galīgi properly nezinu kā šo forumu lietot, bet vēlējos painteresēties, vai nav gadījumā kādas lokālās spekulācijas par to, vai look back rādīs lv? forums it kā pēdējā laikā visu ko rāda diezgan diligently, bet es nesaprotu kādi ir viņu izvēles kritēriji par to, ko rādīt un ko nerādīt…
pašai kādreiz bija kino kulta patreons, kur šito visu varēja teorētiski iemest čatā, bet tgd kabatas to neatļauj ://
ugh yeah, negribas baigi sacerēties, bet tas, ka rn viņai iet baigi labi ar kritiķiem un visp box ofisu, liek man tomēr cerēt
un par šo forumu - atceros kkad mby ap 19to gadu (mby pat agrāk tbh mby tas pat bija 16tais or smth) kkur uzpeldēja, vismaz atceros, ka esmu šito forumu redzējusi iepriekš?? bet rn es vnk agresīvi meklēju visu info par to, kas historically no anime filmām ir rādīts forumā💀 un ykno, ja ieraksta anime un lv tad nu šis loģiski izmetīsies googlē lmao
@Mayo_Musketeer, bija uzgājis vismaz vienu kompāniju, laikam “ARTGENE OÜ”, kas dabū licences anime filmu izrādei Baltijā. Var šamiem pa tiešo uzjautāt. Tā gan nav vienīgā kompānija un es neatceros vai mēs esam uzgājuši nosaukumus pārējām.
Man ir tāda nojausma, ka vietējiem kinoteātriem nav dižu pretenziju izrādīt filmas, kamēr vien kāds dabū līdz mums licenzi.
Prieks redzēt jaunas sejas šajos nostūros. Jā, Tavs jautājums ir vietā. Kino Kults, diemžēl, paši par sevi, ir ļoti reti ieinteresēti parādīt kādu anime filmu.
Kā @Menestrels minēja, tad jā - ir igauņu kompānija “ARTGENE OÜ” (viņus vari atrast Instagram šeit). Viņi ir ļoti atsaucīgi un arī atbild - piemēram, 6.septembrī izrādīs Makoto Shinkai filmu (Garden of Words). Cik ar viņiem esmu runājis, tad viņi ir saņēmuši licenses tieši uz šī režisora filmu izrādīšanu (pagaidām), bet viņi cer ar laiku paplašināties.
Otra kompānija, kura izlaiž Forumā anime filmas, un kas nav tikai no viena režisora (piemēram, septembrī būs DAN DA DAN: First Encounter), ir Piece of Magic Entertainment (tā ir Nīderlandes bāzēta kompānija, bet viņi ir tie naskākie uz jaunākajām anime filmām). Man ir plāns viņiem uzrakstīt tāpat drīzumā, tā kā ja vēlies, varu uzjautāt par Tevis minēto filmu.
Pamanīju, ka šī filma “Look Back”, ārzemju kinoteātros oficiāli iznāks 4.oktobrī. Tad es noteikti teiktu, ka laiciņš ir - DAN DA DAN arī parādījās tik pirms 2 nedēļām ForumCinemas repertuārā.
jā šito es pamanīju arī ar iirc haikyuu filmu un citām, viņas baigi pēkšņi uzrodas un tad arī tikai uz dažiem seansiem.
fun fact tas release date reāli man iedeva sirdstrieku, kad to uzzināju, jo kkādā veidā tas iekrīt tieši manā bday - fujimoto dickriding no 2019. gada kko samanifestoja reāli💀
Anime ir guvusi savu popularitāti Latvijā, bet ir nedaudz tālu vēl no tā visa. Taču, prieks redzēt, ka ir kompānijas, kas šito turpina bīdīt ar tām (gan igauņu, gan nīderlandiešu). Es atceros, kad biju 5 centimeters per second filmas seansā, un tur reāli pat pensionāri (!?) bija Zāle bija pilna, un viņiem tādēļ bija papildus seansi.
Vispār, zinu, ka tā būtu tāda kā sava veida “real life spamming”, bet varbūt pēc kino seansiem var uzrunāt tos, kuri ir gājuši uz anime filmas seansiem? Redzu, ka tur divas anime filmas arī rādīs drīz. Varbūt varam izveidot “Anime Watch Club” travel edition, kur dodamies uz Latvijas pilsētām. Jo zinu, ka daudzās pilsētās jau ir komūnas centri. Varbūt tā varētu iekarot Latvijas jauniešu sirdis.
Varbūt vari uzrakstīt uz Kino Gaisma un uzjautāt pēc kontaktiem? Vai tas ir tikai uz anime pasākumiem vai uz visām filmām? Vai varbūt kad nākamreiz esi uz vietas, aši pieskriet pie šamējā? Būtu jau interesanti tā dabūt cilvēkus papildus mērķa labad.