdzīvojas uz pāris dienām pirms izdara pašnāvību.

R.I.P. Jaaag.

2 Likes

Kampaņa veiksmīga tādā ziņā, ka daudzi par to runā, bet runā negatīvi…
Tā vietā, lai vienkārši noreklamētu jauno auto + logo, tas treileris ar modeļiem/modelēm, kurā vispār ne smakas nebija no auto, uzreiz visiem pateica, ka viņus vairs īsti neinteresē pats auto!
Bet cilvēki nepērk Jaguārus tāpēc, ka viņiem patīk CEO, cilvēki pērk Jaguārus tāpēc, ka viņiem patīk, kā tie izskatās, un specifiski Jaguāriem viņu formas bija ļoti svarīgas, bet viņi to tagad ir izmetuši miskastē kopā ar visu savu 90 gadu vēsturi, un kopā ar to arī visus savus bijušos fanus. Tagad vietā nāks sauja bezgaumīgu cilvēku.

TL;DR - Jaguar is dead, long live Jaguar! (good luck with that)

Es to pašu reklāmatas rullīti baigi nevarēju noskatīties, jo, lai gan ir “Copy Nothing”, tur bija tāda sajūta, ka šo esmu redzējis jau 100 reiz citur, tādēļ biju izbrīnīts, bet noteikti aizmirsīšu.

Ir reklāmas, kuras var izveidot pat bez auto iesaistes. Cilvēki runās un drīzāk atcerēsies ar kādu humoru viņi tam piegāja. Viena no manām mīļākajām reklāmām bija video zemāk (un to reklamēja Mercedes Benz):

1 Like

Ja elektriskajām mašīnām ies švaki, visādi var sanākt. xD Jaguārs ir “all in” ne tikai jaunā dizainā bet arī elektriskajās mašīnās.

Biju ieslēdzis video par šo no CarWow, kā sapratu Jaguārs zaudē naudu visā savā modeļu līnijā, tādēļ ar tik agresīva reklāmas kampaņa. Ja tradicionālais Jaguārs būtu pelnošs, to neviens nebūtu aizticis

Šis labs, bet man nez kāpēc prātā bija palikusi atmiņa, ka tur tomēr video beigās parādījās mašīna.

1 Like

Nav īsti iemesla, kāpēc elektroauto ietu slikti, viss tikai arvien vairāk virzās uz to pusi. Tagad tā tēma jau ir pieklususi, jo visi ir apraduši ar to domu, bet visādi jauni auto nāk ārā konstanti, un tie tikai uzņem apgriezienus:

Tāpēc, ka viņi jau labu laiku vairs netaisīja auto savā klasiskajā stilā. Bet tā vietā, lai atgrieztos pie tā, ko cilvēki mīlēja, viņi izvēlējās pavisam to nogriezt… neloģiski.

Mēģināt izvairīties no stagnācijas nav neloģiski :grin:

Ja paskatamies uz šā brīža elektroauto tirgu, starp teslu plūstošajām formām un ntajiem, kompaktajiem ķīniešu zīmolu auto trūkst kaut kā mazliet traka.

Piemēram, man baigi patīk Mini Cooperu priekšējie paneļi:

Šo varētu normālā steampunk virzienā aizvest :nerd_face:

Vai vispar ko šādu pielāgot mūsdienām:

1 Like

Vot to apakšējo būtu ļoti feini pielāgot mūsdienām, par to es arī esmu domājis, vienīgais jautājums ir par drošību/crumple zonām.

Mini Cooper apaļais displejs ir feins, bet ražošana tādiem ir gemorojs.

1 Like

Jā, un nē. Ja paskatās uz salonu jaguāram tad var saskatīt minimālistisku dzīvokļa interjeru padarot pircēju loku ļoti šauru. Bizness ir inovācijas dzinulis, un biznesā nav daudz vietas priekš “statements” produktiem.

Personīgi varu iztēloties tikai kādu ekscentrisku slavenību ar šo mobīli.

2 Likes

no loģikas piekrītu… bet velns, mūsdienu mašīnas ir vizuāli garlaicīgas( gluži kā visi masveidā ražotie produkti)

Un reizēm tomēr gribas pasapņot par realitāti kur uz ielām būtu art deco automobīļi, mehanizētas vācu laika karietes, un visādi citādi stūrējami brīnumi uz riteņiem(vai arī kājām).

1 Like

Par dizainu runājot:
Ielās jauniem auto lrāsu un dizainu ir bezgala daudz izņemot viņiem brīnumainā kārtā izdodas visiem izskatīties tik ļoti līdzīgiem. Zinātne ir devusi lāzeru matricas lukturiem ko var izvietot kā vien vēlas, bet redz, tā pat viņi izvēlas neizkāpt no savas mazās kastītes.

2 Likes

Šim es piekrītu. Pat elektro auto neuzrunā īpaši - protams, vecajiem 30-40 gadu auto bija formas un pat skaists dizains. Heck, pat 60-80 gadu muskuļu vāģiem bija agresīvās formas, kas ir prātā paliekošas. Mūsdienās, īsti viens auto kas ir tāds īpašāks - Vabolīte. Saglabājusi savu formu arī mūsdienās (lai varbūt ne paši jaunākie modeļi).

2 Likes

Man mašīnu cilvēki vienmēr ir radījuši ļoti konservatīvas tautas iespaidu. Nez cik labi tie adaptē jaunas lietas.

Ko tu domā par Fiat 500? Pat pie mums plaši sastopams autiņš. VW Beetle man liekas jau kādus piecus gadus vairs neražo.

Brīnumainā kārtā tu tikko aprakstīji vidussmēra Jaguar lietotāju kuri ir bagāti. :smiley:

Protams es skatots no tā viedokļa, kas mainās tas pastāvēt, tomēr tai pat laikā Jaguar lec (budums tss) virzienā kurā šobrīd ir sūdīgi viss. Tai pat likā konservatīvie bagātnieki ar nepērk tradicionālo Jaguāru.

Taču problēma tāda, cik es spriežu, pēc s’'i gājiena Jaguārs atpakaļgatu nevarēs vairs iedot, jo viss kas bija ir iegrūsts jaunajā virzienā.

Lai gan tas par Harlijs Devidsons ar prezentējis gan elektro baikus, gan pat skūterus, kur cik man sapratne, atkal viss ir krietni labāk…

2 Likes

Harley Davidson elektrobaiki ir viņu dizaina valodā. Like, look at this thing!

It looks NICE.
Salīdzinājumam šeit ne-elektro Sportster S:

Also nice, un ir skaidri redzami dizaina elementi, kas ir kopīgi (lai arī to nav daudz, bet feels ir līdzīgs).

Un cik esmu dzirdējis, Livewire rides great:

top komentārs vispār pārsteidzošs:

1 Like

Bet jā, Jaguāram dot atpakaļgaitu vairs nav reālistiski, it’s cooked.
Vienīgais, uz ko viņi var cerēt, ka atradīsies daži īpatnēji miljonāri, kuriem iepatiksies viņu jaunais vāģis, bet arī tad tas 100% nebūs plaukstošs bizness. Tādu autiņu uzražot noteikti maksā drūmās summas, viņiem būtu jāpārdod tūkstoši auto, lai kaut ko atpelnītu, par peļņu nemaz nerunājot.

2 Likes

Reku - piedāvājums FB. Jāgrāb ciet!

1 Like